חדשות - קצת על שבץ מוחי, לקראת חודש המודעות לשבץ מוחי בישראל. אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 19/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > חדשות > קצת על שבץ מוחי, לקראת חודש המודעות לשבץ מוחי בישראל.
  כתבות אחרונות
סוד הקסם של מוחסן מחמלבאף – החבר האמיתי של הקולנוע הישראלי סוד הקסם של מוחסן מחמלבאף – החבר האמיתי של הקולנוע הישראלי

שנת 'הקהל' ברובע היהודי בירושלים, בסימן אחדות ושוויון שנת 'הקהל' ברובע היהודי בירושלים, בסימן אחדות ושוויון

למה לי פמיניזם עכשיו? למה לי פמיניזם עכשיו?

המועצה להנצחת הרצל מצדיעה לנשים ציוניות המועצה להנצחת הרצל מצדיעה לנשים ציוניות

צלמי עיתון צלמי עיתון "ידיעות אחרונות" מציגים - עשור להתנתקות

צרצרפיס - הפעם בנושא 'קורות חיים' - הוכרזו הזוכים בתחרות 140 התווים של מפעל הפיס צרצרפיס - הפעם בנושא 'קורות חיים' - הוכרזו הזוכים בתחרות 140 התווים של מפעל הפיס

הכנס הבינלאומי ה-35 לגנאלוגיה יהודית, בירושלים הכנס הבינלאומי ה-35 לגנאלוגיה יהודית, בירושלים

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן




שתפו בפייסבוק

קצת על שבץ מוחי, לקראת חודש המודעות לשבץ מוחי בישראל.

מאת: מערכת Iwomen
קצת על שבץ מוחי, לקראת חודש המודעות לשבץ מוחי בישראל.
סקר ישראלי חדש מגלה: הישראלים אמנם מודעים לשבץ מוחי על סוגיו

אך אינם מודעים לטיפול היחידי המונע תמותה או נכויות.
1300 איש נפגעים בכל שנה משבץ דימומי– הנחשב לקטלני ביותר מבין סוגי השבץ והמלווה בשעורי תמותה גבוהים ונכויות.

דר' יאיר למפל , נוירולוג בכיר מביה"ח וולפסון:"ישנה חשיבות גבוהה מאוד לזיהוי מוקדם של הסימנים לשבץ מוחי והגעה מהירה לבית החולים. והחל מהשנה האחרונה, קיימת אופציה טיפולית במרבית ביה"ח לשבץ דימומי- "נובוסבן" לעצירת דימומים, כאשר בחלק מבתי החולים נערך ניסוי קליני ובחלק מביה"ח יש הנחיות מיוחדות. תרופה זו יעילה אם מקבלים אותה תוך 4 שעות מרגע ההגעה לבי"ח ".

מטבע הדברים היינו מצפים שהציבור הישראלי יגלה עניין בנושא השבץ המוחי- גורם מספר שלוש לתמותה בעולם לאחר מחלות לב וסרטן, ולנכויות קשות המתבטאות בין היתר, בשיתוק גפיים ,איבוד ראייה ויכולת דיבור, פגיעה בזכרון ועוד. בנוסף, מסתבר שהשבץ בו לקה ראש הממשלה אריק שרון בשנה החולפת , גרם לעלייה במודעות הציבור לנושא.

סקר חדש שנערך ע"י מכון גיאוקרטוגרפיה לקראת חודש המודעות לשבץ מוחי בישראל, אשר בדק את מודעות הציבור לשבץ מוחי, על סוגיו ולתוצאותיו ובפרט לשבץ דימומי ולדרכי הטיפול בו , מגלה כי קיימת מודעות גבוהה יחסית( 79%) לנושא, בקרב הציבור הישראלי בני 40 ומעלה.

אודות שבץ מוחי : שבץ מוחי נגרם עקב הפרעה בתפקוד המוח, מחמת מחסור זמני בחמצן.הפרעה זו יכולה להתרחש כשבץ מוחי איסכמי, שנגרם עקב ניידות של קריש דם תסחיפי שהגיע למוח, או מחסימת כלי דם עקב טרשת עורקים או שבץ דימומי הנגרם מחמת התפקעות כלי דם בתוך המוח וכתוצאה מכך נמנעת זרימת דם נורמלית ונוצרת אפשרות של דליפת דם במוח ולהרס האזור אליו דולף הדם.

אודות שבץ מוחי דימומי:
כ-10% מהלוקים בשבץ, לוקים בשבץ מוחי מסוג מדמם ICH. עד לשנה האחרונה לא היה טיפול לשבץ מוחי דימומי ו-1200 אנשים לוקים מידי שנה בשבץ מוחי מדמם, כ-600 מהם נפטרים בשלושה החודשים הראשונים.

שבץ דימומי מלווה בתמותה ובתחלואה גבוהים. מבין סוגי השבץ, זהו השבץ הקטלני ביותר, תמותה של עד 52% (עד כ- 600 איש) מהלוקים בשבץ הדימומי . 80% מהחולים הנותרים בחיים סובלים בדרך כלל, מתחלואה נלווית לשבץ, מנכויות חמורות, מאובדן יכולת דיבור ואובדן כשרים מנטליים.

עד כה, אפשרויות הטיפול התרופתי או הניתוחי בשבץ מדמם היו מוגבלות לטיפול בתסמינים בלבד. גם הניתוח המוצע לעצירת הדימום לא הוכיח יעילות ויתירה מזו עלול לסכן את החולים בדימום תוך גולגולתי חוזר.לשם הדגמה: עם שטף דם מוחי של עד 30סמ"ק – גודל של כדור פינג פונג – קיים סיכוי של 40% לתמותה.

מחקר שפורסם בשנה החולפת מגזין היוקרתי " הניו אינגלד" היווה את פריצת דרך לטיפול בתרופת הנובוסבן גם במקרה של שבץ מוחי דימומי. המחקר הראה כי נובוסבן הוריד את התמותה של חולים אלו ב- 38% ואף הקטין משמעותית את מספר החולים שסבלו מנכויות ומוגבלות.

עד לשנה האחרונה אפשרויות הטיפול בשבץ דימומי היו מוגבלות לטיפול בתסמינים בלבד. גם הניתוח לעצירת הדימום לא הוכיח יעילות וסיכן את החולים בדימום תוך גולגולתי חוזר. החל מ-2005 תפס הנושא תאוצה ויותר בתי חולים בישראל לקיים נוהל פרוטוקול של טיפול בנובוסבן במקרים של שבץ מוחי דימומי.

בישראל נעשתה פריצת הדרך הראשונה לטיפול בחולים מדממים מחוץ להתוייה הרשומה בישראל של המופיליה. בזכות תושייתו של פרופ' אורי מרטינוביץ, מנהל המרכז הארצי להמופיליה נובוסבן ניתנת לחולים מדממים בכל העולם עוצרת דימומים ומצילה חיים. בישראל ניתן אישור מיוחד וחסר תקדים של משרד הבריאות (29ג') לטיפול בחולים עם דמם בלתי נשלט, מאחר ואין התויה רשומה.



נוצר: 6/26/2006 5:40:00 PM
עודכן: 6/26/2006 5:46:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים