הריון ולידה - טיפים להנקה מוצלחת אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 26/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > הריון ולידה > טיפים להנקה מוצלחת
  כתבות אחרונות
הכל אודות לידה בליווי דולה הכל אודות לידה בליווי דולה

ניקה משיקה בישראל את Carriwell - ניקה משיקה בישראל את Carriwell -

תמיד מחובקים... בחסות המנשאים תמיד מחובקים... בחסות המנשאים

כל מה שלא ידעת על השפעות הביוץ

מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל

שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון

"רק מילה טובה"....

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

טיפים להנקה מוצלחת

מאת: אלן שיין
טיפים להנקה מוצלחת

לאורך הדורות נשים הצליחו לספק את כל הצרכים של תינוקיהם באמצעות חלב אם- והנקה. כמובן שגם כיום ניתן להעניק לתינוקות את המענה לכך- צרכיו התזונתיים, הן הנפשיים והן הפיזיים.



כיום אמהות מוצאות עצמן לבדן מיניקות בסביבה שמדברת על כמה חשובה ההנקה ומאוד מעודדת מילולית את ההנקה אך אינה מצוידת בכלים לעזור מעשית ולצאת ממעגל הדעות הסותרות והמגוונות שאינן מבוססות על ממצאים מדעיים עדכניים. דעות ואמונות לא מבוססות אלו עלולות לחבל בהנקה.

בעבר, ההנקה הייתה הדרך הטבעית והיחידה להזין את התינוקות. האמהות הסתפקו בהתבוננות ולמידה מהדוגמאות שבסביבתן. היום, למרות ש- 86.5 אחוזים של אמהות רוצות להיניק, לעיתים, מוצאת האם הטרייה את עצמה לבד והרבה מתבלבלות ומפסיקות להיניק בגלל מידע שגוי.

הטיפים הבאים מתייחסים להנקה של תינוק אשר נולד בזמן במשקל תקין ובבריאות טובה.

מה יכול להכריע ולהשפיע על ההצלחה?

1. סמכי על האינסטינקטים שלך. הרי את מכירה ותכירי את התינוק ואת דפוסיו טוב יותר מכל אדם אחר. תסמכי על הרפלקסים של התינוק!! ההנקה היא הדרך הטבעית להזינו ולספק לו את כל צרכיו. אם התינוק נרגע באמצעות השד, יציאותיו סדירות והוא עולה יפה במשקל אזי התהליך תקין.

2. תינוקות זקוקים להרבה חום גוף, נוזלים, מענה ליצר המציצה ואוכל. ברחם צרכים אלה סופקו באופן טבעי ללא כל שעון או זמנים. אחרי הלידה ההנקה מסייעת במעבר מהרחם לחיים מחוץ לרחם והתינוק מצפה לאותם התנאים. עם הזמן ועם הרבה סבלנות הוא יסתגל לתנאים החדשים. זהו תהליך. חום גופך הוא לא פינוק אלא ההישרדות של התינוק.

3. כל אישה יולדת מסוגלת לייצר ולספק חלב לתינוק, לתאומים או שלישייה ללא תוספת תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות). מלבד מקרים נדירים- חוסר התפתחות השד בתקופת הבגרות או מחלות נדירות. כמות החלב תלויה אך ורק במספר ההנקות ובכמות האכילה של התינוק. ככל שהתינוק יונק יותר, כך מתרבה כמות החלב.

4. ההנקה מבוססת על בסיס "היצע וביקוש" או במילים אחרות: ככל שתניקי יותר, כך כמות החלב תגדל. אם התינוק מקבל תחליפים לשד כגון: מוצץ, בקבוק, מים או שתייה אחרת, תמ"ל – כך תפחת כמות החלב שלך.
ההנקה מתאזנת כעבור 6-8 שבועות. זהו הזמן בו הפערים בין ההנקות גדלים והחלב משתנה בהתאם לצרכיו המחודשים של התינוק.

5. לכי לפי קצב התינוק – ולא לפי שעון (הוא לא יודע לקרא). כשהתינוק נולד, טבעי שיינק כל שעה וחצי, שעתיים. אין לשנות לתינוק את ההתפתחות והקצב הביולוגי. הוא ישן כשעייף ואוכל כשרעב. בימים הראשונים התינוק זקוק להרבה חום – והנקות תכופות. זהו תהליך וככל שהזמן עובר, יחד עם אהבת האם וסבלנותה, הרווח בין ההנקות יגדלו.

6. כל תינוק הוא אינדיבידואל לכן אין להשוותו לתינוקות אחרים.

7. אם משום מה את לא מצליחה להיניק את התינוק בימים הראשונים – חשוב לשאוב את החלב כדי לשמור על יכולתך לייצור – אחר כך אפשר ללמד אותו ולעזור לו להתחבר לשד, אבל יהיה יותר קשה אם אין לך חלב!!

8. טרם הלידה, וגם אחריה, רצוי להצטרף למפגשים של אמהות מיניקות המשמשות מעין משפחה תומכת ומעודדת כמו פעם, המאפשרות צפייה והדברות. ישנם מפגשים של ליגת לה לצ'ה לצורך כך – וקו תמיכה טלפוני
1-599-525-821 www.lllisrael.org.il

9. קיימים מפגשים בנושא הכנה לקראת הנקה בבתי חולים, מרכזי פעילות ואצל יועצת הנקה מוסכמת IBCLC באופן פרטי. ניתן ורצוי להתכונן מראש, להצטייד בידע עוד לפני הלידה כדי למנוע קשיים ראשוניים העלולים להתרחש.

10. כדאי להשקיע בספרות מעודכנת שנכתבה בתחום ההנקה ע"י יועצת הנקה מוסמכת או מומחית בהנקה. לא כל פרק מתוך ספר על גידול ילדים מעודכן או מכיל מידע והמלצות נכונות.

11. יש לוודא ולקבל עצות ומידע ממקורות אמינים. לדוגמא, בבתי ספר לסיעוד ורפואה לא לומדים את נושא ההנקה ביסודיות ולעיתים קיימות דעות קדומות וסותרות בין אנשי הצוות הרפואי שמטפל בך.

דעי, אם בהתחלה, סמוך ללידה לא הצלחת להניק מכל סיבה שהיא, אל תתייאשי.
קיימים סיכויים טובים שעוד תניקי בהמשך (כמובן שתוך הקפדת שאיבת החלב). הפתרון לרוב הבעיות בהנקה אינו מתן בקבוק ופורמולה קיימות דרכים לתקן את מה שמפריע לך להיניק או לתינוקך לינוק- יש לפנות לאנשי מקצוע מיומנים מתחום ההנקה ולשמוע עצות והדרכה נוספת. ניתן למצוא יועצת הנקה מוסמכת IBCLC באתר של האיגוד הישראלי ליועצת הנקה מוסכמת www.iaclc.org.il

אם תרצי הרחבה של הטיפים , איך לנהל את ההנקה וקישורים מדעיים לגבי המלצות, תוכלי לקבלן באמצעות הספרון "הנקה-להעניק מהרגע הראשון" כל מה שצריכים לדעת כדי להיניק בכיף ובהצלחה.


*** אלן שיין היא יו"ר האיגוד הישראלי יועצות הנקה מוסמכת IBCLC , מפעילה את מרכז מ.ל.ה.י ב, במרכז קהילתי בית פרנקפורט שברחוב קיציס 23 הדר יוסף - ת"א.  

לקבלת פרטים נוספים ניתן לפנות לטל: 03-6472411 עם מענה אנושי של 24 שעות ביממה.


(* צילומים : אילוסטרציה, יח"צ)



נוצר: 1/9/2013 1:12:00 AM
עודכן: 1/9/2013 1:21:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים