מחול - חי בסרט - להקת קולבן דאנס מציגה: ערב אחד, שתי יצירות אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 24/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > מחול > "חי בסרט" - להקת קולבן דאנס מציגה: ערב אחד, שתי יצירות
  כתבות אחרונות
"איש השעה" - בכורה עולמית ליצירת המחול של איציק גלילי

"בלט דיסלדורף", המופיעים לראשונה בישראל

- Bodytraffic  להקת המחול מלוס אנג'לס להופעות בארץ - Bodytraffic להקת המחול מלוס אנג'לס להופעות בארץ

לאור ההצלחה המסחררת, תיאטרון לאור ההצלחה המסחררת, תיאטרון "הבלט הרוסי" מסנט פטרסבורג חוזר לישראל!

בלט בוריס אייפמן חוזר לישראל עם שתי יצירות בלט בוריס אייפמן חוזר לישראל עם שתי יצירות

"בלט נס ציונה" - להקת המחול החדשה כבשה את הקהל. נהדרים!

בלט האופרה של מינכן במופע בלט האופרה של מינכן במופע "צעיר לנצח"

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

"חי בסרט" - להקת קולבן דאנס מציגה: ערב אחד, שתי יצירות

מאת: שוש להב

שתי יצירות מחול חדשות שמתמסרות לקסם הקולנועי ועוסקות בחיבור ובמתח שבין קולנוע למחול, בין מציאות לדמיון, בין ממשי לפנטסטי. "צל לבן", מאת אמיר קולבן ו"סטיבן טעה", מאת רייצ'ל ארדוס.



מה צריך יותר מקסם קולנועי באמצעות מחול? ובכן, יספק אותנו ערב אחד, עם שתי יצירות.. "חי בסרט" של להקת קולבן דאנס: "צל לבן" מאת אמיר קולבן ו"סטיבן טעה" מאת רייצ'ל ארדוס.

* "צל לבן" - מאת אמיר קולבן:
היצירה "צל לבן" מתמסרת לקסם הקולנועי, שבו סצינות מתוך הסרטים: "מלאכים בשמי ברלין", "האלמנט החמישי", "היא", "כנפיים שבורות", "המופע של טרומן", "מועדון הלקוחות של דאלאס", ו"מטריקס". אלה מהווים מקור השראה ליצירה שנוגעת ביחסים שבין מציאות לדמיון, בהקשר הקולנועי-מחולי.

היצירה מחברת את עולם המחול העכשווי של להקת קולבן דאנס, שכולו גוף חי שממשותו מצליחה לייצר אמנות מופשטת, עם עולם הקולנוע ובעיקר את אותו חלק בעולם הזה שמייצר מציאויות אלטרנטיביות מקבילות ליקום שלנו, כאלה שמכריחות אותנו לחשוב על שאלות כמו: של מי החיים האלה לעזאזל? אני רוצה את החיים שלי כמו שהם או את הפנטזיה הגדולה שהיתה לי?

אלו שאלות שמציקות לכל מי שמוכן להתמכר לשקרים שהקולנוע מוכר לנו. מי לא רוצה אהבה גדולה מהחיים? מי לא רוצה לזכות בתהילה של גיבור-על שמציל את העולם מהרעים/המפלצות/אסונות הטבע? מי לא רוצה לחיות באושר ועושר כפי שמציעות האגדות?

היצירה "צל לבן" יוצרת מציאות חדשה, בדיונית כמו בקולנוע, מעין צומת שבה נפגשות דמויות שונות ממגוון סרטים, לצורך יצירת נראטיבים חדשים שאפשריים לאותן דמויות: כל אחת עם הסיפור הפנימי שלה והעבר שהיא מביאה איתה מהסרט ממנו היא באה. בצומת הזה הכל אפשרי. בצומת הזה גם נפגשים המחול שבו רקדנים מוחשיים וממשיים יוצרים תנועה מופשטת והקולנוע הנרטיבי שמספר סיפור "אמיתי" מתחילתו ועד סופו, באמצעות אלומת האור שכל קיומה בוקע ממנורה אחת. המציאות הבדיונית הזאת יכולה להעלות שאלות על "המציאות" עצמה, כמו מה כאן אמיתי ומה בראש שלנו? והאם מה שבראש שלנו איננו אמיתי?

כולנו חיים בסרט. הסרט של עצמנו שממנו אין לנו יציאה. אבל אנחנו יכולים להכניס אל תוך הסרט שלנו דמויות שונות, וכך ליצור, ולו לרגע, אשליה של גאולה ושל קיום בעל משמעות.

מאת: אמיר קולבן
עיצוב תלבושות: עדי יאיר
עיצוב תאורה: שי יהודאי
וידאו: מישל פלצ'ר
עיצוב תפאורה ופסקול: אמיר קולבן
רקדנים: עירית עמיחי, ארין שאנד, ניצן ברדיצ'ב, טלי דונין, ג'ולי זאווי, דניאל מייסר, רגב כהן, אור אלגריסי, מיגל הורסיו לופז.

* "Steven was wrong" - מאת רייצ'ל ארדוס:
היצירה מתמקדת באסקפיזם – הן הצופים בסרט שבורחים מחיי היום-יום להרפתקאה, בה הם מרגישים פחות בודדים ופחות משועממים למשך מספר שעות, והן הדמויות בסרט שמנסות לברוח ממציאות או ממצב דמיוני.

היצירה "Steven was wrong" מבוססת על סגנונות שונים של סרטים ועל עבודתם של במאים שונים, כמו סטיבן ספילברג, היצ'קוק, סקורסזה, טרנטינו, ברטון, וודי אלן. סגנונות אלה כוללים סרטי פעולה, סרטי אהבה קלאסיים הוליוודיים או סרטי אימה. התחקיר על הסגנונות השונים של הסרטים ודרך העבודה של הבמאים השונים, עזר ליצור את אותה תחושה בעבודת המחול הפיזית בלי שימוש בהקרנות וידאו.

עבודה זו מתמקדת בגיבורה הנשית בסרטים. דמות הגיבורה בסרטי פעולה שמצטיירת כחזקה ובו זמנית אשה יפה, אשר לעיתים קרובות הגבר בא להצילה. כמו כן, היצירה נוגעת בנושא האהבה וכיצד היא מצטיירת בסרטי האהבה הקלאסיים, כמו בסרט "ארוחת בקר בטיפניס", בו האהבה כולאת ומשעבדת.

מאת רייצ'ל ארדוס
עיצוב תלבושות: ורוניקה צור
עיצוב תאורה: שי יהודאי
עיצוב טקסטיל: רוסליו שמריה
רקדנים: עירית עמיחי, ארין שאנד, ניצן ברדיצ'ב, טלי דונין, ג'ולי זאווי, דניאל מייסר, רגב כהן, אור אלגריסי, מיגל הורסיו לופז.

* על היוצרים:
להקת קולבן דאנס היא להקת מחול מקצועית עכשווית, שהוקמה לפני 19 שנים בירושלים, ע"י הכוריאוגרף והרקדן אמיר קולבן, שיצירותיו מבטאות חקירה וחיפוש תמידי אחר שפות תנועה חדשות ורב-תחומיות, המשלבות מחול ותיאטרון, מוסיקה מקורית ווידאו ארט. שפת המחול שלה מאופיינת בפיזיות אתלטית ובמורכבות כוריאוגרפית.

במשכן הלהקה במרכז ז'ראר בכר בירושלים, פועלים גם סדנה להכשרת רקדנים ובית ספר למחול, שמעניקים לתלמידים הכשרה מקצועית ואת חוויית המחול הייחודית של הלהקה.

אמיר קולבן, הכוריאוגרף והמנהל האמנותי של להקת קולבן דאנס, החל את הכשרתו כרקדן בבת דור ובבת שבע. בשנת 1980 למד בניו-יורק בביה"ס של מרס קנינגהאם ואצל מגי בלק, צבי גוטהיינר, דייויד האוורד, ולארי רודס. עם שובו לארץ, רקד כסולן בלהקת בת שבע ובבלט הישראלי. בשנת 1996 הקים והיה לכוריאוגרף של להקת קומבינע שהפכה בשנת 2006 ללהקת קולבן דאנס.

הוא יצר מופעי מחול רבים ויצירותיו מוצגות בארץ וברחבי העולם. אמיר משלב בעבודתו מיומנות כוריאוגרפית של בעל ניסיון ותעוזה אמנותית, של מי שמוכן לשבור את הכלים בכל פעם מחדש. תהליכי היצירה שלו הופכים את הרקדנים לשותפים פעילים בתהליך, והיצירה הסופית מתגבשת תוך שהיא משקפת את אישיותם הייחודית של כל השותפים.

רייצ'ל ארדוס היא זוכת פרס שרת הקליטה לאמנים יוצרים לשנת 2012, כוריאוגרפית עצמאית, חברה בעמותת הכוריאוגרפים, מתגוררת ויוצרת בתל אביב. עלתה לארץ מאנגליה בשנת 2002, שם סיימה בהצטיינות לימודי תואר שני בכוריאוגרפיה ב Laban Centre . בשנים האחרונות זכו עבודותיה בפרסים ובהכרה בינלאומית רחבה, יצירותיה הועלו בפסטיבלים מרכזיים בארץ והוצגו בחו"ל.

עבודתה 'ALMA' אשר הועלתה לראשונה בגוונים במחול, זכתה ב- 2008 בפרס היוקרתי של תחרות ה - ' AICC ' ב Aarhus דנמרק. ב- 2009 נבחרה עבודה זו מבין מאות עבודות של כוריאוגרפים בעולם להופיע על ידי ה- Ensemble City Dance ואומצה על ידם 'כפרויקט הנבחר הבא'. עבודותיה הוזמנו להציג על במות יוקרתיות וחשובות בעולם, כגון בימת בית האופרה המלכותית בלונדון, ובוושינגטון על בימת ה Kennedy Centre .

יום שישי 8.5.15 בשעה 22:00 – מרכז סוזן דלל
יום א' 31.5.15 בשעה 21:00 – מרכז סוזן דלל - בכורה

להקת קולבן דאנס
בצלאל 11, מרכז ז'ראר בכר, ירושלים
טל': 02-6243365
מחיר כרטיס: 95 - 140 ₪
לרכישת כרטיסים - קופת סוזן דלל: 03-5105656

(*צילום: אמיר קולבן, רייצ'ל ארדוס)



נוצר: 4/27/2015 10:53:00 PM
עודכן: 4/27/2015 11:03:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים