הריון ולידה - טיפולי שיניים לאימהות שבדרך אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 27/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > הריון ולידה > טיפולי שיניים לאימהות שבדרך
  כתבות אחרונות
הכל אודות לידה בליווי דולה הכל אודות לידה בליווי דולה

ניקה משיקה בישראל את Carriwell - ניקה משיקה בישראל את Carriwell -

תמיד מחובקים... בחסות המנשאים תמיד מחובקים... בחסות המנשאים

כל מה שלא ידעת על השפעות הביוץ

מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל מיבאל'ה, מרכז להורים וילדים הראשון מסוגו בישראל

שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון שמירה על בריאות הרגלים בתקופת ההיריון

"רק מילה טובה"....

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

טיפולי שיניים לאימהות שבדרך

מאת: ד"ר חגי סלוצקי
טיפולי שיניים לאימהות שבדרך

ההיריון הרס לכן את השיניים? סליחה, אבל אין דבר כזה...
יכול להיות שהחניכיים שלכן מעט יותר רגישות בתקופת זו, אבל בעזרת הקפדה על צחצוח ושמירה על היגיינת הפה, אפשר לעבור את תקופת ההיריון עם שיניים בריאות. אם הנכן צריכות בכל זאת לעבור טיפולים יותר מורכבים? עדיף לטפל ולא להיקלע למצבי דלקות וזיהומים



כך תעבורנה את ההיריון מבלי לחרוק שיניים – שלב אחר שלב.

אחד המיתוסים הנפוצים ביותר בהיריון קושר אותו להרס השיניים כי "העובר לקח לי את הסידן". ובכן, לא דובים ולא מברשת! שיניים לא יכולות להתפרק כך סתם בגלל היריון. נכון שהעובר "לוקח" כמעט את כל מה שהוא צריך מהאם ההרה על מנת לצמוח, אולם המקום היחיד שממנו הוא דווקא אינו נוטל דבר הוא השיניים.

למה אם כן נשים הרות מתלוננות לא פעם על הרעה במצב שיניהן במהלך היריון? מכמה סיבות:

  1. מתקפת ההורמונים המציפה את האם ההרה, עלולה לגרור לרגישות יתר בחניכיים, מה שגורם לפחות צחצוח – זה פשוט כואב ופחות נעים. מאידך, חוסר צחצוח גורם  לעששת.
  2. בהיריון, בשל התגברות הפעילות ההורמונאלית, הגוף מגיב ביתר דרמטיות לרובד החיידקי וכל זה עלול לגרום לנפיחות, אודם ולדלקות חניכיים ביתר קלות.
  3. ככל שהאם ההרה ממתינה שחוסר הנוחות בחניכיים יעבור ונמנעת מלצחצח – הרגישות עולה וההיגיינה יורדת. התוצאה: מעגל קסמים שעלול להסתיים בעששת ובמחלת חניכיים חריפה, עוד יותר רגישות ועוד יותר בעיות שמתפתחות בפה. הפתרון: גם אם זה פחות נעים, אל תוותרי לעצמך! צחצחי כדי להסיר את רובד החיידקים.

חשוב שתזכרי: ככלל, כדאי להתחיל היריון עם פה "נקי" מטיפולים, כדי שיהיה לך יותר נוח, אולם בעת הצורך – אפשר וחשוב מאוד לטפל בכל מפגע ולא להניח לזיהום להתפשט ולגרום לחום, דלקות ובעיה גדולה בהרבה. מחקרים מצאו כי היגיינת פה ירודה עלולה לאפשר את חדירתם של חיידקים ומזהמים שונים למערכת הדם ולגרום ללידה מוקדמת ולמשקל ולד נמוך. על כן, אל תוותרי על צחצוח, בדיקה אצל השיננית וטיפול בכל בעיה שנוצרת בפה – דלקת חניכיים, סתימה וכדומה.

במה את עשויה להיתקל במהלך הריון ואיך מתמודדים עם זה? הנה כמה דוגמאות:

בחילות  והקאות: תופעה לא נעימה המאפיינת בדרך כלל את הטריסמטר (השליש) הראשון בהיריון. החומציות הנותרת בפה לאחר הקאות גבוהה במיוחד, אלא שחוסר הנוחות והבחילות הגורמות לאם ההרה לעיתים להימנע מטעמה של המשחה והמגע של המברשת, החומציות הנותרת בפה מאפשרת לעששת להתפתח במהירות רבה.

רנטגן: בצילומי רנטגן ברפואת שיניים מגנים תמיד על יתר אברי המטופל ובמקרה של טיפול דחוף, יש להיעזר בצילום רנטגן. בשליש הראשון להיריון משתדלים להימנע עד כמה שאפשר מצילומים אולם במקרי חירום כמו זיהום שעלול לגרום לחום ודלקת חריפה, ניתן בשליש הראשון להיריון להניח שכבת מגן כפולה על בטנה של האם ההרה – ולצלם ללא חשש. בשלישים הבאים – אין כל מניעה לצלם בעזרת המיגון השגרתי.

מתי מטפלים: השליש הראשון הוא הרגיש מכולם כיוון שבו מתפתח ו"מתבסס" ההיריון. בשליש השני – בין החודשים 4-7, הכי נוח לטפל – האם עדיין קלילה יחסית, נוח לה לשבת על הכסא ולעבור טיפול שיניים. בשליש השלישי "הכבד", יותר מסובך ופחות נעים לשבת על כסא הטיפולים. מעבר לכך – אפשר לטפל ללא חשש.

אבנית: בניגוד למיתוסים – אין יותר אבנית בהיריון מאשר בכל תקופת חיים אחרת.

טיפולים מיוחדים: את הכתר, השתלות השיניים והניתוחים – עדיף לעשות לפני או אחרי ההיריון אולם טיפולי שורש, סתימה או סילוק אבנית – אפשר לעבור גם בהיריון ללא חשש. במקרים מיוחדים – עדיף לעבור טיפולי חניכיים משמעותיים מאשר להמתין ולגרום לזיהום להתפתח ולאיים על בריאות האם  ההרה והעובר.

נטילת תרופות: טיפול מונע הוא הכי יעיל ובריא – פשוט כי הוא מונע טיפול תרופתי בשלב מאוחר יותר. אם עליך בכל זאת לעבור טיפול אינטנסיבי הכולל נטילת אנטיביוטיקה – היוועצי ברופא הנשים וברופא השיניים והם ימליצו לך על התרופות המתאימות להיריון.

פלואוריד ושטיפות פה: אין כל מניעה להשתמש במשחות שיניים או שטיפות פה עם פלואוריד. כמובן שלא מומלץ ללגום פלואוריד אולם הכמות המצויה בשטפה במינון רגיל בהחלט מותרת לשימוש.

התערבויות כירורגיות: עדיפות מהשליש השני, אז אפשר לצלם ביתר קלות ולטפל בנינוחות.

רגישות בחניכיים: ההורמונים הגורמים לרגישות בחניכיים, עלולים ללוות אותך כל ההיריון. אם את רגישה ופחות נעים לך לצחצח – שמרי על אכילה נכונה של מזון בריא, הימנעי מסוכרים שנדבקים לשיניים והקפידי לשטוף את הפה אחרי כל ארוחה. אל תיכנעי לזלילות לילה – ואל תיקחי את האוכל למיטה.

 בהצלחה !



*** ד"ר חגי סלוצקי הוא סגן רופא שיניים ראשי ברשת מרפאות כללית סמייל.



נוצר: 11/6/2011 8:44:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים