הריון ולידה - צריכת מים בתקופת ההריון, הלידה וצמיחת התינוק אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 17/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > הריון ולידה > צריכת מים בתקופת ההריון, הלידה וצמיחת התינוק
  כתבות אחרונות
הכל אודות לידה בליווי דולה הכל אודות לידה בליווי דולה

ניקה משיקה בישראל את Carriwell - ניקה משיקה בישראל את Carriwell -

תמיד מחובקים... בחסות המנשאים תמיד מחובקים... בחסות המנשאים

כל מה שלא ידעת על השפעות הביוץ

מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל

שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון

"רק מילה טובה"....

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

צריכת מים בתקופת ההריון, הלידה וצמיחת התינוק

מאת: באדיבות מי עדן
צריכת מים בתקופת ההריון, הלידה וצמיחת התינוק

למה בתקופת ההריון וההנקה זקוקות הנשים לכמות גדולה של מים? מדוע צריכה גדולה של מים עשירים במלחים יוצרת עומס רב על הכליות העדינות של התינוק? איך מינון נכון של נוזלים מונע עלייה בלחץ הדם ומה הקשר בין שתיית מים לבין כושר הלמידה?



המים, ממש כמו האוויר, הם משאב חיוני לאדם. המים מרכיבים קרוב לשני שליש ממשקל גופנו והם נושאים בתפקיד מרכזי במערך הפיסיולוגי שלנו: הם מווסתים את טמפרטורת הגוף, מסייעים בעיכול, מובילים חומרי מזון וחמצן לתאים, משמנים מפרקים, מגנים על איברים ומסלקים פסולת. כדי לשמור על גוף בריא, אנחנו חייבים להרבות בשתיית מים כדי להחליף את המים בהם הגוף כבר עשה שימוש.

הריון ושתייה נכונה
המים מהווים בערך 60 אחוז ממשקל גופה של האישה. בתקופת ההריון נפח המים בגופה גדל בכשבעה ליטרים, אשר מתחלקים בין האם, העובר, השיליה ומי השפיר. ככל שההריון מתקדם, נפח המים בגוף האישה גדל.

תקופת ההריון הופכת את הכליה לאיבר פעיל במיוחד ומשפיעה על מחזור הדם הכלייתי. ההריון גם מגביר את הסכנה להיווצרות זיהום בדרכי השתן, זיהומי אגן וכליה.

על נשים בהריון להרבות בשתיית מים. המים שוטפים את דרכי השתן, מדללים את השתן עצמו ועל ידי כך מונעים היווצרות משקעים והתרבות מושבות חיידקים. ככל שמרבים בשתיית מים, כן קטנה הסכנה להיווצרות זיהומים בדרכי השתן.

נשים הרות רבות סובלות מעצירות כיוון שמעבר המזון דרך המעיים איטי יותר, בגלל לחץ הרחם על המעיים ובגלל השינויים ההורמונליים. שתייה מרובה היא הפתרון הטוב ביותר למניעת עצירות. השינויים ההורמונליים ושינויים הקשורים בפעילות הורידית במערכת הדם בתקופת ההריון, עלולים לגרום להתפתחות בצקת הריונית ויתר לחץ דם. לאשה הרה הסובלת מבצקות או יתר לחץ דם מומלץ לשתות מים דלים במלחים.

שתייה לאחר הלידה
בתקופת ההנקה, זקוקה האישה לכמויות גדולות יותר של מים ומזון. תזונתה צריכה להיות בריאה, מגוונת ומאוזנת ככל האפשר, כדי שהתינוק יקבל את המרכיבים החיוניים לגדילתו והתפתחותו.

חלב האם הוא המזון האידיאלי לרך הנולד בשל סגולות חיסוניות וייחודיות, הוא עשיר ברכיבי מזון ומותאם לפיסיולוגיה של התינוק.

במהלך ההנקה מאבדת האישה נוזלים רבים. תחילה, צורך הרך הנולד 400 עד 500 מ"ל חלב ליום, כאשר 87 אחוז מכמות זו הנה מים. בהמשך יונק התינוק 800 מ"ל ליום וכמות המים שהאישה מאבדת גדלה בהתאמה. אישה מניקה אמורה אפוא לשתות עוד ליטר נוזלים בהשוואה לתקופת ההריון.

המים המומלצים לתינוקות
צריכת המים חשובה במיוחד אצל תינוקות. המים מהווים כ- 75 אחוז מגופו של התינוק, לעומת

60 אחוז מגופו של אדם מבוגר. ישנה חשיבות רבה לאיכות הנוזלים שמקבל התינוק:

צריכת המים בתינוקות, יחסית למשקל גופם, גבוהה פי חמישה מזו של מבוגר - 150 סמ"ק לק"ג בתינוקות לעומת 30 סמ"ק לק"ג במבוגר. לכן תינוקות נחשפים לכמות הרבה יותר גדולה של מומסים הנמצאים במי השתייה.

תינוקות רגישים פי 50 למעוררי מחלה המצויים במי השתייה.

הכליות של התינוק עדיין אינן בשלות מספיק ואין להעמיס עליהן כמות גדולה של מלחים.

תינוקות רגישים לחנקות:
צריכה גבוהה של חנקות ממי השתייה, גרמה למקרים של מטהמוגלובולינמיה (שיבושים באספקת החמצן) אצל תינוקות. התקנים לרמת החנקות במי השתייה נקבעו בעיקר כדי למנוע תופעה זו. רמות גבוהות של חנקות במים מצויות בעיקר באזורים חקלאיים בגלל סחף של חומרי דישון עשירים בחנקות. רמות החנקות במי הברז זהות לאלה של מקור המים כיוון שהשיטות לטיהור המים והחומרים לחיטוי המקובלים כיום, אינם משפיעים על רמות החנקות.

לכן המים המומלצים לתינוקות הנם מים נקיים מזיהומים בקטריאליים וכימיים, מים המכילים כמות קטנה מאוד של מלחים וחנקות, בעלי הרכב מינרלים ומלחים מאוזן, המקלים על פעולת הכליות.

מי הברז בישראל מכילים כמות גדולה של מינרלים ומלחים, גם הרתחת המים והשימוש במסננים ביתיים אינם מקטינים את כמות המלחים המצויים במים.

תזונה נכונה בגיל הילדות יכולה לסייע במניעת מחלות ולהפחית את השכיחות של יתר לחץ דם בעתיד. מחקרים הראו, כי לצריכת מזון עשיר במלח בגיל הינקות יש השפעות ארוכות טווח בגיל הבגרות, בכל מה שקשור ללחץ הדם. מחקר שבוצע בבית חולים מאיר בכפר-סבא, הראה שתכולת המלח במי השתייה משפיעה על לחץ הדם כבר אצל יילודים. התברר שבמי השתייה ישנה כמות לא מבוטלת של מלחים והכנת תחליפי חלב-אם עם מים עשירים במלחים, הביאה לשינוי בלחץ דמו של היילוד.

המשמעות: תחליף חלב מהול במים מינרליים דלים במומסים דוגמת מי עדן, הוא בעל ההרכב התזונתי הקרוב ביותר לחלב האם הטבעי.

גדלים על מים
המים משתתפים בתהליכי הגדילה וכשם שהתזונה הנכונה חשובה מאוד להתפתחות תקינה, כך גם חיונית כמות ואיכות המים שהילד שותה.

הפעילות הגופנית בקרב ילדים בדרך כלל גבוהה יותר מאשר אצל מבוגרים ולכן הם זקוקים לכמות מים גדולה יותר. בנוסף, הם מייצרים יותר חום מאשר מבוגרים ומסתגלים לאט יותר לחום. כל אלה חושפים את הילדים לסכנת התייבשות גדולה יותר מאשר מבוגרים, גם בחודשים קרים.

איבוד נוזלים בשיעור של אחוז אחד ממשקל הגוף גורר בעקבותיו ירידה של חמישה אחוזים מכושר התפקוד. שמירה על מאזן נוזלים תקין מסייעת לריכוז, לשיפור ההישגים הקוגניטיביים ומפחיתה עייפות.

מחקרים מצאו, כי איבוד נוזלים בשיעור של שני אחוזים, משפיע לרעה על הזיכרון לטווח קצר ופוגע ביכולת לבצע פעולות חשבוניות ותנועות מהירות הדורשות תשומת לב רבה.

במחקר שנערך בבאר-שבע נבדקה השפעת ההתייבשות על תפקודים קוגניטיביים בילדי בית ספר. נמצא כי ילדים שהחלו את הבוקר במצב נוזלים תקין הגיעו להישגים גבוהים יותר מאשר ילדים שהחלו את היום במצב של התייבשות.

מים דלים במלחים נספגים מהר יותר ממערכת העיכול לדם ובכך שומרים על נפח הדם ועל תפקודים תקינים.

צריכת נוזלים מומלצת:

צריכה יומית מספקת עפ"י האקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב

גיל סה"כ כמות נוזלים

(כולל במזון)

0-6 חודשים 0.7 ליטר

7-12 חודשים 1.4 ליטר

1-3 שנים 1.3 ליטר 4 כוסות מים

4-8 שנים 1.7 ליטר 5 כוסות מים

בנים- 9-13 שנים 2.4 ליטר 8 כוסות מים

בנים- 14-18 שנים 3.3 ליטר 11 כוסות מים

בנות- 9-13 שנים 2.1 ליטר 7 כוסות מים

בנות 14-18 שנים 2.3 ליטר 8 כוסות מים

נשים 2.7 ליטר 9 כוסות מים

נשים הרות 3 ליטר 10 כוסות מים

נשים מניקות 3.8 ליטר 13 כוסות מים

אז מה כדאי לשתות?
בגלל הטמפרטורות הגבוהות בארץ, סכנת ההתייבשות גדולה וחשוב לעודד את הילדים לשתות הרבה בכל שעות היממה, גם כאשר אינם מרגישים צמא. הצמא הוא סימן אזהרה שהגוף זקוק למים. עד הזמן שאנו מרגישים צמא, הגוף כבר איבד 2%-1 או יותר, מהנוזלים שבו. באופן כללי, שמירה על מאזן נוזלים תקין אצל ילדים היא משימה קשה יותר אצל מאשר אצל מבוגרים.

המשקאות הקלים והמתוקים עשירים בסוכר וחסרים רכיבים תזונתיים אחרים. מחקר חדש מראה כי שתיית משקאות קלים גורמת להשמנה. כל כוס משקה קל העלתה את הסיכוי להשמנה פי 6!

הרגלי אכילה נכונים נקבעים בתקופת הילדות, לכן מומלץ להרגיל את הילדים לשתות מים. מומלץ לשתות מים נקיים מחיידקים ומזיהומים כימיים, דלים במלחים וטעימים. מים כאלה מסייעים לשמור על מאזן נוזלים תקין, תפקוד אופטימלי ולחץ דם מאוזן.

מים מינרליים טבעיים הם הנוזל היחיד שעומד בקריטריונים להם זקוק הגוף. המדובר במים טבעיים, נקיים מכל זיהום, המופקים ממקור תת קרקעי. הרכבם המינרלי קבוע ויציב והם אינם עוברים כל טיפול. לא נוסף או נגרע מהם דבר והם נארזים בבקבוקים ישירות, ללא מגע יד אדם, כפי שהם בטבע.

מים מינרליים דלים במלחים והרכבם המינרלי וטעמם נשמרים קבועים לאורך שנים. רק מים מינרליים טבעיים מבוקרים בקפדנות ונבדקים על-ידי מעבדת המפעל כל שעה. שיווקם מותנה באישור מעבדת המפעל.



נוצר: 6/13/2011 7:44:00 PM
עודכן: 8/3/2011 4:22:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים