הריון ולידה - שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 24/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > הריון ולידה > שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון
  כתבות אחרונות
הכל אודות לידה בליווי דולה הכל אודות לידה בליווי דולה

ניקה משיקה בישראל את Carriwell - ניקה משיקה בישראל את Carriwell -

תמיד מחובקים... בחסות המנשאים תמיד מחובקים... בחסות המנשאים

כל מה שלא ידעת על השפעות הביוץ

מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל

שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון

"רק מילה טובה"....

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון

מאת: אפרת לוי
שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון

את בהיריון והגוף עובר אלפי שינויים קטנים וגדולים כאחד. כל יום הוא מסע תגלית חדשה שלך על גופך.



שינויים פיזיולוגיים, שינויים נפשיים, שינויים הורמונאליים בנוסף לשאר התמודדויות היום יום והדאגה לשלום העובר, משאירות נשים רבות עם פחות מודעות לבריאות הגוף, מכפות הרגליים, ברכיים, אגן, גב ועמוד השדרה וכו'.

משקל הגוף ההולך וגדל מכביד על עמוד השדרה וכפות הרגליים. למעשה בשליש האחרון בתקופת ההיריון רגליך נושאות משקל כבד ומרכז כוח הכבידה משתנה לחלוטין. נשים רבות סובלות מורידים ונימים בולטים, כפות הרגליים מתנפחות מנוזלים ולחלק אף גודלת כף הרגל מתחילת ההיריון. יתר על כן, קיימת נטייה לפתח בצקת ואף לעבור שינויים במבנה כף הרגל, כאשר הקשת קורסת מהעומס החדש. עומס על כפות הרגליים מוביל לכאבים בעקב, ובקשת הרגל ועלולים להגיע אף לדרבן בכף הרגל, פלטפוס ובעיות בגב התחתון.

הנעליים שאת רגילה לנעול כבר לא מתאימות !!!

מידת הנעל – בתקופת ההיריון לא רק הבטן והאגן מתרחבים אלה הגוף כולו ובהתאמה כפות הרגליים. מומלץ לנעול נעליים שונות מאלו הנמצאות בארון . אם את כבר בשליש השני כדאי שהזוגות החדשים יהיו במידה עד שתי מידות מעל מידתך הרגילה. גם אם נעלת בחנות ונראה לך כרגע שזוג נעליים זה מתאים לך, בהליכה ממושכת כף הרגל תתנפח יותר, ולכן הקפידי לבחור מידה גדולה יותר.

השאירי מקום לבהונות – את כל הזוגות בעלות הקצה המחודד השאירי לתקופה אחרת, עכשיו מומלץ להשאיר מקום מרווח לאצבעות כף הרגל..

מומלץ להקפיד על קצה נעל מורם בגובה של כס"מ אחד על מנת להוריד עומס מכריות האצבעות.

עקב – מומלץ לבחור עקב שטוח, אך אם את חייבת נעל מוגבהת לאירוע, מסיבה או סתם כי כך את אוהבת, הקפידי שיהיה עקב מרובע ולא מחודד עד 4 ס"מ גובה. עמידה על עקבים גבוהים מעבירה את עומס המשקל לקדמת כף הרגל ולקצות האצבעות, העומס על כריות האצבעות עלול לגרום לכאב, תחושת שריפה, נימול בכפות הרגליים ועומס על הגב התחתון.

על מנת למנוע עומס על קשת כף הרגל – עומס העלול להוביל לקריסת הקשת, מומלץ לנעול נעלי נוחות התומכות בקשת או לשלב מדרס המותאם אישית.

אחת הטעויות הנפוצות של נשים היא לנעול נעליים הפשוטות יותר לנעילה כמו כפכפים או נעלי קרוקס. את אולי לא צריכה להתכופף כדי לנעול כפכפים, אך את מסכנת את הקרסול ואת היציבה שלך. הכפכף לא מחזיק את כף הרגל ומסכן אותה בכך שלא רק שאיננו עוצר את נטיית כף הרגל פנימה או החוצה, אלא אף מגביר את הנטייה לקיצוניות. זאת בנוסף למשקל העודף, יוצרים חלוקת לחצים קלוקלת. הקפידי על נעליים שיחבקו היטב את כף הרגל למניעת נזקים כבדים יותר.

לנשים הסובלות מבצקות וורידים בולטים מומלץ ללכת עם גרביים אלסטיות ללא תפרים.

ועוד שני טיפים לקינוח: אם לרכוש, נעל עדיף בשעות אחר הצהריים או ערב – אלה שעות בהן כפות הרגליים הספיקו להגיע למימדים הנכונים. בשעות הבוקר סביר להניח שרגלייך יסבלו פחות מנפיחות ומה שיתאים בבוקר לא בהכרח יתאים בערב.

על מנת למנוע הזעה בחרי גפה מעור נושם או בד מחורר ומאוורר.


*** הכותבת היא מ'אבידור' - מרכזי בריאות לרגל ולגב.

(* תמונות : יח"צ, אילוסטרציה)



נוצר: 5/21/2013 7:34:00 PM
עודכן: 5/21/2013 7:35:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים