קולנוע - השבוע ייפתח הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ברחובות אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 02/05/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > קולנוע > השבוע ייפתח הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ברחובות
  כתבות אחרונות
הסרט התקופתי, הסרט התקופתי, "המועדפת" - דרמה עוצמתית על נשים חזקות

הסרט 'אהבה בימים קרים', יצירה מרהיבה ומרגשת הסרט 'אהבה בימים קרים', יצירה מרהיבה ומרגשת

ליידי גאגא ב"כוכב נולד" - דרמה מוזיקלית סוחפת, שביים ומככב בראדלי קופר

הסרט הסרט "עץ תאנה" של עלמוורק דוידיאן, זכה בפסטיבל טורונטו בפרס יוקרתי

פסטיבל קולנוע וטלוויזיה ישראלי בשבוע הבמאיות והיוצרות פסטיבל קולנוע וטלוויזיה ישראלי בשבוע הבמאיות והיוצרות

מיוזיקל הקומדיה הגדול של הקיץ - מאמא מיה מיוזיקל הקומדיה הגדול של הקיץ - מאמא מיה

הסרט 'משום מקום' - דרמה מרתקת ואקטואלית הסרט 'משום מקום' - דרמה מרתקת ואקטואלית

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

השבוע ייפתח הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ברחובות

מאת: איריס לקנר
השבוע ייפתח הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ברחובות

הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ייפתח ב-7 בנובמבר ברחובות. הפסטיבל יימשך כשבוע ימים ויוצגו בו למעלה מ-60 סרטים, 35 מהם של במאיות ישראליות.



הפסטיבל יתמקד השנה בשני נושאים מרכזיים: האחד הוא אלימות כלפי נשים, בדגש על אלימות מינית, והשני הוא נשים ומהפכה.

הפסטיבל ייפתח ביום ב', 7 בנובמבר, בטקס חגיגי במכון ויצמן למדע ברחובות.

הקרנות הסרטים יחלו ביום ג', 8 בנובמבר, בקולנוע חן ברחובות.

בפסטיבל יתקיימו אירועים שונים ומגוונים, מפגשים עם יוצרות, סדנאות אמן, הרצאות וימי עיון.

הפסטיבל יינעל ביום א', 13 בנובמבר, בהקרנת סרטי הזוכות בתחרות הישראלית ובהקרנת חוצות חגיגית של הסרט תלמה ולואיז לרגל 20 שנה לצאתו לאקרנים. 

על פרויקט "המדריכה למהפכה" בפסטיבל
הפסטיבל יקדיש תוכנית מיוחדת לנשים המובילות את המהפכות בארץ ובעולם.
התוכנית תכלול רב-שיח בנושא ניו מדיה נשים ומהפכה והקרנות בכורה של סרטי קולנוע וסרטים תיעודיים.
בשנה האחרונה רוח המהפכה נושבת במדינות סביבנו: תוניסיה, מצרים, סוריה, לוב, תימן ועוד היד נטויה. נשים נוטלות חלק פעיל במרד, הן יוזמות ומעורבות בשטח הווירטואלי והממשי. אמצעי המדיה החדשה – רשתות חברתיות ובלוגים מצולמים, מאפשרים גם לנשים שעד כה נרתעו לצאת למרחב הציבורי ליצור קשר זו עם זו בקנה מידה רחב ולהשתתף במחאה. תפקידה של הרשת הוא עד כדי כך משמעותי שאחד מצעדיו הראשונים של השלטון במצרים ובסוריה להתמודד עם המחאה היה ניתוק האינטרנט.

ביולי האחרון, גם בישראל הורם נס המרד. הוא פרץ מפעולה של אישה צעירה, הונהג על ידי נשים, חרת על דגלו ערכים של צדק חברתי, שוויון ומדינת רווחה לכל האזרחים וסחף המונים.
הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים בשיתוף עם קרן רוזה לוקסמבורג ובמסגרתה, יארח פעילות חברתיות, חוקרות תרבות ויוצרות קולנוע, ויקיים פאנל בנושא ניו-מדיה נשים ומהפכה. כמו כן, יוקרנו סרטים בהקרנות בכורה בהשתתפות היוצרות שתגענה לארץ לכבוד הפסטיבל.

ניו-מדיה נשים ומהפכה
אביב העמים הערבי והקיץ הישראלי מכונים מהפכת הפייסבוק. ואכן אמצעי המדיה החדשה איפשרו ביטוי ויצירת קשר בלתי אמצעי. עבור נשים, התקשורת החדשה פתחה לרווחה את שער המחאה.
במסגרת התכנית יתקיים פאנל שיחקור את השפעת המדיה החדשה על מעורבותן של נשים במחאות האזוריות ואת האפשרויות שנפתחות בפני נשים באמצעות ביטויים וייצוגים ויזואליים ברשת אשר יעצבו את עולם הקולנוע העתידי. במהלך המפגש יוקרנו בלוגים מצולמים וקטעי סרטונים שהופצו ברשת מישראל,עזה, מצרים, תוניס, סעודיה ואלג'יר.

משתתפי הפאנל:
שלומית ליר - תנחה את הדיון. ליר היא אשת מחשבים, פעילה חברתית ודוקטורנטית באוניברסיטת בר-אילן החוקרת מחאה פמיניסטית ביישומים חברתיים ברשת.
פרופ' גוסטבו מש - מרצה בכיר בחוג לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה וחוקר בכיר במכון לחקר החברה באוניברסיטת חיפה. תחומי המחקר שלו כוללים, בין היתר: השפעות האינטרנט על החברה, רשתות חברתיות וירטואליות ופנים אל פנים וממשל אלקטרוני.
דפני ליף סטודנטית לקולנוע ועורכת וידאו. יוזמת, מנהיגה וסמל המחאה החברתית הגדולה בישראל.
אסנת טרבלסי - בעלת חברת "טרבלסי הפקות" המפיקה סרטים פוליטיים וחברתיים. יזמה וניהלה את הפסטיבל הבינלאומי לזכויות אדם בתל אביב וברמאללה, כעת מפתחת פרויקט ניו-מדיה בינלאומי העוסק בנשים.
אסמא אגברייה זחאלקה -עיתונאית ופעילה פוליטית העומדת בראש מפלגת דע"ם - ארגון הפעולה הדמוקרטי. מייסדת מען - עמותה לסיוע לעובדים.

במסגרת התוכנית יוקרנו הסרטים הבאים, בהשתתפות יוצרות, אוצרות וחוקרות תרבות:
* פרפרים שחורים (סרט עלילתי. הולנד- דרום אפריקה, 2010) 
בסרט חוזרת לתודעה אינגריד יונקר משוררת דרום אפריקאית ובתו הסוררת של שר הצנזורה, שפעלה בשנות ה-60 ופרסמה שירי מחאה נוקבים נגד משטר האפרטהייד. בעקבות אחד ממעשי הטבח הראשונים של המשטר, כתבה יונקר את השיר "הילד שנורה בידי חיילים בנייאנגה". שנים רבות לאחר מכן, ב-1994, קרא נלסון מנדלה בנאומו הראשון בפרלמנט הדרום אפריקאי את שירהּ של יונקר, והפכהּ בן לילה לסמל של חירות.
לאחר הסרט תתקיים שיחה עם במאית הסרט אורחת הפסטיבל: פאולה ואן-דר אוסט על תפקיד האמנות במחאה.

* מהפכה אמנות נשים (סרט תיעודי. ארה"ב 2010)
בסרט מתוארת תנועת מחאה של אמניות, אוצרות וחוקרות, שבאמצע שנות השישים החלו להתנגד להדרה של אמנות הנוצרת בידי נשים מן המוזאונים, הגלריות והאקדמיה. לין הרשמן ליסון היתה משתתפת פעילה במהפכה ההולכת ונמשכת הזו. מאז סוף שנות השישים היא תיעדה באמצעים שונים את חברותיה לדרך: יוצרות, אוצרות, חוקרות ומבקרות שלחמו ונאבקו כדי שקולן הייחודי יישמע ויזכה לתהודה. עדותן האישית של יוצרות לצד קטעי ארכיון המתעדים את התקופה, מוגשת כאן בסקירה מקיפה, כנה ונוגעת ללב.
לאחר הסרט תתקיים הרצאה של האוצרת והאמנית שרי סריג- גולן על אמנות פמיניסטית בישראל.

* רוזה לוקסמבורג (סרט עלילתי. גרמניה)
המהפכנית רוזה לוקסמבורג נשאבה אל תוך עולם מהפכנות חברתית ופוליטית ומילאה תפקיד מרכזי בגיבוש תפיסת העולם הסוציאליסטית. בעקבות התנגדותה החריפה למלחמת העולם הראשונה היא נשלחה למאסר, אך המשיכה לנהל את מאבקה הרעיוני אפילו מאחורי סורג ובריח. הבמאית הותיקה והידועה מרגריטה פון טרוטה משרטטת דיוקן מרשים של אישה נטולת פשרות,עיתונאית מבריקה, נואמת מחוננת ומאהבת תובענית, שהקדישה את חייה לאנשים אשר קולם לא נשמע.
לפני הסרט תתקיים הרצאה של הח"כ לשעבר תמר גוז'נסקי.

* 17 בנות (סרט עלילתי, צרפת)
הסרט מבוסס על אירועים אמיתיים שהתרחשו בעיירה קטנה בדרום צרפת. 17 נערות מחליטות למרוד במערכת- ההורים, הממסד, הבנים. הן מחליטות להיכנס להריון, לעבור לגור בקומונה ולגדל את ילדיהן ביחד. לאחר שהן "גונבות זרע" במסיבת שכבה על החוף ונכנסות להריון, המורים וההורים לוקים בהלם, מבחינתם מדובר במגיפה ומכיוון שישנו חוק האוסר על הפלות הם אינם יכולים לעשות דבר.
לאחר הסרט תתקיים הרצאה עם ד"ר הילה העליון על מחאה של נשים באמצעות הגוף.

עוד חדש: השנה לראשונה, תתחרנה יוצרות קולנוע ישראליות על פרס הבימוי לסרט עלילתי באורך מלא.

אורחות הפסטיבל :
יוצרות וחוקרות קולנוע בינלאומיות, מגיעות לפסטיבל השנה.

לור אדלר (Laure Adler) תשתתף בכנס בנושא אלימות מינית בקולנוע
סופרת, עיתונאית ואשת תקשורת פמיניסטית ידועה ומרכזית בצרפת. בעלת דוקטורט בהיסטוריה, מחברת ספרי המסה: "העיתונאיות הראשונות", "נשות הפוליטיקה", "בעקבות חנה ארנדט", "נשים קוראות הן מסוכנות", "מרגריט דוראס- ביוגרפיה" ועוד. בין תפקידה הציבוריים ניהלה בערוץ "פרנס 2" את סרטי התעודה ותכניות התרבות, הייתה יועצת נשיאותית של הטלויזיה הצרפתית, מנהלת "פרנס קולטור" ועורכת בהוצאת הספרים היוקרתית"גראסה". כיום היא מנחה תוכניות אמנות מובילות ברדיו ובטלוויזיה: התכנית היומית Hors champs ב"פראנס קולטור" : מפגשים עם אינטלקטואלים מעולם האמנות והתרבות ואת התכנית Studio théâtre ב"פראנסאינטר". 
לור אדלר היא אורחת הכבוד של הכנס המרכזי בפסטיבל: אלימות מינית בקולנוע - אתיקה ושפה חדשה.

ד"ר שרה פרוז'נסקי (Sarah Projansky) חוקרת מגדר וקולנוע, תרצה בכנס אלימות מינית בקולנוע
פרופסור בלימודי מגדר ונשים, לימודי מדיה וקולנוע ובמכון לחקר התקשורת, ובעלת מינוי של כבוד ביחידה לביקורת ותיאוריה פרשנית באוניברסיטת אילינוי, אורבנה-קמפיין,שם היא גם מנהלת עמיתה של לימודי מדיה וקולנוע. היא המחברת של הספר: "לצפות באונס: קולנוע,טלוויזיה ותרבות פוסט-פמיניסטית", ושותפה לעריכה של  הספר: "איזורי מסע: עמדות בקורתיות על מסע בין כוכבים". היא פרסמה מאמרים באנתולוגיות ובכתבי עת רבים בנושאי מגדר, קולנוע ותרבות פופולרית. בימים אלה היא משלימה את כתיבת הספר "בנות מהממות: התפעמות מהמדיה ותרבות סלבריטי".
שרה פרוז'נסקי תרצה בכנס המרכזי בפסטיבל: אלימות מינית בקולנוע- אתיקה ושפה חדשה".

אווה מזיארסקה (Ewa Mazierska) חוקרת מגדר, תשתתף בכנס אמהות במלחמה
ילידת פולין ,פרופסור לקולנוע עכשווי במחלקה למדעי הרוח באוניברסיטת מרכז לנקשייר. פרסומיה כוללים מאמרים רבים בפולנית ואנגלית ומונוגרפיות על שני במאים מודרניים מרכזיים: רומן פולנסקי ונני מורטי. מזיארסקה תרצה על תפקיד האם בקולנוע הפולני, במסגרת תוכנית משותפת של הפסטיבל והמכון לתרבות פולנית: אמהות במלחמה, בה יוקרנו סרטים ויתקיימו דיונים על מיתוס האם בקולנוע ובטלוויזיה בישראל ובפולין.

אודרי אסטרוגו (Estrougo Audrey) בימאית הסרט "ליילה" ,מגיעה בתור שופטת בתחרות הישראלית
במאית צרפתייה. סרטה הראשון "תסתכלו עליי" הוקרן בפסטיבל ב-2006, וסרטה השני "ליילה" מוקרן השנה בבכורה בפסטיבל. את "תסתכלו עליי", סיפור על בני נוער בפרוורי פריז, ביימה אסטרוגו ללא הכשרה רשמית בלימודי קולנוע. לאחר מכן ביימה את סרטה התיעודי הראשון, שעסק בלהקת ההיפ-הופ הצרפתית המפורסמת IAM, לכבוד חגיגות ה-20 להקמתם. סרטה העלילתי השני, שעבורו אף כתבה את התסריט, הוא מיוזיקל רומנטי-אירוני העוסק במעמדות ובחיי המהגרים בצרפת ומציג את ייחודיותה ואת מחויבותה הפוליטית לקולנוע חברתי נוקב. בימים אלה היא כותבת את התסריט לסרטה השלישי, שיעסוק באסירות, ושאותו תתחיל לצלם בקיץ הבא. אודרי אסטרוגו היא שופטת בתחרות הישראלית ובמאית סרט הנעילה של הפסטיבל: "ליילה".

רייצ'ל מילוורד (Rachel Hannah Millward) מגיעה בתור שופטת בתחרות הישראלית
מייסדת ומנהלת הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים באנגליה "ממעוף הציפור", כיום אחד הפסטיבלים השנתיים המובילים באנגליה. מילוורד אף קיימה מעבדות אימון לתסריטאיות צעירות, הובילה חמישה רעיונות לסרטים באורך מלא לפיתוח, והזמינה מוזיקאיות מובילות להלחין פרטיטורות חדשות לסרטים אילמים כחלק מתכנית "קולות ואילמים" של הפסטיבל.
מילוורד הייתה מועמדת לתואר "אישה משנה עולם" על ידי הגרדיאן באוגוסט 2006 ומועמדת לפרס המדיה בפרסי "נשות העתיד" הבריטיים ב-2010. בימים אלה היא עמיתת קולנוע בתכנית המנהיגות Clore.

לסלי אדווין (Leslee Udwin ) מפיקת הסרט  West is Westתקיים בפסטיבל סדנת אמן ותשמש שופטת בתחרות הישראלית
מפיקת סרטים עצמאיים בריטית. בין סרטיה: West is West (2010), המהפכה של גב' רטקליף (2007), The One and Only (2002) ומזרח הוא מזרח. אדווין זכתה בפרס מפיקת השנה של מעגל המבקרים של לונדון ובפרס בפט"א (פרסי האקדמיה הבריטית) על הסרט הבריטי הטוב ביותר (מזרח הוא מזרח). אדווין היא שופטת בתחרות הישראלית, כמו כן תקיים סדנת הפקה במהלך הפסטיבל ובה תשוחח עם הקהל על התמודדות  בתעשייה גברית ועל הקשר בין כסף נשים וקולנוע, במהלך הסדנה היא תציג את סרטה האחרון: "מערב הוא מערב".

פאולה ואן דר אוסט (Paula Van Der Oest) מגיעה לארץ להקרנת הבכורה של סרטה "פרפרים שחורים"
במאית ותסריטאית הולנדית, ילידת 1965. סרטהZus & Zo   (2001) היה מועמד לפרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר. ביימה דרמות טלוויזיה וסרטים עלילתיים רבים העוסקים בחוויות של נשים, ביניהם: "האם החדשה", "המסע של טיטיה", "אור ירח", "מדאם ז'אנט" ו"פגמים חבויים". סרטה האחרון: "פרפרים שחורים", מגולל את תולדות חייה של אינגריד יונקר, משוררת דרום אפריקאית שהתנגדה למשטר בתקופת האפרטהייד, יוקרן בבכורה בפסטיבל במסגרת התוכנית: "המדריכה למהפכה".

בריגיטה ברטלה (Brigitte Maria Bertele) מגיעה לארץ להקרנת הבכורה של סרטה "בוערת" וכשופטת בתחרות הישראלית
שחקנית ובמאית גרמנייה של סרטים עלילתיים ותיעודיים. סרטה "בוערת" מוקרן בבכורה בפסטיבל. ברטלה למדה תאטרון באקדמיה לאמנויות הבמה בעיר אולם בגרמניה והצטרפה לכיתת האמן הבינלאומית למשחק באקדמיה הרוסית לתיאטרון במוסקווה. היא למדה באקדמיה לקולנוע בלודוויגסבורג והתמחתה בבימוי סרטים תיעודיים. לאחר מכן למדה באוניברסיטה לקולנוע בבואנוס איירס, ארגנטינה. ברטלה שיחקה בתאטראות באייזנאך, בדרזדן ובתאטרון הלאומי מקלנבורג במעל 30 הפקות ואף בהפקות סרטים וטלוויזיה. "בוערת" הוא סרטה העלילתי הארוך השני כבמאית. ברטלה תשפוט בתחרות הישראלית

 

חוויה מומלצת !

פרטים נוספים אודות הפסטיבל ותכניתו ניתן למצוא באתר הבית: www.iwff.net

 



השבוע ייפתח הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ברחובות
השבוע ייפתח הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ברחובות
השבוע ייפתח הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ברחובות
השבוע ייפתח הפסטיבל הבינלאומי ה-8 לסרטי נשים ברחובות
נוצר: 11/6/2011 8:23:00 AM
עודכן: 11/6/2011 8:38:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים