קולנוע - אוסקר 2011 – ליל המלך וההתחלות אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 03/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קולנוע > אוסקר 2011 – ליל המלך וההתחלות
  כתבות אחרונות
הסרט התקופתי, הסרט התקופתי, "המועדפת" - דרמה עוצמתית על נשים חזקות

הסרט 'אהבה בימים קרים', יצירה מרהיבה ומרגשת הסרט 'אהבה בימים קרים', יצירה מרהיבה ומרגשת

ליידי גאגא ב"כוכב נולד" - דרמה מוזיקלית סוחפת, שביים ומככב בראדלי קופר

הסרט הסרט "עץ תאנה" של עלמוורק דוידיאן, זכה בפסטיבל טורונטו בפרס יוקרתי

פסטיבל קולנוע וטלוויזיה ישראלי בשבוע הבמאיות והיוצרות פסטיבל קולנוע וטלוויזיה ישראלי בשבוע הבמאיות והיוצרות

מיוזיקל הקומדיה הגדול של הקיץ - מאמא מיה מיוזיקל הקומדיה הגדול של הקיץ - מאמא מיה

הסרט 'משום מקום' - דרמה מרתקת ואקטואלית הסרט 'משום מקום' - דרמה מרתקת ואקטואלית

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

אוסקר 2011 – ליל המלך וההתחלות

מאת: איריס לקנר
אוסקר 2011 – ליל המלך וההתחלות

זה קרה בשני לפנות בוקר – שעון ישראל – כאשר מיטב כוכבי הוליווד לבשו את מיטב מחלצותיהם , פסעו על השטיח האדום לסשן צילומים ונכנסו לאולם 'קודאק' המסורתי לנסות ולקבל הכרה מהאקדמיה.



הלילה זה קרה בפעם ה – 83 עם הפקה צנועה מאוד, ללא הרבה הפתעות אך עם חלוקה הוגנת של הפסלונים המוזהבים והמיוחלים.

המנצח הגדול והחשוב של הערב הוא, ללא ספק, "נאום המלך" שקטף 4 פרסים (מתוך 12) כסרט הטוב ביותר, הבימאי, השחקן והתסריט המקורי. 4 פרסים גם כן קטף סרטו של נולאן, "התחלה" בקטגוריות הצילום, הסאונד, ערכת הסאונד והאפקטים ואילו "הרשת החברתית" נותר עם פרסי התסריט המעובד, פס הקול והעריכה.

ולטקס בהרחבה :

נתחיל עם השטיח האדום שם התאפיינו השנה יותר מכל שובם של הפאייטים לשמלות הכוכבות בכל ורסיה אפשרית – חלקן מוצלחות יותר וחלקן מוצלח פחות ושל הרקמות.

ולמי שמאוד סקרנית/ן... מליסה לאו ("פייטר") הגיעה בשמלה לבנה יפה מאוד עם תחרה סרוגה בחלקה העליון וצווארון מוגבה. מאוד מחמיא ואלגנטי.
מילה קוניס ("ברבור שחור") הגיחה בשמלה חשופה ומיוחדת משיפון בצבע לילך.
הלן מירן הגיעה בשמלה משי אלגנטית בצבע שחור פחם.
ריס ווית'רספון הגיעה בשמלת סאטן שחורה קלאסית עם גימור לבן באזור המחשוף, ניקול קידמן הגיעה בשמלה לבנה עטורה אבנים לא ברורות.
סקרלט ג'והנסון נראתה מדהימה ביופיה הן על השטיח האדם והן מחוצה לו. היא לבשה שמלת משי משולבת תחרה בצבע בורדו כהה.
איימי אדאמס בשמלה כחולה ומנצנצת, אופרה ווינפרי בשמלה בצבע שחור פחם עם חלק עליון מסאטן עוטף וחלק תחתון שנראה כמו גלקסיה נוצצת .
קייט הדסון התכווצה והפכה לחתיכה שלא מזהים והגיחה בשמלה אדומה צמודה. הילארי סוונק הגיעה בשמלה כסופה עם פייטים בחלק העליון כאשר החלק התחתון שלה הפך לנוצות, אנט בנינג בשמלת פייטים שחורה נוצצת עם "קווי עכביש" מסומנים בפאייטים כסופים, סנדרה בולוק בשמלה אדומה צמודה ואלגנטית עם שיער אסוף ומחמיא וסלין דיון בשמלה כסופה צמודה ומחמיאה. אצל הגברים, כרגיל, לא היו הפתעות כלשהן למעט הופעתם של חוויאר ברדם וג'וש ברולין בטוקסידו לבנים עת שהגישו את פרסי התסריט – מה שנראה רק על הבמה ולא על השטיח האדום. שם כולם כיבדו את המעמד עם מיטב הטוקסידו ובמקרה שלהם – ברגע שראית אחד, ראית את כולם.

הנחיה
את הטקס הנחו הפעם שני שחקנים הנחשבים לדור הצעיר יותר של הוליווד העושים חייל בשנים האחרונות : ג'יימס פרנקו שאף היה מועמד לאוסקר כשחקן על תפקידו בסרט, "127 שעות", ואן האת'ווי שמלבד להחליף 8 שמלות על גופה החטוב לאורך כל הערב ולהתרגש מהמעמד – לא תרמה מי יודע מה להנחיה.
יחד עם זאת, לפחות בתחילת הערב היו כמה עקיצות הדדיות שהעלו חיוכים כאשר האת'ווי בירכה את ג'יימס על מועמדותו והוא רצה להחזיר לה טובה אך היא הזכירה לו כי אינה מועמדת והביעה בעקיפין את אכזבתה באומרה שפעם, מי שהייתה מתפשטת (כפי שעשתה לאחרונה בסרט, "על אהבה וסמים אחרים"), הייתה זוכה לפחות למועמדות אם לא זכייה, אך כנראה שזה כבר לא תופס... לאחר מכן, אמרה שלום לאימה שהייתה בקהל וזו הגיבה בתגובה : "עמדי ישר וחייכי הרבה, סטיבן ספילברג נמצא פה בקהל..." . כאשר פנה פרנקו לסבתו שהייתה בקהל, היא אמרה לו בהתלהבות שראתה את מארקי מארק והוא מייד דאג לתקן אותה שזה מארק וולברג.

גם מפיקי הטקס לא טרחו הפעם להעמיד הפקה גרנדיוזית או מופע אומנותי מיוחד והסתפקו בביצוע קטעים אומנותיים של השירים המועמדים, ליווי של סלין דיון על רקע תמונות אנשי התעשייה שהלכו השנה לעולמם (כגון : דניס הופר, טוני קרטיס, גלוריה סטיוארט, לסלי נילסן, סוזן יורק ועוד ) והזמנת מקהלת ילדים מבי"ס ניו יורקי בסוף הטקס שקישטו את הבמה בצבעוניות ובצלילים נוסטלגיים מתוך הסרט, "הקוסם מארץ עוץ".

אם כן, היכן הייתה ההתרגשות והעניין ? בצדק הפואטי שנעשה בחלוקת הפרסים (לפחות ברובם) ובקטעי הנאומים שסיפקו חלק מהזוכים :
האקדמיה ומארגני הטקס החליטו לכבד השנה את קירק דאגלס בן ה – 94 ואפשרו לו להעניק את פרס שחקנית המשנה. כמובן שכל הקהל קם על רגליו ומחא לו כפיים ודאגלס הזקן עשה עבודתו נאמנה אך זה היה פשוט כואב להבחין עד כמה ניכרת עליו הזקנה וכמה קשה להבינו כאשר הוא מדבר.
סורקין שזכה בפרס האוסקר על תסריטו המעובד ל"רשת החברתית" נשא נאום החלטי ומפרגן, תסריטאי "נאום המלך", דייויד סיידלר, העלה חיוך על פני הקהל בכמה נקודות: הראשונה כאשר ציטט את אביו שאמר עליו כי הוא Late bloomer והבין עד כמה צדק, רגע לאחר מכן כאשר הודה לילדיו הבוגרים שכל כך תמכו בו בעבודתו , לאחר מכן הודה למלכה שלא כלאה אותו במגדל לונדון למרות שכתב סרט על אביה ולבסוף סיים והודה לכל המגמגמים בעולם שעתה קולם נשמע.
טום הופר, בימאי "נאום המלך" ציין עובדה נחמדה כאשר הצדיק את המשפט "מדוע כדאי להקשיב לקולה של אמא". הוא סיפר שלפני כשנתיים הייתה מוזמנת אימו לערב קריאה בתיאטרון וכמעט וויתרה עליו ולבסוף אזרה כוח והלכה. הקריאה הייתה על נושא הסרט, ולכשחזרה הביתה, התקשרה אליו ואמרה לו : "בני, יש לך נושא לסרט הבא שלך..." והשאר הסטוריה (תרתי משמע).
קולין פירת' התרגש מאוד כאשר קיבל דווקא את הפסלון המוזהב הנכסף (על אף שכבר זכה בחודשיים האחרונים בכל פרס אפשרי בטקסים המקדימים) ומעבר לתודות, תיאר שהוא מרגיש תנועה מוזרה באזור הבטן שלו שעומדת לעבור לרגליים ולפצוח בריקוד שאומנם לו יהיה נהדר אך לא בטוח שהקהל ייהנה ממנו...

הנקודה הישראלית
מעבר לזכייתה של פורטמן שמייחסים לה ישראליות משום שנולדה כאן (על אף שגדלה מגיל קטן מאוד בארה"ב), קיימת נקודה נוספת והפעם מכיוון התוכן. אומנם לא הייתה נציגות ישראלית בקטגוריית הסרט הזר, אך היה היבט מעניין שהעמיד אותנו הפעם באור חיובי. בקטגוריית הסרט הדוקומנטרי הקצר, זכה "Strangers No More" של קארן גודמן וקירק סיימון, שעסק בביה"ס, ביאליק-רוגוזין, בת"א אשר תלמידיו הם ילדי עובדים זרים בישראל. הסרט צולם בבית הספר שבדרום תל אביב. כאשר עלו יוצריו, גודמן וסיימון לקבלת האוסקר, שלחה הבימאית ד"ש לתל אביב וחשפה פן חיובי של מדינתנו כאשר אמרה: "תודה רבה לילדי הפליטים והעובדים הזרים יוצאי הדופן מ-48 מדינות, שלומדים בבית הספר המדהים הזה בתל אביב. הצלחתם להראות לנו שדרך חינוך, הבנה וסובלנות, השלום אכן אפשרי".

היו הזדמנויות נוספות שגרמו לקהל לקום על רגליו ולמחוא כפיים ביראת כבוד, כמו הופעתו הקצרה של בילי קריסטל שהנחה את הטקס בעבר שלוש פעמים והופעתן של אושיות מהתעשייה כמו פרנסיס פורד קופולה .

נקודה למחשבה
את זו העניק סטיבן ספילברג שעלה להעניק את פרס הסרט הטוב ביותר כאשר אמר כי הזוכה עשוי להצטרף לסרטים מכובדים זוכי אוסקר, ולעומת זאת הסרטים שלא יזכו בפרס יצטרפו לסרטים אחרים שלא זכו כגון : "האזרח קיין" (שנחשב ליצירת מופת קולנועית), "נהג מונית" או "הבוגר"....

ולרשימת הזוכים המלאה :

הסרט הטוב ביותר : "נאום המלך"

הבימאי הטוב ביותר : טום הופר, "נאום המלך"

השחקן הטוב ביותר : קולין פירת', "נאום המלך"

השחקנית הטובה ביותר : נטלי פורטמן, "ברבור שחור"

שחקן המשנה הטוב ביותר : כריסטיאן בייל, "פייטר"

שחקנית המשנה הטובה ביותר : מליסה לאוו, "פייטר"

צילום : וואלי פיסטר, "התחלה"

עריכה : אנגוס וול וקירק בקסטר, "הרשת החברתית"

תסריט מקורי : דייויד סיידלר, "נאום המלך"

תסריט מעובד : אהרון סורקין, "הרשת החברתית"

הסרט הזר הטוב ביותר : "בעולם טוב יותר" – דנמרק / בימאית: סוזן בייאר

עריכת סאונד: ריצ'רד קינג, "התחלה"

מיקס סאונד: לורה הירשברג, גארי איי. ריזו ואד נוביק, "התחלה"

אפקטים מיוחדים: פול פרנקלין, כריס קורבולד, אנדרו לוקלי ופיטר בב, "התחלה"

פסקול : טרנט רזנור ואטיקוס רוס, "הרשת החברתית"

השיר הזוכה : We Belong Together של רנדי ניומן מתוך "צעצוע של סיפור 3"

איפור : ריק בייקר ודייב אלסי, "איש הזאב"

עיצוב אומנותי : רוברט סטרומברג וקארן או'הארה , "אליס בארץ הפלאות"

עיצוב תלבושות : קולין אטווד, "אליס בארץ הפלאות"

אנימציה : "צעצוע של סיפור 3"

אנימציה קצר : The Lost Thing

הסרט הדוקומנטרי הטוב ביותר : "המעגל הפנימי"

הסרט הדוקומנטרי הקצר : "Strangers No More"


את גרסת הטקס הערוך והמתורגם תוכלו לראות ביום שלישי בערב בערוץ הסרטים של YES1.

 

מה שנותר עתה, הוא לאחל לכן/ם צפייה מהנה בסרטים הזוכים וגם בסרטים שהיו מועמדים. זהו הזמן הטוב ביותר בשנה ליהנות מקולנוע טוב, אז השתדלו לא לפספס...



נוצר: 2/28/2011 12:35:00 PM
עודכן: 3/1/2011 3:14:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים