אומנות - העץ הנדיב - תערוכת אמנות בגלריה לאמנות אום אל פחם אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 20/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > אומנות > "העץ הנדיב" - תערוכת אמנות בגלריה לאמנות אום אל פחם
  כתבות אחרונות
בעקבותיה - נשים בתערוכות חדשות במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית בעקבותיה - נשים בתערוכות חדשות במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית

"הסוריאליזם זה אני"! תערוכת "דאלי בנמל ת"א"

תערוכת תערוכת "נשים בראי המאה" במוזיאון אוצרות בחומה, עכו

התערוכה התערוכה "עדות מקומית" ו-World Press Photo במוזיאון א"י, ת"א

LIRONE מפתיע בתערוכה בתלת מימד LIRONE מפתיע בתערוכה בתלת מימד

LIES - שקרים - תערוכה יפיפייה לאמן הפוטו שופ, שיין הורוביץ LIES - שקרים - תערוכה יפיפייה לאמן הפוטו שופ, שיין הורוביץ

תערוכתו של רפאל שפרינגמן, תערוכתו של רפאל שפרינגמן, "לבי עם כורדיסטן"

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

"העץ הנדיב" - תערוכת אמנות בגלריה לאמנות אום אל פחם

מאת: שוש להב

תערוכה קבוצתית בהשתתפות 78 אמנים ישראלים ופלסטינים, בגלריה לאמנות אום אל פחם, מציפה מחדש את הדיון הרחב על מהותו, חשיבתו וסמליותו של עץ הזית. אוצר: דניאל כהנא.



עץ הזית הוא הרבה יותר מעוד עץ, זיתים ושמן. הסמליות התרבותית, ההיסטורית ואפילו הפוליטית שלו, מייחדים אותו מאחיו העצים - בספרות, בקולנוע, בהגות ובאמנות.

בגלריה לאמנות אום אל פחם מאמינים בכוחן של האמנות והעשייה התרבותית, לקיום דיאלוג ער ומכבד, גם בנושאים מורכבים ושנויים במחלוקת. עתה - עץ הזית כמשל..

בתערוכה "העץ הנדיב" מוצגות עבודותיהם של אמנים אשר קיבלו השראה מדימוי עץ הזית על שלל משמעויותיו, והשתמשו בו ביצירתם. התערוכה מבקשת לעורר את השיח הציבורי, להעלות שאלות חדשות ולהחיות את הדיון הרחב, שאנו כולנו כמהים לראותו מתחדש ומתרחש.

תערוכת "העץ הנדיב", המוצגת בגלריה לאמנות באום אל פחם - מרכז אמנותי-תרבותי שוקק פעילות מבורכת - מבקשת להציף מחדש את הדיון הרחב על מהותו, חשיבתו וסמליותו של עץ הזית, בהשתתפות 78 אמנים ישראלים ופלסטינים. בין העבודות: ציור, פיסול, מיצגים ותצלומים.

קדושתו של עץ הזית וקדושתה של האדמה, נשזרו יחדיו והיוו חוליה אחת, המסמלת את המחלוקות הקשות וסכסוך הדמים המתמשך מזה שנים רבות. למרות היותו "העץ הנדיב", עבר עץ הזית תלאות ומהמורות, הועתק ממקומו הטבעי, עבר מיד ליד, נעקר, הושחת ושוב שוקם. באופן אירוני, עוצמת הסכסוך מתעצמת דווקא בימי המסיק, בהם מתגלמת נדיבות העץ וברכתו, בפירותיו.

האוצר דניאל כהנא, חקר במשך תקופה ארוכה את מעמדו של עץ הזית באמנות החזותית המקומית. עשרות אמנים ואמניות מובילים מכל רחבי הארץ, ישראלים ופלסטינים, נוטלים חלק בתערוכה רחבת היקף, המתפרשת בשלושת קומותיה של הגלריה.

"באמצעות התערוכה אני מבקש לספר את סיפורו של העץ, כסיפור של מאבקי הישרדות, שנדמה כי משקף באופן החד ביותר את הפרקים בהתפתחותה של ההתיישבות בחבל הארץ, במהלך שנות ההיסטוריה. התערוכה מתמקדת בעץ הזית העקור משורשיו הפיזיים והסימבוליים, אשר משחקים תפקיד חשוב בזהות של בעליו השונים, כמו גם בפרשנות של האמנות המקומית".

האמנים המשתתפים בתערוכה (לפי א' ב'):
אבישי אייל, אורי גרשט, אחמד כנען, אילן ברוך, איצו רימר, איתמר בגליקטר, איתן ויתקון, אלי דינר, אלי שמיר, אלכס ליבק, אמיר תומשוב, אסד עזי, אריה ברקוביץ', אריק אליהו בוקובזה, ברוך אלרון ז"ל, בתיה מלכא, גוסטבו סגורסקי, גיורא ברגל, דוד עדיקא, דויד בהר, דויד ריב, דינה שנהב, דני קרוון, דפנה שרתיאל, דרורה ויצמן, הדס רשף, היבה - שחאדה נשאשיבי, היבי חתאם, הילה עמרם, וואליד אבו-שקרה, טוביה בארי, טל שוחט, יואב בן דב, יואב וייס, יובל יאירי, יונתן אופק, יונתן הירשפלד, יעקב כרמלי, ישראל רבינוביץ, לירון לופו, מורן שוב, מיה קפלושניק, מיכאל חלאק, מיכה אולמן, מיכה בר- עם, מיכל אביתר ועומר פולק, מיקי קרצמן, מירי דוידוביץ', מנחם חליף, נדב וייסמן, ניהאד דביט, ניצן מינץ, נמרוד ראובני, נעה היינה ותם אטיאס, סיגלית לנדאו, סמי די ורונן שרעבני, עבד עאלם, עבד עבדי, עידו אברמסון, עמאר יונאס, ענר גלם, ענת כנעני, פואד אגברייה, פריד אבו-שקרה, צביקה קנטור, קרן אלה גפן, ראפת חטאב, רבקה ססובר פלד, רות (רחל) הורם, רות פינס, רפי פרץ, שולי בורנשטיין וולף, שי עבאדי, שעל עמית, שרון פזנר, שרון רז.

תאריך נעילה: 13.12.2014

הגלריה לאמנות אום אל פחם, טלפון לבירורים: 04-6315257

(*צילומים: מיכה ברעם, דוד עדיקא, סיגלית לנדאו)



נוצר: 10/21/2014 12:10:00 PM
עודכן: 10/21/2014 12:17:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים