טיפולים - כל מה שרציתם לדעת על האלצהיימר - חלק ב' אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 29/03/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > טיפולים > כל מה שרציתם לדעת על האלצהיימר - חלק ב'
  כתבות אחרונות
תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל? תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל?

"בית דרך חיים" - הבית לחיים בריאים

פוטוטראפיה : תנו לגוף לדבר

"הקשר בין נשימה לנשמה"

האם אפשר לשנות הרגלים מזיקים האם אפשר לשנות הרגלים מזיקים

מהי מדיטציה ?

שלושת ה שלושת ה"טיפוסים" כמודל לבחירת הטיפול בהומיאופתיה קלאסית

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

כל מה שרציתם לדעת על האלצהיימר - חלק ב'

מאת: אדית דיטה דניאל
אין סיבה ברורה לדעת הרפואה למחלת אלצהיימר, אך יש גורמים המציבים אדם בקבוצת סיכון גבוהה למחלה. המשמעותי שביניהם הוא הגיל. בגיל 85 אחד משלושה לוקה בצורה כזו או אחרת של אלצהיימר, אם כי אחוז קטן מפתח את התסמונת כבר בשנות השישים לחיים.




ברפואה הקונבנציונאלית לא נמצאה סיבה למחלת האלצהיימר, אך נמצאו גורמים ששמים אדם בקבוצת סיכון לעומת אנשים אחרים וקבוצת הסיכון המשמעותית ביותר היא גיל האדם. מגיל 75 אחד משלושה אנשים ילקה באלצהיימר ויש כאלו שהמחלה תתקוף אותם כבר בגילאי 65.
הסיבות להתפתחות המחלה נסתרות מהרפואה הרגילה שלא מצאה להן עדיין תשובה אך בהומאופתיה קיימות תשובות רבות ומגוונות. כל מקרה בצורה אינדיבידואלית ייחקר וימצא לו פיתרון אישי.

בניתוחי גופות לאחר המוות נמצאו -
1. שינויים ברורים במבנה ובחיות תאי הזיכרון של המוח שנתמכים בעבודתם בתאי עצבים שנמצאו חסרי חיים.
2. חוסר בחומרים כימיים שגורמים להעברת מסרים בין תאי העצב. נמצאו לרוב באנשים מתים שסבלו מאלצהיימר – חוסר בחומרים אלו הביא לעצירה בפעולת המחשבה והזיכרון.
3. עודף בחלבונים ששוקעים בתוך תא העצב ומסביב לו גורמים לחנק ולמוות הדרגתי שלו.וכך המוליך העצבי משותק ופעולתו נפגעת.
4. עודף נוזלים שתופס מקום במוח וגורם להשתלטות על מקומם של תאי עצב
5. קליפת המוח משתנה בעקבות כל אלו ונעשת מסועפת יותר

• שלב התחלתי בהתפתחות האלצהיימר :
אובדן חיות ושמחה, אובדן זיכרון לטווח קצר, שיפוט לקוי לגבי כסף, קושי בזיכרון של דברים חדשים ואו לטווח קצר. שימוש במילים אחרות לכיסוי על המילה החסרה-מילים בעלות מסר או צליל דומה, הימנעות משיחה כי פוחד שיבחינו שהוא טועה, הליכה לאיבוד בבית וברחובות מוכרים, קושי בנהיגה לא מוצא את עצמו ברחובות ידועים מאבד כיוון ודרך.
שלב זה ניתן לרוב לתפוס באמצעות טיפול הומאופתי נכון ולמנוע התדרדרות שלו ואף להחזיר את האדם אחורה למצב מאוזן בו הזיכרון יוטב. תהליך איבוד הזיכרון יפסק. השיפוט הלקוי יתוקן. ההימנעות משיחות. ההליכה לאיבוד תפסק.

בשלב זה נצפה גם להתנגדות לדברים חדשים ולשינוי, חזרה על אותה שאלה מספר פעמים, אפטיה. חוסר רגישות לסביבה מתעצבנים בקלות. קושי בקבלת החלטות, איטיות. שכחה לאכול. בולימיה או אנורקסיה. הסתרת חפצים, אובססיביות. כפייתיות. התעסקות בחפצים ובדברים חסרי ערך. אנשים יכולים בשלב זה לחשוב שמדובר בחלק טבעי של הזדקנות האדם איך זוהי טעות שיש לשים לב אליה ולדאוג לטיפול מתאים.
כמו כן, הסימפטומים המתוארים בהמשך ניתנים לטיפול חלקי או מלא על ידי ההומאופת המקצועי. בניהם ההתנגדות לדברים חדשים שנובע לרוב מפחד. פחד משינוי. שאילת שאלה מספר פעמים – מספר צמחים ברפואה ההומאופתית מטפלים בסימפטומים אלו.
התעצבנות בקלות – בשילוב עם ניקוי רעלים ותזונה נכונה שתגן על הכבד יכולים למנוע התפתחות של סימפטום זה לכדי התקפי זעם. קושי בקבלת החלטות מטופלת נהדר על ידי הומאופתיה לבדה. כנל אובססיביות כפייתיות כול אלו דברים שמטופלים ולא אמורה להיות עימם בעיה נוספת לאחר טיפול. כאן יכולה להימנע כבר ההשתלשלות לרעה.

בשלב השני בהתפתחות האלצהיימר :
לא מזהים אנשים קרובים, כושר השיפוט נפגע -האדם חשוף פגיעה ולא בטוח גם בבית ומחוץ לבית, לקיחת חפצים ששיכים לאחרים, חזרה על טקסטים שלמים לרוב סיפורים באותו אופן ובאותם מילים שוב שוב ושוב חזרה על פעולות ותנועות, חוסר יכולת לארגן מחשבות או לעקוב אחר הסברים, קושי בישום משימות גם אם הן כתובות, האשמת הסובבים.
איומים. קללות. התנהגות פרועה וחסרת שליטה. חוסר בנימוסים, התייחסות ב 5 החושים לדברים שלא נמצאים במציאות, חושדים שלא נאמנים להם שגונבים להם שיש גנבים בבית שמסתתרים, שינה בכל מקום ניקור לעיתים תכופות, צורך בעזרה במטלות רגילות ופשוטות בבית כולל רחצה הליכה לשירותים לבישה אכילה. חשיפת איברים אינטימיים בציבור.
גם שלב זה עדיין ניתן לשליטה מלאה באמצעות ההומאופתיה כולל כול הסימפטומים שהוזכרו כאן. רצוי להגיע בטווח שני השלבים הראשונים לטיפול כדי לאזן ולמנוע התדרדרות לשלב השלישי. מניסיון שלי ניתן לטפל על כאן ב 85% מהמקרים ולמנוע התדרדרות בהמשך.

• בשלב האחרון והבעייתי ביותר של המחלה :
חוסר זיהוי של קרובים ושל עצמו, שלב שיטיון (dementia) החולה מאבד יכולת לדיבור, הליכה, שינה, זיכרון, אכילה.דיבור ללא כול מובן ופשר, חוסר והפסקת אכילה, בכי, חוסר שליטה על יציאות, חריצים בעור שנקרע. משקל ירוד. לא הולכים אין יציבה אין שיווי משקל , נטייה ליפול, דיבור צעקות אנחות דיבור לרוחות ולאנשים שלא קיימים בחדר, מונולוגים ארוכים. פחד בעיניים. או אדישות. שינה.

חלק רב מסימפטומים אלו גם יגיבו מצוין להומאופתיה הבעיה היא שרוב האנשים שנמצאים בשלב הזה או בני משפחותיהם לא יגיעו להומאופת. סביר להניח שיחפשו מסגרת שניתן בה לטפל באדם הלוקה במחלה ולכן לא תתאפשר היכולת להביא לקליניקה לטיפול.

הגורמים לאלצהיימר
1. אלכוהוליזם יקל במחלה
2. טבעונים שלא ניזונים מתזונה רגילה וחסרים להם ויטמינים מקבוצת B
3. אנשים עם גידול שפיר או ממהיר במוח
4. תורשה אנשים שהוריהם חלו במחלה ואז ניתן לחלות במחלה אפילו בגיל 35.
5. נשים יותר מגברים
6. אנשים שלא מפעילים את המוח ואת המחשבה התאים מתנוונים בצורה מהירה יותר
7. עודף רעלים בגוף שמשפיעים בהרעלה שלהם על תאי המוח ומערכת העצבית בניהם ניתן לראות את האלומיניום למשל –אנשים שלאורך החיים אכלו ובישלו בכלי אלומיניום לרוב יורעלו ויפתחו אלצהיימר ב 99% מהמקרים. לכן חייבים להימנע מבישול בכלי אלומיניום.

הטיפול ברפואה הרגילה והאלטרנטיבית
ברפואה הרגילה. קיימים מצבים בהם החולה יקבל תרופות פסיכיאטריות ואו יאושפז בבתי חולים פסיכיאטריים. התרופות הפסיכיאטריות חושפות את המטופל לקשת נוספת של תופעות לוואי וכן לחשיפה לאירועים מוחיים. הרופאים בדרך כלל ימליצו על בדיקות במסגרת קופת החולים לשלול סיבות אחרות שבגללן יכולות להופיע הפרעות התנהגות. הפרעות מהסוג שהוזכר בסעיפים הקודמים.
הבדיקות תכלולנה:
1. בדיקת תפקודי בלוטת התריס.
2. תפקודי כבד.
3. תפקודי כליות.
4.מצב של חוסר בויטמינים בדם. MRI.
CT .5כדי לשלול התפתחות של אירוע מוחי גידולים שלוחצים על אזורים במוח.


ההיבט הרוחני של האלצהיימר והפיזי שאיננו נלקח בחשבון על ידי הרפואה
עודף ברעלים עודף בחלבונים – עודף בליחה – הם אלו שנראים הביטויים הפיזית שתוקפים את המוח. עודף שנגרם מחוסר מודעות לאכילה נכונה. ולהיכרות אם צרכי הגוף. הלעטת הגוף בחומרים שאין הוא מעכל ומפריש. אכילת מוצרים יוצרי ליחה.

מזונות יוצרי ליחה הם אלכוהול. מוצרי חלב. מזון שומני. מזון מטובל מידי. מזונות מחיטה. מזונות המכילים סוכר לבן. גורמים להצטברות ליחה ועודף נוזלים בגוף שיכול להצטבר במוח כפי שראינו מניתוחי גופה. גם עודף במלח לבן ומלח בכלל סופח אל הגוף נוזלים.

עודף מתח ולחצים תקיעות וחוסר תנועה – גורמים לרעלים לחומרים ולליחה לשקוע בגוף ולסתום תאים ולהרוג אותם. עישון גם הוא תורם לעודף ליחה והצטברותו בתאים.
אנשים שלוקים באלצהיימר מפתחים סוגי התנהגות כפי שתוארה בסעיפים הקודמים. סוגים אלו של התנהגות. בלבול. שכחה. כעס. חשדנות. פחדים. ניתן לאזן באמצעות ההומאופתיה.

איך כדאי לפעול מתחילת גילוי האלצהיימר
1 לפנות לתהליך הומאופתי בשלב ראשון של התחלת התפתחות האלצהיימר
2 להוציא מהמזון ומהכלים –כול חומר הגורם להרעלה – לעבור לתזונה נקייה מרעלים
4 לקחת תוספי מזון אנטי אוקסידנטים : ויטמין E, ויטמין C, חומצה אלפא ליפואית וקו-אנזים Q10. הוא אנטי אוקסידנט בין החזקים.
5 ניקוי רעלים מהגוף באמצעות תזונה נכונה. צמחי מרפא. ניקוי מעיים. חוקנים.
6 רצוי לשלב פעילות פיזית כמו הליכה. שחיה. טאי צי. צי קונג. יוגה. פלדנקרייס. אלכסנדר. מדיטציה.
8. להימנע ככול הניתן מסביבה ביקורתית. שיפוטית. לא מפרגנת. חתרנית. לא אוהבת. לא מקבלת. לא משתפת פעולה. אנטגוניסטית בבית או בעבודה או בחברה.


סיבות נוספות להיווצרות האלצהיימר הקשורות לרפואה אלטרנטיבית ולמבט של הטבע -

# תזונה שנדבקת ויוצרת רעילות :
פסטות, לחמים, בצקים, מוצרי חיטה, אורז רגיל עגול וקצר, מוצרים לא מלאים, מוצרי גבינה וחלב, חומוס ושוקולד, אוכל מטוגן, דבש מחומם, סוכר וכול המוצרים שמכילים סוכר. תירס סויה ומוצריו. מוצרים אלו נדבקים לאורך המעי הגס ואינם יוצאים. הפסולת נשארת כגורם שיוצר הרעלה תמידית חזרה למחזור הדם ומגיע לכול האיברים בגוף כולל למוח.
הרעילות יוצרת שכבות של רעל ושיכפול תאים פגומים. הרעל שחדר לתאים משנה את הDNA מצד שני התאים המורעלים שלא יכולים לנקז את הרעל והזבל שהצטבר בתוכם פשוט מתים.

# תולעים קנדידה ומיני פרזיטים אחרים שנמצאים ומתרבים במערכת העיכול –עקב בישול בשר עוף ודגים לא מלא ולא מספיק כדי להרוג ביצי תולעים חיידקים רימות ופרטיזים. התולעים ושאר מיני החיי מתרבים וגם מפרישים בתוך הגוף את צואתם –מה שיוצר מחזור רעילות נוסף ועומס נוסף על התאים והמערכות השונות שצריכים להתמודד עם ניקיון הגוף והתאים.
תאי המוח והעצבים עובדים שעות נוספות גם כדי לחלק פקודות לכול איבר וגם כדי לנסות לנקות את עצמם ללא הצלחה.

# עודף ברעלים עודף בחלבונים – עודף בליחה – תוקפת את המוח. עודף שנגרם מחוסר מודעות לאכילה נכונה. ולהיכרות אם צרכי הגוף. הלעטת הגוף בחומרים שאין הוא מעכל ומפריש. אכילת מוצרים יוצרי ליחה.

# מזונות יוצרי ליחה אלכוהול. מוצרי חלב. מזון שומני. מזון מטובל מידי. מזונות מחיטה. מזונות המכילים סוכר לבן. גורמים להצטברות ליחה ועודף נוזלים בגוף שיכול להצטבר במוח כפי שראינו מניתוחי גופה. גם עודף במלח לבן ומלח בכלל סופח אל הגוף נוזלים.

# עודף מתח ולחצים תקיעות וחוסר תנועה – גורמים לרעלים לחומרים ולליחה לשקוע בגוף ולסתום תאים ולהרוג אותם. עישון גם הוא תורם לעודף ליחה והצטברותו בתאים.

# מתכות רעילות - אלומיניום כלי בישול שמתפרקים לתוך המזון המבושל ויוצרים הרעלה ישירה במערכת ובמוח ובתאים שגורמת לכול התופעות הקיימות באלצהיימר
מתכת העופרת. הרעלת יוד לאנשים רגישים ואלרגיים וגם לאנשים שאוכלים יוד ביתר.

# הרעלת גופרית גם היא גורמת לתופעות של אלצהיימר ואיבוד זיכרון. כול החומרים האלו גורמים לאיבוד הזיכרון של פעולות שרק נעשו או לפעולות שהאדם רצה לעשות. אך גם לקשת תופעות כמו בלבול. שכחה. כעס. חשדנות. פחדים.

* תופעות אלו שנגרמו מהרעלה של חומרים ומתכות תעלמנה באמצעות תרופות הומאופתיות שעשויות מאותו גורם רעיל עצמו רק במינון מוחלש כמו חיסון שניתן למערכת החיסון.


!!! זיהוי סימני אזהרה ובאיזה שלב כדאי כבר להגיע לטיפול הומאופתי ולמרות שמבחינה הומאופתית אף פעם לא מאור לגמרי:

1. הנחת חפצים במקומות שלא מיועדים לחפץ – ארנק בתוך הפריזר. תחתונים באסלה.
מגבת בתנור. ולא לזכור אחרי זה איכן הונח החפץ
2. מטלות רגילות אותן החולה עשה כול חייו כמו להכין קפה –האדם לא זוכר איך מכינים
3. פגישה בזיכרון לטווח קצר –שוכח ולא זוכר יותר שמות. מספרי טלפון.
4. שוכח מילים רגילות ומנסה להחליפן במילים אחרות - דיבור לא ברור
5. שוכח איכן נמצאים רחובות מוכרים מאבד את דרכו גם בזמן נהיגה -נאבד
6. קושי לעשות חשבון לאנשים שכול חייהם עסקו בחישובים
7. התנהגות איננה הולמת את המצב –הדלקת מזגן בחורף.
9. מתנהג בצורה מוזרה מתחבא. אדיש. לא עונה כששואלים אותו שאלות. חשדן. חסר אוריינטציה. שקט מידי. פוחד. כועס. פסיבי. בוכה.שינויים אלו בולטים לרבו אצל אנשים שהתנהגותם הייתה שונה


איך כדאי לפעול מתחילת גילוי האלצהיימר ?
1 לפנות לתהליך הומאופתי בשלב ראשון של התחלת התפתחות האלצהיימר
2 להוציא מהמזון ומהכלים –כול חומר הגורם להרעלה – לעבור לתזונה נקייה מרעלים
4 להוסיף אנטי אוקסידנטים : ויטמין E, ויטמין C, חומצה אלפא ליפואית וקו-אנזים Q10.
5 לדאוג לניקוי רעלים מהגוף באמצעות תזונה נכונה. צמחי מרפא. ניקוי מעיים.
6 הימנעות לחשיפה של רעלים נוספים מהתזונה מהשתייה ומחומרי ניקוי ורחצה.


טיפול מונע ואו טיפול בזמן יכול למנוע בצורה חד משמעית את התפתחות האלצהיימר וגם להחזיר 75% מהמקרים למותר ולתפקוד סביר כמו שהיה לפני התחלת המחלה.


*** אדית דיטה דניאל, RCHom RCP היא הומאופתית ונטורופתית בכירה ומוסמכת, בעלת ניסיון של 20 שנה במדעי ההומאופתיה והנטורופתיה, תזונה וניקוי רעלים העובדת במסגרת משרד הביטחון וחברות הביטוח פמי פרימיום וביקור-רופא. אדית היא גם מרצה ומדריכה בתחום הבריאות ומייצגת את הרפואה על גווניה.



נוצר: 10/3/2009 1:54:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים