בריאות - סקר ישראלי לגיל המעבר מגלה כי 40% מהנשים בישראל לא רואות כל סיבה לגשת לרופא עקב תופעות גיל המעבר אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 20/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > בריאות > סקר ישראלי לגיל המעבר מגלה כי 40% מהנשים בישראל לא רואות כל סיבה לגשת לרופא עקב תופעות גיל המעבר ?!
  כתבות אחרונות
ILLUMINATINGEYE Eye cream  - לראשונה בישראל! ILLUMINATINGEYE Eye cream - לראשונה בישראל!

טיפים שיעזרו לשפר את מערכת העיכול טיפים שיעזרו לשפר את מערכת העיכול

טיפים להקלת כאבים והתכווצויות מפעילויות ספורט טיפים להקלת כאבים והתכווצויות מפעילויות ספורט

הפורמולה המיוחדת הפורמולה המיוחדת "שארפ" של Nutri Care

נא להפנים - אין גיל לתרגיל נא להפנים - אין גיל לתרגיל

המולטי ויטמין מהטבע - כל הסיבות לאכול פטרוזיליה המולטי ויטמין מהטבע - כל הסיבות לאכול פטרוזיליה

Beards&Brothers מוצרי שיער לגברים מבית חיים שיר Beards&Brothers מוצרי שיער לגברים מבית חיים שיר

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

סקר ישראלי לגיל המעבר מגלה כי 40% מהנשים בישראל לא רואות כל סיבה לגשת לרופא עקב תופעות גיל המעבר ?!

מאת: מערכת Iwomen

סקר אינטרנטי רחב היקף, בקרב נשים בגיל המעבר בישראל מגלה תמונת מצב מדאיגה: 40% מהנשים בישראל לא רואות כל סיבה לגשת לרופא עקב תופעות גיל המעבר. כמו כן, 40% מהנשים מצפות שרופא הנשים ישאל אותן מיוזמתו לגבי תופעות גיל המעבר, 80% מהנשים לא שיתפו את רופא הנשים לגבי ירידה בפעילות המינית.75% מהן סובלות מבעיות בנרתיק.



הנתונים הללו הם חלק מסקר האינטרנט הגדול, אשר בוצע ע"י מערכת סקרים אינטרנטית, ע"י חברת פארמה קווסט, באמצעות הפייסבוק, בהשתתפות 1000 נשים בגילאי 45-60 . ממוצע גיל המשתתפות היה 52.5 .

קשר השתיקה וההכחשה של נשים בגיל המעבר גורם לכך שהן "מסתדרות" עם תופעות גיל המעבר ללא כל עזרה חיצונית וכתוצאה מכך 63% מהנשים אינן נוטלות כל טיפול, כאשר 40% מהן פוחדות מתופעות לוואי של טיפול הורמונאלי.

ד"ר נגה פורת, יו"ר החברה לרפואת נשים בקהילה מציינת : "הטיפול ההורמונאלי החליפי הוא יעיל, בטוח ומומלץ על ידי הקהילה הרפואית מתוך הבנת התהליכים המתחוללים בגוף האישה והדאגה לבריאותה, איכות חייה ויכולתה להמשיך ולתפקד כמו שהיא הייתה רוצה. לכן החשיבות הרבה בקביעת אפיק הטיפול בשיתוף האישה ובהתאמה לאורח חייה". בקביעת סוג הטיפול ההורמונלי נלקחים בחשבון בתסמינים מהם סובלת האישה, העדפותיה לגבי צורת הנטילה (כדורים, מדבקות או קרם) וכמובן מצבה הבריאותי הכללי. המינונים הנמוכים הקיימים כיום בטיפול התחליפי יעילים מאוד מחד וכרוכים במעט מאוד תופעות לוואי ".

מטרת המחקר הייתה לבדוק את השפעת תופעות גיל המעבר על הנשים, היחס לגביהן וכן היחס לטיפול הורמונלי להקלה על תופעות המעבר, ולהלן התוצאות :

שיעור הסובלות מתופעות גיל המעבר:
מהסקר עולה כי 94% מהנשים בגיל מעבר חשו שינויים פיזיולוגיים במצב בריאותן כשבממוצע כל אישה חשה 2 שינויים שונים המפריעים לה. 50% ציינו שהן סובלות מהשמנה ביטנית, עייפות וחוסר אנרגיה, 45% דיווחו על גלי חום ונדודי שינה, ול 20% מהן בעיות בווגינה כאשר 33% ציינו חוסר חשק לקיים יחסי מין.

חשיבות תפקיד הרופא בהתמודדות נשים עם תופעות גיל המעבר
2 מתוך 3 נשים ציינו כי רופא הנשים לא שאל אותן לגבי תופעות גיל המעבר ועל תופעות הקשורות בוואגינה.
כאשר 94% מהן ציינו כי אינן מקבלות טיפול ליובש בנרתיק ו40% מתוכן ציינו כי הן אינן מכירות טיפול ליובש בנרתיק. כ 30% מהסובלות מיובש בנרתיק ציינו כי תדירות יחסי המין היא פעם בשבועיים – שלושה, כאשר נשאלו לגבי סיבת ירידה בתדירות יחסי המין 71% הסובלות מבעיות בווגינה סברו כי יש ירידה בעניין המין, לעומת 45% שלא סובלות מיובש בנרתיק.
זאת ועוד: 80% מהנשים לא שיתפו את רופא הנשים שלהן לגבי ירידה בפעילות המינית וכ30% מסך כל הנשאלות ענו כי "זהו תהליך טבעי שקורה כשמתבגרים וזה קורה לכולם".

הסיבה לאי ביקור אצל רופא היא בעיקר ההבנה של נשים כי תופעות אלן הן טבעיות שאין צורך לטפל בהן. חלקן אף הביעו חשש מהטיפול.

"תופעות גיל המעבר הן רבות, נפוצות מאוד וניתנות לטיפול יעיל, בטוח ונוח, התנאי לקבלת הטיפול הנכון והמתאים הוא פניה לרופא/ת הנשים , שיתופם בתלונות המטרידות , גם אם הן אינטימיות וקבלת ייעוץ לגבי מגוון אפשרויות הטיפול שיש עבור נשים בגיל המעבר." מוסיפה ד"ר פורת.

איכות חיים עבור נשים בגיל המעבר
מרבית הנשים (70%) ציינו כי איכות חיים מסמלת עבורן בריאות טובה, כמחציתן ציינו רווחה בחיים. כמחצית הנשים ציינו כי הן שומרות על בריאות טובה ומבלות עם המשפחה למען איכות חייהן.

היחס לנטילת טיפול הורמונלי
מהסקר עולה כי קיימת חוסר מודעות לשינוי בגישה לטיפול הורמונלי. 42% מהנשים אינן יודעות אם חל שינוי בהתייחסות לנטילת הורמונים לגיל המעבר. 18% ציינו כי נטילת הורמונים כי נטילת הורמונים מקלה את תסמיני גיל המעבר ומשפרת איכות חיים.
13% ציינו כי נטילת הורמונים מזיקה.
למרבית הנשים חשוב שלטיפול הורמונלי לא תהיינה תופעות לוואי ושיהיה בטוח בריאותית (50%). רבע מהנשים ציינו שחשוב שלא יגרום להשמנה ויהיה נוח לנטילה ורק במקום האחרון 13%) צוינה העובדה" שיעביר מהר את תופעות גיל המעבר".- האינדיקציה שלשמה נוטלים את התרופה למעשה.

הסיבה לאי לקיחת טיפול הורמונלי היא הכחשה. נשים סבורות שיוכלו להסתדר בעצמן עם תסמיני גיל מהעבר ללא " סיוע חיצוני".

80% מהנשים שנטלו טיפול הורמונלי חשו שיפור במצבן, לעומת 69% בקרב אלו שנטלו טיפול טבעי. השיפור בקרב הנוטלות טיפול הורמונלי חל בעיקר בהזעה לילית בגלי החום ובמצב הרוח.
לדברי ד"ר נוגה פורת: "יש טיפולים טבעיים שונים, אך אין בהם מענה למכלול התלונות הנלוות לשינויים החלים בגוף האישה, בגיל המעבר ובמיוחד אלו הקשורים בנרתיק."

חוסר מודעות להשפעות המיטיבות של הטיפול ההורמונלי החלופי
30% מהנשים שהשתתפו בסקר אינן יודעות אם לטיפול הורמונלי ישנן השפעות מיטיבות או לא על איכות החיים.

"ניכר כי קיים חוסר ידע אצל נשים לגבי הטיפול ההורמונלי והשפעתו. עדיין יש חשש כבד מתופעות לוואי כמו גם בושה והכחשה מתופעת גיל המעבר ובעיקר מתופעות הקשורות לווגינה, מונעות מנשים לשתף רופא ואילו מצד שני הרופא עצמו לא יוזם התעניינות בתופעות אלו. דבר שמעצים את סבלן של נשים ואת חוסר הידע לגבי טיפול הורמונלי". בשנים האחרונות אנחנו עדים למגמה מתמשכת של שימוש בנגזרות הורמונים חדשות מחד והורדה של המינון ההורמונלי מאידך. כך ניתן להגיע לשילוב המנצח של טיפול יעיל ובטוח המאפשר הסתגלות מהירה של האישה עקב מיעוט תופעות לוואי.

המסר החשוב ביותר לנשים בגיל המעבר כרוך בהבנה שהשינויים שהן חוות שכיחים ובעיקר ברי טיפול, אבל כדי לקבל את הטיפול הנכון צריך לחשוף את הבעיה מבלי להתבייש", מציינת ד"ר פורת.



נוצר: 1/15/2012 9:01:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים