הריון ולידה - שחיית פעוטות עדיפה דווקא בחודשי החורף אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 19/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > הריון ולידה > שחיית פעוטות עדיפה דווקא בחודשי החורף!
  כתבות אחרונות
הכל אודות לידה בליווי דולה הכל אודות לידה בליווי דולה

ניקה משיקה בישראל את Carriwell - ניקה משיקה בישראל את Carriwell -

תמיד מחובקים... בחסות המנשאים תמיד מחובקים... בחסות המנשאים

כל מה שלא ידעת על השפעות הביוץ

מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל

שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון

"רק מילה טובה"....

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

שחיית פעוטות עדיפה דווקא בחודשי החורף!

מאת: איריס לקנר
שחיית פעוטות עדיפה דווקא בחודשי החורף!

מקבץ מחקרים שנערכו בשנים האחרונות הראו כי שחיית תינוקות עדיפה, דווקא בחודשי החורף הגשומים והקרים. נמצא שפעילות מים בחורף, מפחיתה את תדירות דלקות האוזניים, נוסף על יתרונות רבים נוספים להורה ולילד.



בכל חורף, אנו מוצאים עצמנו מתלבטים, האם לקחת את התינוק לבריכה או לא? קר, גשום והרוח עזה.

הורים רבים חוששים מדלקות אוזניים, נזלות ושפעות. מקבץ מחקרים שנערכו בשנים האחרונות, הראו כי שחיית תינוקות עדיפה דווקא בחודשי החורף הגשומים והקרים, נוסף על יתרונות בולטים לפעילות המשותפת להורה ולילד.

מחקר שנערך בשנת 2002 אודות שחיית פעוטות במהלך חודשי החורף הקרים, בבית החולים האוניברסיטאי Winthrop במיניאולה שבארה"ב, הראה הפחתה בשכיחות דלק אוזניים באוזן התיכונה בקרב פעוטות*.

ממצאי המחקר היו מפתיעים – 43% מהפעוטות שלא השתתפו בשעורי שחיה לקו בדלקת אוזניים במהלך 12 שבועות המחקר, לעומת 19% מן הילדים שהשתתפו בשיעורי שחייה בלבד. בשאר המשתנים לא נמצא הבדל מובהק בין הקבוצות.

לדברי יניב לוי, הידרותרפיסט מאמן שחיה ומדריך שחייה לתינוקות במרכז ההידרותרפי של בית איזי שפירא ברעננה (beitissie.org.il) מחקר עדכני זה מחזק מחקרים קודמים, המראים שלשחייה בכלל ובחודשי החורף בפרט, השפעה טובה על תפקוד חצוצרת השמע (תעלת אוסטכיוס) מה שמביא להפחתת תופעת דלקת האוזן התיכונה.

ההסבר לתופעה, נעוץ בחיזוק המערכת החיסונית של הילד בחורף כתוצאה מהפעילות הספורטיבית, התורמת לעמידות רבה יותר בפני מחלות האופייניות לחורף – עונה בה רבים מההורים מוותרים על הפעילות, בשלל החשש לבריאות הילד.

לדברי יניב "שחיית פעוטות וילדים מסייעת בהיבטים נוספים – החל מהגברת התיאבון, שינה ערבה יותר, הגברת חילוף החומרים אצל הילד, טיפוח הקואורדינציה , שליטה טובה יותר בנשימה, טונוס שרירים מפותח יותר ופיתוח סיבולת לב ריאה.

בעבודת מעקב שנעשתה באנגליה ונורווגיה ופורסמה במגזין לטיפול, בריאות והתפתחות הילד, גיליון מאי 2010, נמצא שילדים בני 4 ששחו כפעוטות, שעתיים בשבוע, במהלך 4 חודשים לפחות, הציגו התפתחות מוטורית גבוהה משל חבריהם. היציבה, שיווי המשקל, האחיזה והקואורדינציה היו טובים יותר.

בסקר שנערך בארה"ב בשנים האחרונות בהקשר לשחיית פעוטות החל מגיל שלושה חודשים ועד גיל 6 נמצאו תופעות חיוביות נוספות כהתפתחות פסיכומוטורית מואצת, קשרים חברתיים והתנהגות סוציאלית טובה יותר, הסתגלות, עצמאות, קבלת מרות והתמודדות עם כישלונות בצורה טובה יותר.

בעת השחייה נוסף נדבך חשוב לקשר האמיץ שבין ההורה לילד, בעקבות הפעילות המשותפת ובנית האמון. הקרבה הגופנית ותחושת המגע הבלתי אמצעי של הגוף הערום עם המים, מהווה חוויה רגשית עמוקה לתינוק ולהורה כאחד".

המלצות לבחירת הבריכה המתאימה –

א. חום המים צריך להיות בין 33.5 ל 34 מעלות, בהתאם לטמפרטורה החיצונית של גופנו. התינוק רגיש מאוד לשינויים בטמפרטורת הסביבה, מאחר ואין לו שכבת שומן תת עורית שתגן עליו מאיבוד חום ומנגנוני וויסות החום שלו עדיין אינם מפותחים. לגמרי. מסיבה זו, חשוב כי המים יהיו בטמפרטורה נעימה ומאוזנת. לחום המים יש חשיבות גם בכך שהגוף אינו מבזבז אנרגיה בניסיון לשמור על חומו, והתינוק יכול למקד את תשומת ליבו בפעילות.

ב. חשוב כי הפרשי הטמפרטורה בין מי הבריכה ובין חלל הבריכה יהיו קטנים, על מנת שהתינוק לא יחוש קור ביציאה מן המים. לכן, חשוב כי חלל הבריכה יהיה מחומם היטב.

ג. בזמן הפעילות בבריכה חייב לשהות במתחם מפעיל בריכה מורשה, על מנת שיוכל להזהיר במקרה של תקלה בחדר המכונות וכמויות הכימיקלים המוכנסים לבריכה. המקום חייב להיות בעל רישיון עסק תקף.

ההתנהלות הנכונה בעת פעילות חורף בבריכה –

א. חשוב להגיע לפניי השיעור ולהיכנס למתחם הבריכה בכדי שהתינוק יתרגל לתנאים החדשים ויחדד את חושיו קרי: חום, רעש, ריח...מגע ראשון חיובי עם המים והסביבה, חיוני לשיתוף הפעולה בהמשך.

ב. יש לוודא שבגד הים מותאם לגילו ומידת הילד. בגד לוחץ או שנוטה להישמט בבריכה, יהווה מטרד לפעוט אשר עלול להגיב בעצבנות או לסרב לשתף פעולה – גם בפעמים הבאות.

ג. יש להאכיל את הפעוט/להניק, כחצי שעה לפני הכניסה למים – כך שלא יגיע רעב. הפעילות עלולה להגביר את תחושת הרעב ובכך לגרום לעצבנות יתר.

ד. חשוב להתאים עד כמה שניתן את הפעילות ללוח הזמנים של התינוק/פעוט – שעות יקיצה, שינה , אכילה וכד' לשיתוף פעולה אופטימאלי.

ה. יש לוודא שלאחר השחייה יולבש הילד בבגדים יבשים וחמים – מכף רגל ועד כיסוי ראש / אוזניים.

מתי אין להיכנס לבריכה?

חום, שלשולי, דלקות עיניים, פריחה – יש לבקש אבחנת רופא ולהתייעץ לגבי אפשרות כניסה למים, דלקת באוזן החיצונית, מחלות מדבקות, פצעים פתוחים, 72 שעות לאחר קבלת חיסון.

 

לפרטים נוספים אודות מגוון התוכניות הטיפוליות במרכז ההידרותרפי שבבית איזי שפירא: טל' 09-7701205 או swim@beitissie.org.il

*במחקר שהתקיים במהלך 12 שבועות החורף, השתתפו 62 פעוטות בגילאי 1-4. 32 פעוטות השתתפו בשיעורי שחייה ו30 נוספים שימשו כקבוצת ביקורת. בין הנתונים שנאספו - תדירות דלקות האוזניים, תדירות הפעילות במים, טבילת הראש במי הבריכה, רגישות לאלרגיות, בעיות כרוניות, ניתוחי אוזניים ועוד.



שחיית פעוטות עדיפה דווקא בחודשי החורף!
נוצר: 2/18/2011 2:11:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים