צרכנות - החוק החדש נכנס לתוקפו : אפשר להחזיר מוצרים ולקבל החזר כספי מלא אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 05/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > צרכנות > החוק החדש נכנס לתוקפו : אפשר להחזיר מוצרים ולקבל החזר כספי מלא !
  כתבות אחרונות
לכבוד ט לכבוד ט"ו בשבט, משיק סטודיו "אהבה קטנה" עציצי פח מעוצבים

"אהבה קטנה" מעניקה מתנות עם הקדשה מעוררת השראה

פרוייקט המעצבים הצעירים 2019 של א.א. קרמיקה, יצא לדרך פרוייקט המעצבים הצעירים 2019 של א.א. קרמיקה, יצא לדרך

בית החלומות המעוצב של א.א. קרמיקה בית החלומות המעוצב של א.א. קרמיקה

קולקצייה מפנקת לחדר השינה של חב' ערד טקסטיל קולקצייה מפנקת לחדר השינה של חב' ערד טקסטיל

נעמן מחדש בכלי בישול מקצועי ואירוח בסטייל נעמן מחדש בכלי בישול מקצועי ואירוח בסטייל

א.א. קרמיקה מזמינה מעצבים צעירים ליצור! א.א. קרמיקה מזמינה מעצבים צעירים ליצור!

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן




שתפו בפייסבוק

החוק החדש נכנס לתוקפו : אפשר להחזיר מוצרים ולקבל החזר כספי מלא !

מאת: אירן רובינשטיין

החל מיום שלישי נכנס לתוקפו החוק החדש האומר כי חוק הגנת הצרכן מקנה לצרכן הגנה מוגברת בעסקאות מסוימות, שבהן מעמדו נחות. כך למשל, במקרה של עסקה ברוכלות, עסקת מכר מרחוק, עסקה לרכישת יחידת נופש.



לאחרונה בתי המשפט נתנו פסקי דין המפרשים את הוראות החוק המקנות לצרכן את הזכות לבטל עסקאות מסוימות באופן חד צדדי וללא סיבה, ולקבל את כספו חזרה.

לנוחותכם, ערכה המועצה הישראלית לצרכנות חוברת הסבר על התקנות החדשות, המפרטת אילו מוצרים ניתן להחזיר ובאילו מועדים.

מה היה עד כה ?

עד לתיקון החוק שנכנס לתוקף ב- 17.07.06, לא הייתה כלל אפשרות לבטל רכישת מוצרים בחנות (פרט למקרים של פגם במוצר), אלא אם מדיניות זו אומצה על ידי בית העסק.

לפני התיקון לחוק, העסק לא היה חייב לגלות את מדיניותו לגבי החזרת מוצרים לפני הרכישה. במקרים רבים, הלקוח היה מתוודע למדיניות זו עם קבלת החשבונית או כאשר היה מתייצב בחנות כדי להחזיר את המוצר, מסיבה זו או אחרת. אז היה מתברר לו כי העסק לא מאפשר החלפה או החזרת מוצרים.

לפעמים העסק היה מסכים להחליף מוצרים בתנאים מסוימים: תוך זמן מסוים, בכפוף להצגת חשבונית, ועוד.

בתחום הרהיטים, למשל, המצב היה עוד יותר חמור כי במועד החתימה על הזמנת רהיטים הצרכנים לא קוראים את התנאים הכלליים המפורטים באותיות קטנות, לעתים בגב ההזמנה או בתחתיתה, ולפיהן אי אפשר כלל לבטל את ההזמנה, או שאפשר לבטל אבל על הצרכן לשלם "דמי ביטול" בשיעור של עשרות אחוזים מערך ההזמנה.

חוק הגנת הצרכן (סעיף 4ג) מחייב את העוסק לגלות מראש לצרכן את מדיניות החזרת המוצרים שלו, שלא עקב פגם. כלומר, עליו להבהיר אם אפשר להחזיר או להחליף מוצר או לבטל הזמנה, ומה התנאים לכך.
החידוש בחוק הוא שהעוסק חייב לגלות לצרכן מראש את מדיניות העסק לעניין זה. מדיניות העוסק היא עניין מהותי בעסקה, וזכותו של הצרכן לקבל מידע זה לפני הרכישה ולא לאחר מכן.

קיימים מוצרים שעליהם לא חל החוק:
- מוצרי מזון וטובין פסידים (מוצרים העלולים להתקלקל) כמו מוצרי מזון.
- מוצרים הניתנים להקלטה, שכפול כאשר הצרכן פתח את האריזה. לדוגמה קלטות וידיאו.
- מוצרים שיוצרו במיוחד עבור הצרכן על פי הזמנתו.
- מוצרים שאסור להחזירם על פי דין, כגון תרופות.

כיצד שומר עסק על החוק ?

עסק פועל על פי התקנות כאשר הוא מציג את המודעה במקום הנראה לעין, ליד כל קופה, בגודל פוליו A4, תחת הכותרת "מדיניות החזרת מוצרים", באותיות ברורות וקריאות ובגודל שנקבע בתקנות לעיל.
כאשר העוסק מציג את המודעה במקום ובגודל שנקבעו בחוק, על הצרכן לפעול בהתאם, אלא אם קיים פגם במוצר. לדוגמה, אם במודעה כתוב כי אין אפשרות להחזיר מוצר, הצרכן לא יוכל להחזיר את המוצר. אם במודעה נקבע כי אפשר להחליף מוצר רק תוך 14 יום ובהצגת החשבונית, על הצרכן לפעול בהתאם.

ובמקרה ולא...

במקרה כזה החוק מעניק לצרכן סעד עצמי של ביטול עסקה, וזכות להחזר כספי מלא. אם העוסק עובר על החוק ולא מציג בחנות את מדיניותו בעניין זה, הצרכן רשאי לבטל את העסקה בתנאי שלא חלה הרעה במצב המוצר. העוסק חייב להשיב לצרכן את מלוא התמורה באופן שבו שילם. חשוב לציין כי לתנאים הרשומים בהזמנה או בקבלה אין כל תוקף משפטי.
בית המשפט קבע כי במקרה שבו לא הוצגה מדיניות החזרת מוצרים ספציפית, הצרכן יכול להחזיר את המוצר ואם העוסק מסרב לבטל את העסקה, הצרכן יכול להחזיר את המוצר בתוך 7 ימים מיום הסירוב.

טיפים :

1. הקפידו תמיד לברר לפני הרכישה אם קיים בחנות שילוט על מדיניות העוסק לעניין החזרת מוצרים.

2. אם אתם מעוניינים להחזיר מוצר ואינכם זוכרים אם היה שילוט, גשו לחנות עם עד והוא יוכל להעיד על היעדר שילוט. מומלץ להצטייד במצלמה כדי לצלם את המקום (ליד כל קופה). אם אין שילוט, יש להגיש לעסק את הודעת הביטול שהכנתם מראש ולהשאיר בידיכם עותק. על העותק שיישאר בידיכם, דרשו חותמת "התקבל" עם תאריך, חותמת העסק וחתימת המקבל, להוכחת מועד מתן הודעת הביטול והחזרת המוצר.

3. אם העוסק מסרב להחזיר את הכס אפשר להגיש תביעה בביהמ"ש לתביעות קטנות (עד סך 30,100 ₪) על פי כל ההוכחות שדאגתם לאסוף. ניתן לתבוע החזר כספי ובנוסף פיצויי ללא הוכחת נזק.



נוצר: 12/19/2010 1:41:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים