עסקים - פאולינה בן עמי - מעיר קטנה בברזיל ועד לחברת רישום הפטנטים מהמובילות בישראל אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 19/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > עסקים > פאולינה בן עמי - מעיר קטנה בברזיל ועד לחברת רישום הפטנטים מהמובילות בישראל
  כתבות אחרונות
איריס מוסיוף – כאשר שלמות פוגשת יופי ונחישות! איריס מוסיוף – כאשר שלמות פוגשת יופי ונחישות!

"קרן שמש" לעידוד יזמים צעירים בישראל

בסטודיו C נשים עם מידות טובות...! בסטודיו C נשים עם מידות טובות...!

אתר אתר "הבמה", הג'י פי אס של צרכני התרבות בישראל, חוגג עשור

רבקה גיל-אור : אשת חינוך ומינהל בנשמה! רבקה גיל-אור : אשת חינוך ומינהל בנשמה!

נא להכיר : אלישבע הניג – קריירה שבאה מבפנים נא להכיר : אלישבע הניג – קריירה שבאה מבפנים

מעיין אוזנה גילתה את יעודה מעיין אוזנה גילתה את יעודה

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן




שתפו בפייסבוק

פאולינה בן עמי - מעיר קטנה בברזיל ועד לחברת רישום הפטנטים מהמובילות בישראל

מאת: אירן רובינשטיין
פאולינה בן עמי - מעיר קטנה בברזיל ועד לחברת רישום הפטנטים מהמובילות בישראל

כאשר פאולינה בן עמי הייתה ילדה קטנה בעיירה נידחת בברזיל, היא לא תיארה לעצמה שיום יבוא והיא תהיה בעלת משרד לרישום פטנטים מהמובילים בישראל. משרדה עזר כבר לאלפי לקוחות להגיש בקשה לרישום פטנט, הליך בירוקרטי לא פשוט אך קריטי עבור השמירה על קניין רוחני. "נושא רישום הפטנטים בארץ מוכר וחשוב, ואנחנו כאן לכל מי שצריך עזרה", היא אומרת.



בן עמי נולדה בשנת 1936 וגדלה בפיראסיקבה, עיר קטנה בברזיל בה גרו בסך הכל 12 משפחות יהודיות. בימים ההם ההשפעה הקתולית בברזיל הייתה גדולה, והיהודים לא היו אהודים במיוחד על האוכלוסייה המקומית. "כאשר הייתי מסתובבת כילדה קטנה ברחובות, הילדים היו צועקים לי: 'אתם הרגתם את ישו'", בן עמי נזכרת. למרות זאת, הקהילה היהודית המצומצמת בפיראסיקבה הקפידה לשמור על זהותה וכך התחנכה פאולינה על ברכי היהדות והציונות. אמה עבדה בויצ"ו ואביה שהיה ציוני בנפשו היה עושה מגבית עבור ישראל.

בנעוריה עברה המשפחה לסאו פאולו - שם נחשפה לקהילה יהודית רחבה יותר.
כאשר החלה ללמוד באוניברסיטה המקומית, לקחה חלק בחוג של סטודנטים יהודים צעירים ואנרגטיים. התעניינותה בציונות הלכה וגברה, והגיעה לשיאה כאשר הגיע מישראל פרופסור א. ד. ברגמן, מחנך וחוקר כימיה מפורסם, אותו ראיינה לעיתון של האוניברסיטה. "הוקסמתי מפועלו של פרופסור ברגמן, והוא הציע לי הצעה שפשוט לא יכולתי לסרב לה", היא מספרת, "לעשות דוקטורט באוניברסיטה העברית בירושלים". למרות התנגדות אביה, שעל אף היותו ציוני חזר ואמר לה 'שילדים של אחרים יעלו לארץ', התעקשה לממש את חלומה לעלות לישראל ולבסוף נחישותה הכניעה את משפחתה שנפרדה ממנה בכאב אך תוך אמונה שלמה בדרכה ובעקרונותיה.

באפריל 1959 הגיעה לארץ. "מיד הרגשתי בבית", היא מספרת בהתרגשות, "התאהבתי בישראל ולמרות הקשיים הרבים של החיים בארץ אל מול החיים הנוחים למדיי בברזיל, החלטתי להישאר כאן".

ההתאקלמות של בן עמי באה לה בטבעיות. היא גרה אצל דודתה בגבעתיים ולאחר מכן השכירה חדר אצל משפחה בוכרית בירושלים שאת בנם הכירה עוד בברזיל. היא חברה לנשים ברזילאיות צעירות נוספות שעלו לארץ ובהמשך שכרה איתן יחד דירה.

את בעלה, מרצה לפולקלור יהודי, היא הכירה באוניברסיטה. תחילה גרו בירושלים אך מאוחר יותר עברו לגרמניה - שם הוא עשה דוקטורט והיא עבדה במחקר בביוכימיה בבית ספר לרפואה.
בזמן מלחמת ששת הימים רצו לחזור לארץ אך הקונסוליה הישראלית בפרנקפורט לא אפשרה להם, וכך חזרו רק בסוף המלחמה. "התחושה בישראל הייתה תחושה של אופוריה", היא מספרת, "אני זוכרת עד היום עד כמה התרגשתי כשראיתי בפעם הראשונה בחיי את העיר העתיקה, למרות שעבדתי לפני כן קרוב לשם במעבדה לביוכימיה".

החל משנת 1986 החלה לעבוד כנציגת ישראל בענייני פטנטים באו"ם, ובמסגרת תפקידה טסה למגוון יעדים בפרויקטים לייעוץ ולעידוד יזמויות ישראליות בהם : ארגנטינה, מקסיקו, גואטמלה, אל סלבדור, אבל... סגירת המעגל המשמעותית ביותר עבורה הייתה לייצג את ישראל בברזיל, ולקדם מודרניזציה של שיטת הפטנטים במדינה.

כאשר חזרה לברזיל במסגרת העבודה, הייתה זו חוויה רגשית עצומה עבורה. התקופה הייתה לא פשוטה, מתנגדים ניסו להפיל את השלטון, המשטרה ביצעה מעצרים רבים. "ברזיל השתנתה מאוד", מספרת בן עמי, "הייתה לי שם משפחה גדולה אבל לא מצאתי שם את עצמי".

את לידת בנה השלישי בן עמי לעולם לא תשכח. שמיעתה נפגעה בעקבות מחלת אוזניים קשה ונאמר לה שאם תלד תהפוך לחירשת. בבית חולים "הדסה" סירבו לנתח, אך בזמנו הגיע רופא אמריקני מוכר לארץ. התקופה היא מלחמת יום הכיפורים, הוא ניתח חיילים רבים בחינם, שמע את הסיפור של פאולינה והחליט להיחלץ לעזרתה. כך ילדה את בנה השלישי, כיום רופא אונקולוג בתל השומר.

לאחר שמאסה בנסיעות, ניהלה פאולינה את מחלקת 'כימיה ביולוגיה' במשרד הפטנטים, והייתה מראשוני עורכי הפטנטים בישראל. היא עבדה ב'אינטרפארם' ובתעשייה הביוטכנולוגית, צברה ניסיון מסחרי בחברת 'פארמה', וגם בחברת 'ידע למסחר ופיתוח' ב'מכון ויצמן' כסמנכ"לית.

בגיל 65 התחילה לחשוב שמיצתה את עצמה, ותהתה מה ביכולתה לעשות עם כל הניסיון שברשותה, במחקר, פטנטים ועסקים. "החלטתי לנתב את הידע שלי בתחום הביוכימיה ואת הידע בתחום הפטנטים והייעוץ ללקוחות כיצד לנהל את הקניין הרוחני שלהם, והחלטתי לפתוח עסק משלי". בעלה, שבדיוק יצא לפנסיה, נרתם גם הוא לפרויקט של אשתו. בזכות שמה וקשריה, נחלה הצלחה למן הרגע הראשון. מכון ויצמן והאוניברסיטאות שביקשו למסחר את ההמצאות באקדמיה פנו אליה מיד, והחברה הטרייה החלה לצמוח.

כיום בבעלותה של פאולינה בן עמי, משרד לרישום פטנטים מהמובילים בארץ, "בן עמי ושות'", שעזר כבר לאלפי לקוחות להגיש בקשה לרישום פטנט.
פאולינה מדגישה את חשיבות העיגון המשפטי של קניין רוחני. "אנחנו עובדים עם חברות ישראליות ומגישים בקשות בכל העולם עבורם. אני נתקלת כל הזמן ביזמים ויזמות, אנשי עשייה ונשות עסקים ושמחה על ההזדמנות לעזור להם להגיע להכרה והצלחה."



נוצר: 5/10/2012 9:47:00 AM
עודכן: 5/13/2012 11:01:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים