עסקים - פרס רפפורט לאישה מחוללת שינוי אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 16/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > עסקים > "פרס רפפורט לאישה מחוללת שינוי"
  כתבות אחרונות
איריס מוסיוף – כאשר שלמות פוגשת יופי ונחישות! איריס מוסיוף – כאשר שלמות פוגשת יופי ונחישות!

"קרן שמש" לעידוד יזמים צעירים בישראל

בסטודיו C נשים עם מידות טובות...! בסטודיו C נשים עם מידות טובות...!

אתר אתר "הבמה", הג'י פי אס של צרכני התרבות בישראל, חוגג עשור

רבקה גיל-אור : אשת חינוך ומינהל בנשמה! רבקה גיל-אור : אשת חינוך ומינהל בנשמה!

נא להכיר : אלישבע הניג – קריירה שבאה מבפנים נא להכיר : אלישבע הניג – קריירה שבאה מבפנים

מעיין אוזנה גילתה את יעודה מעיין אוזנה גילתה את יעודה

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן




שתפו בפייסבוק

"פרס רפפורט לאישה מחוללת שינוי"

מאת: מערכת Iwomen

נבחרו העולות לגמר בפרויקט של שבועון "לאשה" וקרן משפחת רפפורט. לזוכות יוענקו פרסים בסך של 180 אלף שקלים. גאווה נשית-ישראלית!!



נשים מחוללות שינוי. ידוע. אבל צדק גם צריך להראות.. "פרס רפפורט לאישה מחוללת שינוי" הוא המראה החיצונית לעשייה המופלאה של נשים מצוינות.

בחודש דצמבר 2013 יצא שבועון "לאשה" בקול קורא, לאיתור מועמדות ראויות לזכייה בפרס המשותף לקרן משפחת רפפורט ולשבועון. "פרס רפפורט לאשה מחוללת שינוי" הינו פרס ייחודי, שיוענק לנשים שהעשייה שלהן מחוללת שינוי במרחב הציבורי, החברתי או הכלכלי בישראל. 120 אלף שקלים יוענקו לזוכה על מפעל חיים ו-60 אלף שקלים יינתנו ליזמית צעירה בראשית הדרך.

הקוראים הוזמנו להמליץ על נשים מרשימות, מיוחדות במינן, שנותנות כוח לנשים אחרות ומהוות השראה ומופת. נשים שקמות ועושות מעשה, שלפעמים אולי נראה קטן, אבל מחולל שינוי גדול בקהילה שלהן ובחברה שלנו בכלל. נשים, שעליהן ועל שכמותן כותבים תדיר ב"לאשה" וכמובן שגם פורטל הנשים  iWomen משבח ומשתבח בהן.

התקבלו פניות רבות של ממליצים וממליצות על מועמדות לפרס. כל אחת ואחת מהמועמדות שהוגשו, הינה אישה שמעשיה יוצאי דופן ומעוררי השראה. חבר השופטות (הכולל בין היתר את השופטת בדימוס סביונה רוטלוי, פרופ' רבקה כרמי, פרופ' יולי תמיר ופרופ' זהבה סולומון), העלה לשלב הגמר 14 נשים: 10 מהן מועמדות לפרס על מפעל חיים, וארבע לפרס ליזמית צעירה בראשית הדרך.

שמות שתי הזוכות שתיבחרנה מתוך כלל הרשימה, יוכרזו בטקס שיתקיים ב-17.3.14.

10 המועמדות לפרס מפעל חיים בסך 120,000 שקלים:

* עו"ד אירית רוזנבלום, מייסדת ארגון "משפחה חדשה", גיל: 55
הארגון שיזמה והקימה פועל במטרה לאפשר לכל אדם לבנות תא משפחתי משל עצמו. כ-42% מהתאים המשפחתיים בישראל (שהם 800,000 משפחות), מצויים מחוץ לקונצנזוס ואינם מקבלים הגנה מלאה של הממסד. נשים, גברים וטף נחשבים כמי שחיים במסגרת "משפחה בלתי מוכרת" כגון: בני זוג ידועים בציבור, משפחות חד הוריות, בני זוג מאותו המין, משפחות מהגרים ועוד. תאים אלה מופלים לרע וסובלים מהיעדר שוויון זכויות בקבלת שירותים בתחומי החינוך, הרווחה, הבריאות, המפשט וכדומה. אירית יצרה שיח ציבורי חדש בישראל ביחס לשאלת הזכות למשפחה ובחשיבות בהגדרת זכויותיהם של התאים המשפחתיים החדשים שנוצרו בעידן המודרני.

* אמנה בנאענה, מייסדת ומנכ"לית עמותת "מן אג'ליכי-למענך למודעות", גיל: 53
העמותה שהקימה "אמנה", הינה עמותת נשים קהילתית, המבקשת לעודד העצמה חברתית וכלכלית לנשים, העלאת המודעות לתפקידן בהנהגה המקומית והארצית, שילוב נשים במוקדי קבלת החלטות ופעילות לדו-קיום עם יישובים יהודיים בסביבה. פעילות העמותה החלה בכפר קרע שבאזור המשולש והרחיבה פעילותה לכפרים נוספים באזור.

* אסתר עילם, ממייסדות הפמיניזם הישראלי, גיל: 75
הקימה ב-1972 את הקבוצה הפמיניסטית הראשונה בתל אביב וכיהנה כיו"ר "התנועה הפמיניסטית בישראל", בהמשך הייתה ממקימות המרכז לסיוע לנפגעות תקיפה מינית בתל אביב. בשנות השמונים הקימה את "מרכז ייעוץ לאשה", הייתה ממייסדות ומפעילות "שדולת הנשים בישראל" ופעלה נגד פורנוגרפיה. בשנות התשעים הקימה ארגון עבור זונות ובהמשך הייתה ממקימות "קואליציה נגד סחר בנשים". הקימה את ארגון "אחותי" לקידום נשים מקבוצות לא הגמוניות ועוד.

* ד"ר מיכל חמו לוטם, ממקימות ארגון "בטרם" לבטיחות ילדים, גיל: 49
כרופאה צעירה הבינה ששינוי אמיתי בהצלת חיי ילדים ייעשה בשלב המניעה,  יותר מאשר בטיפול בבית החולים, וכך ב-1995 ייסדה את "בטרם" והעלתה את הנושא לסדר היום הציבורי. הארגון יצר סטנדרטים חדשים בבטיחות ילדים והוביל לירידה מוכחת של 46% בתמותת ילדים מתאונות עד כה. ב-2008 הצטרפה לארגון ה"ג'וינט" והקימה את המכון למנהיגות וממשל, בו מנהיגים מהמגזר הציבורי, העסקי והחברתי משתפים פעולה לטובת קידום איכות החיים של תושבי מדינת ישראל.

* ד"ר תמר אשכנזי, מייסדת ומנהלת "המרכז הלאומי להשתלות", גיל: 57
הקימה את המרכז לפני כ-16 שנה ומאז גם עומדת בראשו. מערך השתלות האיברים בישראל במתכונתו הנוכחית נשען על מיומנותה ומסירותה של תמר. היא קידמה הסברה מסיבית בנושא תרומת איברים וחתימה על כרטיס תורם ובנושא פיקוח ובקרה על מרכזי ההשתלה. ממלאה תפקיד רגיש ותובעני זה בכוננות תמידית של 24 שעות ביממה וחולים רבים ניצלו הודות למערך האדיר בהובלתה.

* ד"ר חנה קהת, מייסדת תנועת "קולך", גיל: 54
ייסדה את התנועה שהינה פורום של נשים דתיות, הנאבק למען שוויון זכויות וקידום מעמדן של נשים בחברה הישראלית, ופועל בכל הקשור לאפליה והדרת נשים. הארגון מונה למעלה מאלף חברים וחברות והיה הראשון שהעלה את סוגיית ההטרדות המיניות בחברה הדתית לסדר היום. הארגון מספק פתרונות הלכתיים ומשפטיים לבעיות נישואין וגירושין, שוויון והעצמת נשים, הזדמנויות לימוד ותחומים נוספים.

* עדינה טל, מייסדת עמותת "נא לגעת", גיל: 60
ב-2006 הקימה את מרכז "נא לגעת", שהינו בית עבור חרשים עיוורים. המרכז פועל כתיאטרון הבית היחיד בעולם של שחקנים חרשים עיוורים, זאת לצד קפה "קפיש" עם מלצריו החרשים ומסעדת החושך "בלקאאוט" עם מלצריה העיוורים. המרכז מפתח מסגרות תעסוקה ייחודיות המסייעות לחרשים, עיוורים וחרשים-עיוורים לעבוד ולהתפרנס ככל אדם. מאז הפתיחה, ביקרו במרכז מעל 200 אלף אנשים מהארץ ומהעולם.

* ענת הופמן, ראש המרכז לפלורליזם יהודי של התנועה הרפורמית, גיל: 59
ממייסדות ויו"ר העמותה הנאבקת על זכותן של נשים להתפלל, לקרוא בתורה ולשיר עטופות בטלית בכותל. משנת 2002 משמשת כראש "המרכז הרפורמי לדת ומדינה", וכן כראש המרכז לפלורליזם יהודי. כיהנה במשך 14 שנה כחברת מועצת עיריית ירושלים. לצד תפקידים אלה, הייתה ועודנה פעילה בארגונים חברתיים חשובים, כגון האגודה לזכויות האזרח, שדולת הנשים בישראל ונשים בשחור.

* רות דיין, יזמית ופורצת דרך, גיל: 97
מראשית ימי המדינה הגתה והובילה יוזמות חברתיות, ביניהם פרויקט "אשת חייל", אשר הוקם על ידי הסוכנות היהודית. בשנת 1949 הגיע הפרויקט שבניהולה לכ-20 יישובים ברחבי הארץ, וב-1954 הפך למפעל "משכית". המפעל, בעל אלף העובדים ובניצוחה של רות, הפך לבית האופנה אשר יצג את ישראל ברחבי העולם והיה פורץ דרך בתפיסותיו החברתיות והיצירתיות. היא הובילה פיתוח תעשייה מקומית תוך שילוב אוכלוסיות עולים ובני מיעוטים במערך העבודה. לאורך השנים יזמה והובילה עשרות פרויקטים נוספים, ועל אף גילה המתקדם, ממשיכה בפעילותה היומיומית למען קידום האמנות הישראלית, שילוב אוכלוסיות חלשות בשוק העבודה והקמת עסקים חברתיים. מפעל חיים אשר משלב בתוכו עולמות ותחומים רבים של עשייה מבורכת שהטביעה חותמה על החיים הציבוריים והאמנותיים בישראל.

* שרי ריבקין, מייסדת ומנכ"לית עמותת "הידיד"
העמותה מסייעת לאוכלוסיות מוחלשות לממש זכויותיהם ולצאת ממעגל העוני. למעלה מ-25,000 פניות לסיוע בשנה מטופלות במרכזי הזכויות של "ידיד" הפזורים ברחבי הארץ. עשרות חוקים שנכתבו על ידי אנשי הארגון בעידודה של שרי, הביאו את ממשלות ישראל להוסיף למעלה משני מיליארד שקלים לטובת סיוע לאוכלוסיות מעוטות הכנסה בתחומים של דיור, תעסוקה, זכויות בתחום הצרכנות ועוד. העמותה מעסיקה כ-80 משפחות ומפעילה למעלה מ-450 מתנדבים. שרי משפיעה גם בפעילות לקידום המגזר השלישי בישראל. כמנכ"לית "שתיל" בשנות ה-90 בנתה תשתיות לארגונים לשינוי חברתי ויצרה מסד נתונים ראשון למגזר בתחום גיוס וטיפוח המשאבים.

4 המועמדות לפרס יזמית בתחילת הדרך בסך 60,000 שקלים:

* אביגיל שפרבר, מייסדת ארגון "בת קול", גיל: 40
"בת קול" הינו הארגון  הדתי הגאה הראשון בארץ, והארגון הלסבי היחיד בישראל, אשר במסגרתו קיימת תמיכה וערבות הדדית ללסביות דתיות. אביגיל הקימה גם את "שב"ל", ארגון הפועל במישור הסברתי אל מול מחנכים ואנשי טיפול במגזר הדתי, המפעיל קו תמיכה וייעוץ. הארגונים יצרו שיח בציבור הדתי וכפו עליו להתמודד עם נושאים רגישים וטעונים אלה.

* אלישבע מזי"א, מנכ"לית ומובילת תנועת "רוח חדשה", גיל: 32
התנועה קמה במטרה להילחם באתגרים החברתיים והדמוגרפיים הפוקדים את העיר ירושלים, ובראשם מגמת הירידה בשיעור הציבורי הציוני בעיר. התנועה החלה לפעול באוניברסיטה העברית וכיום חברים בה כ-30,000 צעירים וסטודנטים. ייעודה המרכזי הינו ייסוד קהילות צעירות המהוות "סוכני שינוי" במרקם החיים בעיר ובשינוי דימוייה. כמו כן היא פועלת למען בניית זהות וקולקטיב יהודי-חילוני בקרב האוכלוסייה הצעירה, אשר יחולל שינוי בשיח ובתחושת השייכות של הציבור החילוני לירושלים ולעם היהודי.

* נטע חנין, יזמית לפיתוח ג'סר א זרקא, גיל: 35
יזמה את הרעיון לפיתוח אחד היישובים העניים והמוזנחים בישראל ולהפכו למקום תיירותי, המספק פרנסה לתושביו. הקימה יחד עם אחמד ג'וחה את הגסטהאוס הראשון למטיילים ביישוב, שהינו עסק חברתי הפועל לפיתוח תיירות וכמקור פרנסה לתושביו. כמו כן הוא מהווה כלי ליצירת דיאלוג בין הכפר לסביבתו וכאינטרס כלכלי משותף, שעשוי לחבר בין גורמים בכפר שעד כה היו מנותקים האחד מן השני.

* קרן שמש-פרלמוטר, מנהלת עמותת "איתך-מעכי", גיל: 36
בעמותה פועלות משפטניות המתגייסות למען צדק חברתי למען קידום זכויותיהן של נשים מוחלשות באמצעות המשפט. העמותה פועלת מתוך ראיית עולם פמיניסטית, אשר קוראת לחלוקה שוויונית של המשאבים הציבוריים ולשינוי הסדרים חברתיים כלכליים. קיימים שלושה סניפים ברחבי הארץ בהם מופעלות מגוון תכניות לקידום מעמדן של נשים, בין היתר: קו חם המעניק ייעוץ, טיפול וייצוג משפטי ללא תמורה בתחומי עבודה, הבטחת הכנסה, דיור ציבורי והוצאה לפועל. העמותה מגישה עתירות, הצעות חוק וניירות עמדה ביחס לשינוי מדיניות הרשויות לנשים בכלל ואימהות חד הוריות בפרט. קרן הגתה והובילה את הקמת "שותפות", הפועלה שיתוף פעולה של ארגוני נשים בתחום התעסוקה, ליצירת פלטפורמה משותפת לפעילות ציבורית ותקשורתית.

(*תמונות : יח"צ)






נוצר: 4/3/2014 3:33:00 PM
עודכן: 4/3/2014 3:45:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים