קולנוע - עלטה ולמלא את החלל זכו בפרס קרן תרבות חיפה אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 29/03/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קולנוע > "עלטה" ו"למלא את החלל" זכו בפרס קרן תרבות חיפה
  כתבות אחרונות
הסרט התקופתי, הסרט התקופתי, "המועדפת" - דרמה עוצמתית על נשים חזקות

הסרט 'אהבה בימים קרים', יצירה מרהיבה ומרגשת הסרט 'אהבה בימים קרים', יצירה מרהיבה ומרגשת

ליידי גאגא ב"כוכב נולד" - דרמה מוזיקלית סוחפת, שביים ומככב בראדלי קופר

הסרט הסרט "עץ תאנה" של עלמוורק דוידיאן, זכה בפסטיבל טורונטו בפרס יוקרתי

פסטיבל קולנוע וטלוויזיה ישראלי בשבוע הבמאיות והיוצרות פסטיבל קולנוע וטלוויזיה ישראלי בשבוע הבמאיות והיוצרות

מיוזיקל הקומדיה הגדול של הקיץ - מאמא מיה מיוזיקל הקומדיה הגדול של הקיץ - מאמא מיה

הסרט 'משום מקום' - דרמה מרתקת ואקטואלית הסרט 'משום מקום' - דרמה מרתקת ואקטואלית

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

"עלטה" ו"למלא את החלל" זכו בפרס קרן תרבות חיפה

מאת: איריס לקנר

"עלטה" ו"למלא את החלל" זכו בפרס קרן תרבות חיפה, הפרס הראשון בתחרות הקולנוע הישראלי העלילתי בפסטיבל הסרטים הבינלאומי ה – 28 חיפה שהסתיים ביום שני, 8 אוקטובר 2012 והרבה יוצרים נוספים קיבלו פרסים וציונים לשבח.



תחרות הסרט העלילתי
הסרטים "עלטה" ו"למלא את החלל" זכו בפרס קרן תרבות חיפה לסרט העלילתי בסך 140,000 ש"ח.

חבר השופטים:
ג'ולי שלז (ישראל) - במאית ומפיקה עצמאית, יצחק צפל ישורון (ישראל) - במאי, מפיק ותסריטאי, אמנון זלאייט (ישראל) - צלם סרטים עלילתיים, תעודה, סדרות טלוויזיה וקליפים, אהוד בלייברג (ארה"ב) - מפיק סרטים, ג'ראלד פרי (ארה"ב) - פרופסור לקולנוע .

70,000 ₪ שהוענקו לסרט, "עלטה", חולקו בין הבמאי - מיכאל מאיר והמפיקים - ליהוא רוטר ומיכאל מאיר.
הסרט מספר את סיפורו של נימר, צעיר פלסטיני, בן מסור וסטודנט מצטיין, החולם על לימודים בחו"ל וחיים טובים יותר. בלילה גורלי אחד הוא פוגש את רועי, עו"ד ישראלי, והשניים מתאהבים. ככל שמערכת היחסים ביניהם מתהדקת, נימר נאלץ להתמודד עם מציאות קשה של חברה פלסטינית שמוקיעה אותו בגלל זהותו המינית מכאן, וחברה ישראלית שאינה מקבלת אותו בגלל זהותו הלאומית הפלסטינית מאידך.

נימוקי השופטים:
עלטה – דרמה אמיצה ורלוונטית המחויבת לזכויות אדם, ערכי אנוש, חופש ובחירה מינית בחברה הפלסטינית והישראלית כאחד.

70,000 ₪ שהוענקו לסרט, "למלא את החלל", חולקו בין המפיק - אסף אמיר והבמאית - רמה בורשטין.
זהו סיפורה של משפחה חרדית המתגוררת בתל אביב. שירה בת ה -18 היא בתם הצעירה של משפחת מנדלמן. לאחר פטירת אחותה הגדולה אסתר במהלך לידת בנה הבכור, מרדכי, נאלצת שירה לבחור בין צו ליבה לבין חובתה למשפחתה ומגלה שמרחב הבחירה מצטמצם אך ורק לליבה שלה.

נימוקי השופטים:
למלא את החלל הינו אגדה קסומה ופיוטית על חיים, מוות, נישואים והתחדשות בתוך הקהילה החרדית. בימוי מרגש של בימאית שזה לה סרטה הראשון.

ציון לשבח הוענק לסרט "איגור ומסע העגורים" בבימויו של יבגני רומן. הפקה: חיליק מיכאלי, אברהם פרחי, פיוטר מולורק, מגדלנה נפיירץ, אמילי קריסטיאנס, תמי ליאון.

נימוקי השופטים:
ציון לשבח הוענק לסרט, "איגור ומסע העגורים", על טיפול עדין ומרגש בנושא של מערכות יחסים בתוך המשפחה, ועל קליטתו של ילד רוסי בחברת הילדים הישראלית, תוך שימוש קולנועי ביופיו של הטבע כנושא מאחד.

פרס לסרט ביכורים עלילתי בסך 30,000 ₪ הוענק לסרט, "שש פעמים", בבימויו של יונתן גורפינקל. הפקה: אודי ירושלמי.
הסרט, שנכתב בהשראת אירועים אמיתיים, מתאר מספר שבועות בחייהם של קבוצת מתבגרים בני 17 בהרצליה, שאל בית ספרם עברה גילי, בחורה המנסה לתפוס את מקומה בכל דרך אפשרית. דרך גילי אנחנו מתוודעים אל המעמדות, הערכים ויחסי הכוחות שמרכיבים את חווית ההתבגרות הישראלית ב – 2012, המתועדים בריאליזם מטלטל וחסר רחמים.

נימוקי השופטים:
מבט מרענן ומפעים החושף פן לא מדובר בחייהם של רבים מבני הנוער היום; בו מעמד חברתי מזוהה עם נהנתנות חסרת ביקורת, התנסות מינית אקראית, ובצורה הרסנית וקיצונית יותר עם ניצול והתעללות מינית.

פרס מיקי אלבין לתסריט, בשיתוף איגוד התסריטאים בסך 15,000 ₪ הוענק לרונה סגל על תסריטה לסרט, "שש פעמים", בבימויו של יונתן גורפינקל. מפיק: אודי ירושלמי.

נימוקי השופטים:
דיוקן אינטימי ומושכל של האופן שבו בני נוער עכשוויים מדברים, חושבים ומתייחסים. מבט חודר ואמיץ, עצוב ונוגה. נרטיב נועז ללא שמץ של התנשאות.

פרס השחקנית בסרט עלילתי בשיתוף Nu Image LA בסך 10,000 ₪ הוענק לשחקנית, סיון לוי, על משחקה בסרט, "שש פעמים".

נימוקי השופטים:
פורטרט מהוקצע, חסר פשרות ונועז של מתבגרת המוכנה לסכן הכל, כולל כבודה העצמי השברירי, דרך מין ומיניות. ניסיון נואש לזכות באהדה ובאהבה.

פרס השחקן בסרט עלילתי בשיתוף Nu Image LA בסך 10,000 ₪ הוענק לשחקן, משה איבגי, על משחקו בסרט "מנתק המים" בימויו של עידן הובל, מפיק: איתן מנצורי.

נימוקי השופטים:
דיוקן מיומן ומהוקצע, מאופק ומעורר הזדהות של איש קטן משוליה הנשכחים של החברה הישראלית במאבקו לתעסוקה, פרנסה ולקיום מכובד. משחק המהווה תזכורת לדמויות הבלתי נשכחות של סרטי הניאו-ריאליזם האיטלקי.

פרס ג'ק ניילור לצילום בסרט עלילתי בסך 20,000 ש"ח הוענק לצלם, אסף סודרי, על הצילום בסרט "למלא את החלל".

נימוקי השופטים:
צילום מדויק ומינימליסטי, ובו בזמן מהמם ומכשף. עבודת המצלמה המהפנטת חוגגת עולם דתי, טקסי ונטול זמן, גשמי ורוחני כאחד.

תחרות הסרט התיעודי
פרס לסרט תיעודי בשיתוף הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו בסך 40,000 ש"ח הוענק השנה לסרט, "השיעור", בבימויה של ענת צוריה.
הסרט מספר את סיפורם של לילה ונימר, שני זרים בעיר אחת, היוצאים למסע משותף ללימוד נהיגה. המכונית הופכת למעין תא וידוי בו חושפת לילה בפני נימר את סיפור חייה, סיפור ביתה האבוד וסיפור האהבה הבלתי אפשרי של בתה המוזיקאית ליהודי.

חבר השופטים:
ד"ר אריאל פרידמן (ישראל) - מרצה, לימור פנחסוב (ישראל) - במאית ועורכת, רינו צרור (ישראל) - עיתונאי, במאי, עורך ואיש טלוויזיה.

נימוקי השופטים:
"השיעור" הוא סרט רגיש, מדויק ורב מימדי. היוצרת ענת צוריה מפגישה אותנו עם שלוש דמויות שכל אחת מהן חודרת ללב ובעיקר הגיבורה, אישיות מרתקת ומרובת סתירות. באמצעותה אנחנו מתוודעים לקונפליקטים מורכבים ומגוון נרטיבים בחברה הישראלית ובעיקר לשאלת הזהות של היושבים בה, ישראלים ופלסטינים.

פרס מענק מרכז הסרט הישראלי בניו יורק לסרט תיעודי הוענק לסרט, "לולה", בבימוי של איתן חריס.
הסרט מספר את סיפורה של גליה פרדו, אישה ורעיה מאושרת בזיכרון יעקב, אם ל – 4 ילדים, השרה בחבורת הזמר המקומית. היא מחליטה ביום בהיר לפתוח במושבה חנות למוצרי מין, למרות תגובת החברה הפרובינציאלית.

נימוקי השופטים:
הסרט "לולה" הוא קומדיה דוקומנטרית. הומור הוא נדיר במחוזות הדוקומנטרי בישראל ובלולה מצאנו קומדיה כזו שמצליחה להציף את ההתייחסות לנושא המין בצורה מפתיעה ומלאת חן בתוספת הצלפות מדויקות בצביעותו של המוסר השמרני.
באמצעות הנגדה קולנועית מרתקת שבין שמרנות לבין מתירנות, בין הסתרה וחשיפה ובין מבוכה ונינוחות, מצליח יוצר הסרט איתן חריס לעורר מחשבות אודות הנושא המטופל בו.

פרס ע"ש שרון עמרני לסרט עצמאי, בשיתוף קרן מקור לקולנוע וטלויזיה בסך 10,000 ש"ח הוענק לסרט, "המעיין הנעלם", בבימוי של ינאי יעקב ליין, הפקה: ינאי יעקב ליין ואיתי פנחס עקירב.
הסרט מספר את סיפורם של שאול, נביא אובדני, ויהונתן, צעיר המנסה להתגבר על התאבדות חברו. השניים נפגשים בטרמפיאדה בעת ששאול מנסה לשדוד את יהונתן.

חבר השופטים:
אביטל בקרמן (ישראל) - במאית ומפיקה, דני לרנר (ישראל) - במאי ומרצה, יובל נתן (ישראל) - במאי ואנימטור.

נימוקי השופטים:
סרט מסע הלוקח אותנו אל תוככי הרגש דרך דמות מסתורית, עמוקה, חד פעמית ורבת פנים המגולמת בוירטואוזיות על ידי משה איבגי. בשפה ויזואלית עשירה, ממוקדת ורהוטה מתאר הסרט קשר בין דמויות המוביל להזדככות.

ציון לשבח ניתן לסרט "ברוכים הבאים או....משתתפים בצערכם" בבימויו של לאון פרודובסקי, תותים הפקות בע"מ על קומדיה חריפה, מתוחכמת ומלאת הפתעות. הסרט מבוים ברגישות המדגישה את הפרדוקס בין התפיסה הרומנטית של העלייה לארץ ובין הבירוקרטיה הישראלית המתישה.

מענק לסרט עלילתי קצר שהופק בבית ספר לקולנוע, ע"ש שרון עמרני בשיתוף קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה בסך 5,000 ₪ הוענק לסרט, "שבועיים גג", בבימויו של דני הכט מהחוג לקולנוע וטלוויזיה, אוניברסיטת תל אביב.
הסרט מתאר את גומא, משורר והוגה, שנאלץ לחזור לגור בבית הוריו לאחר שנזרק מדירתו, ומוצא שפה משותפת אך ורק עם אחייניתו בת השבע.

נימוקי השופטים:
סיפור המתאר את זעקתו של צעיר הנאבק על עצמאותו. השירה שנובעת מתוך הדמות קוראת תיגר על המסגרת המשפחתית החונקת, וכך נוצרת דמות חזקה שנוטעת תקווה בצופה. הבמאי יוצר סרט התבגרות מרגש ומשוחק היטב, מתובל בהומור שחור ומצטיין בשפה קולנועית עשירה ומתוחכמת.

מענק לסרט תיעודי קצר שהופק בבית ספר לקולנוע, ע"ש שרון עמרני בשיתוף קרן מקור לקולנוע וטלוויזיה בסך 5,000 ₪ הוענק לסרט, "בת הרב", בבימויה של רחלי וסרמן מבית הספר מעלה – בית הספר לטלוויזיה, לקולנוע ולאמנויות ירושלים.
הסרט מתאר את סיפורן של שלוש בנות רבנים שובות לב, שבחרו בדרך חיים שונה מזו של הוריהן.

נימוקי השופטים:
התבוננות נוגעת ללב על קבוצת נשים מרתקות ויצירתיות בעלות עולם פנימי עשיר. סצנות כנות ומרגשות חושפות לבטים משותפים, שאלות של אמונה וחיפוש אחר הגדרה והבעה עצמית מספקת. המצלמה נעה בין העולם בו צמחו גיבורות הסרט ובין עולמן האישי, מה שמדגיש בהצלחה את הקיטוב בחייהן.

פרס אלי גלפנד לסרט אנימציה בסך 8,000 ₪ הוענק לסרט, "ניושה", בבימויים של לירן קפל ויעל דקל מהמכללה האקדמית ספיר.
הסרט מבוסס על עדותה של ניצולת השואה נעמי קפל ז"ל ומספר את סיפורה של ניושה בת ה – 10 שחולמת לרכוש זוג נעליים.

נימוקי השופטים:
הסרט משתמש באנימצית סטופ-מושן (stop-motion) ורותם את החומריות להענקת רובד רגשי עמוק השואב את הצופה, תוך שמירה על קוהרנטיות סגנונית. השילוב בין האנימציה לעדות המוקלטת יוצר סרט מרתק ומהפנט.

פרס עוגן הזהב לקולנוע ים תיכוני
פרס "עוגן הזהב" הוענק לסרט, "שלגי הקילימנג'רו", סרטו של רובר גידיגיאן

חבר השופטים:
אהרון איפלה (ישראל) - שחקן ויוצר רב תחומי, יואל קימנסקי (ישראל) - מרצה לקולנוע ועורך תסריט, ד"ר עוזי אלידע (ישראל) - חוקר ומרצה להיסטוריה תרבותית ותקשורתית מודרנית.

נימוקי השופטים:
הסרט "שלגי הקילימנג'רו" בולט בייחודו כסרט שמצהיר על האמונה בטוב ליבו של האינדיבידואל ובכוחה של הסולידריות החברתית. זה לא סרט תמים. זהו סרט שמציג את התפרקות החלום של מדינת הרווחה ומשאיר טעם מר מסוים בהצגת הקונפליקט שבין אידיאלים סוציאליסטים לבין פרגמטיזם, ניהיליזם וייאוש. קולנוע ישיר, בהיר ויעיל.

ציון לשבח ניתן לסרטו יוצא הדופן של הבימאי הדגול אלן רנה, "עוד לא ראיתם כלום".

פרס פדאורה
בפרס תחרות "הבמאים של המחר" בחסות "פדאורה" – איגוד המבקרים באירופה ובמזרח התיכון זכה הסרט הרומני, "מעבר לגבעות", של הבמאי הרומני, כריסטיאן מונג'יו.

חבר השופטים:
גידי אורשר (ישראל) - מבקר קולנוע, גלי צה"ל, יהודה סתיו (ישראל) - מבקר קולנוע, ידיעות אחרונות, ג'יימס אוונס (אנגליה) - חוקר ומבקר קולנוע.

נימוקי השופטים:
פרס פדאורה מוענק ל"מעבר לגבעות" של הבמאי הרומני כריסטיאן מונג'יו המציע פורטרט רב הבעה של אישה על סף התמוטטות בעולם שנקרע בין חשיבה חופשית למסורת ארכאית.

פרס על הישג אמנותי בקולנוע הישראלי מוענק לשחקנית, אסיה נייפלדף על תפקידה בסרט, "חדר 514", של הבמאי שרון בר זיו.
בתפקיד בכורה מדהים כסמלת-חוקרת במצ"ח המנסה להגיע באומץ לשורש האמת בפרשיה שעניינה פגיעה בזכויות אדם, מציגה אסיה נייפלד בפנינו באופן מרשים ורב כוח דמות המשלבת תערובת מדויקת של החלטיות וחמלה.


הסתיים לו פסטיבל בינלאומי פרודוקטיבי וחשוב, ועכשיו... רוצו לראות את הסרטים בקולנוע עם הופעתם בתקווה שיגיעו כולם בשלב זה או אחר אל המסכים.








נוצר: 10/10/2012 7:41:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים