תרבות - ינואר בסינמטקים: פסטיבל הקולנוע הבריטי השביעי אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 26/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > תרבות > ינואר בסינמטקים: פסטיבל הקולנוע הבריטי השביעי
  כתבות אחרונות
מיליונר אמריקני צעיר רכש את חברת ההפקות "חיים בוזגלו הפקות"

לב חדש עתיד לפעום בצפון העיר לב חדש עתיד לפעום בצפון העיר

אוסף הסרטים הקצרים של פיקסאר – עכשיו ב-די.וי.די
אוסף הסרטים הקצרים של פיקסאר – עכשיו ב-די.וי.די

להיטי ה דיוידי החדשים החל מחנוכה להיטי ה דיוידי החדשים החל מחנוכה

שותתי הכיסים – מחזות הזמר הגדולים של החג ! שותתי הכיסים – מחזות הזמר הגדולים של החג !

קולנוע עירוני בסנדוויץ בר יהודה הלוי קולנוע עירוני בסנדוויץ בר יהודה הלוי

מבטהובן ועד מבטהובן ועד "שר הטבעות" - רפרטואר חובק עולם וסיגנונות

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

ינואר בסינמטקים: פסטיבל הקולנוע הבריטי השביעי

מאת: איריס לקנר
ינואר בסינמטקים: פסטיבל הקולנוע הבריטי השביעי
בין ה – 18 לינואר ועד ה – 27 בו יתקיים זו השנה השביעית פסטיבל קולנוע בריטים בסינמטקים של ת"א, ירושלים, חיפה ונצרת... יהיה מעניין !


פסטיבל הקולנוע הבריטי הוא הפסטיבל הבינלאומי הגדול ביותר שנערך בישראל. זהו פרויקט הדגל של המועצה הבריטית לתרבות האמונה על יצירת הזדמנויות חינוכיות וקשרי תרבות בין בריטניה לישראל. פסטיבל הסרטים הבריטי הוא לא רק "המלכה", תה ושטיחים אדומים אלא, חשיפה אל חתך מגוון של התרבות הבריטית העכשווית עם מבט חוקר וביקורתי כלפי החברה הבריטית המודרנית והמדיום הקולנועי.

הפסטיבל הבריטי הנוכחי מציע השנה מגוון סרטים מייצגים של בריטניה העכשווית: מהזוהר של המלוכה, לברק של כוכבי הפופ הבריטים ועד לקרקעית של העולם התחתון הבריטי - כפי שהוא היום. שהרי, קולנוע מודרני אינו מתקיים בתוך גבולות לאומיים : על אף שהסרטים הם בריטים, הסרטים שיוצגו השנה מהדהדים בעולם כולו כשהם מתמודדים עם סוגיות בבריטניה ומחוץ לה, באותם כלים ביקורתיים. זאת גם הסיבה לכך שפסטיבל הסרטים הבריטי ממשיך להשקיע מאמץ רב להביא אנשי מפתח מתעשיית הקולנוע הבריטית בכדי לייצר מפגש עם התעשייה הישראלית, וכן להפגיש קהל צופים ישראלי מגוון עם הקולנוע הבריטי. פגישות אלו עוזרות לייצר שיתופי פעולה חדשים, יצירתיות גדולה יותר ותורמות לעיצובו של דור חדש של במאים ואוהדי קולנוע.

סרט הפתיחה – "קשבק" "Cashback"
הסרט שיפתח את הפסטיבל בבימויו של שיין אליס, מציע קשר ייחודי בין הקולנוע לאמנות. הסרט מגולל את קורותיו של סטודנט לאמנות אשר בעקבות אכזבה רומנטית סובל מנדודי שינה (אינסומנייה). על מנת לנצל את שעות הערנות הרבות ועקב קשיים כלכליים אליהם הוא נקלע, הוא מצטרף לצוות משמרת הלילה של סופר-מרקט גדול. הסרט מתאר פנטזיה והזיה מציאותית, חברתית וסהרורית.

מה עוד יוצג השנה בפסטיבל ?
הסרט עטור הפרסים ורווי המחלוקות והשמועות, "המלכה" ( "The Queen') שחודר לליבה של המונרכיה והממשלה הבריטית בתקופה בה מתקבלת ההודעה על מותה של הנסיכה דיאנה. הסרט מאפשר הצצה אל הקשיים בדרכי התמודדות של המוסדות המסורתיים, כשהם נאלצים להסתגל לתופעה מודרנית בעקבות המעמד הייחודי והטראגי שנוצר לנסיכה בתקשורת ובקרב ההמונים. בעבור סרט זה, נבחרה הלן מירן, השחקנית הראשית, לשחקנית הטובה ביותר בפסטיבל ונציה והסרט מועמד לארבעה (!) פרסי גלובוס הזהב .
גם הסרט החדש של ניקולאס הייטנר שהוא אדפטציה למחזה הקנוני של המחזאי אלן בנט "The History Boys" ועוד..
 המוסיקה הבריטית נמצאת במרכזם של שלושה סרטים בפסטיבל: "Brothers of the Head", "Life & Lyrics" והסרט הדוקומנטרי "Glastonbury" . סרטים אלו מובלים את הצופה אל מגוון המוזיקה הבריטית.
""Brothers of the Head עוסק במוזיקת הפאנק-רוק של שנות ה-70, בעוד ש Life & Lyrics" מאפשר הצצה אל הסצנה האינטנסיבית של המוזיקה האורבאנית בלונדון. "Glastonbury" - הפסטיבל המיתולוגי שהקים איכר אנגלי כאשר פתח את החווה העצומה שלו להופעות וזכה לעזרתם של קבוצת היפים (בינהם נכדתו של וינסטון צ'רציל) הפך לפסטיבל רב-משתתפים שבו מופיעים מיטב כוכבי המוזיקה הבריטית (ביניהם גם דיויד בואי) וכוכבים אגדיים נוספים. הסרט בבימויו של ג'ולאין טמפל סוקר את ההתהוות של פסטיבל המוזיקה שפועל במשך תקופת הזמן הארוכה ביותר בעולם המוזיקה.

 הפסטיבל השנה סוקר גם את הצד האפל של הקולנוע עם סרטים כמו: "The Last Hangman", שבוחן את החיים והתקופה של התליין הידוע לשמצה והמפורסם ביותר בבריטניה , והסרט The Saints" The Live Of": מעשיית רשע מודרנית.
הסרט עטור השבחים "The Last King Of Scotland" שדן בחייו ובמשטר הטרור של הדיקטאטור האוגנדי: אידי אמין דאדא עד למבצע אנטבה.

 בנוסף, יקיים הפסטיבל רטרוספקטיבה לבמאי ניקולאס רוג עם סרטים כגון "Don’t Look Now" ו-"Walkabout", שעוסקים עם רגשות מחוספסים באנושות ובקולנוע.

 שלושה מהסרטים הדוקומנטאריים שיוצגו השנה צולמו בישראל ""Gaza:The Fight for Israel , "Checkpoint" ו-"Elusive Peace: Israel and the Arabs". בנוסף יוקרן הסרט הדוקומנטארי עטור השבחים, KZ והסרט "The Holocaust Tourist" הבוחנים את המשמעות של "תיירות השואה", כיצד היא יכולה להשפיע תפישת ההיסטוריה וכיצד מקומיים מתמודדים עם מגורים בעיר שמקושרת עם מחנה ריכוז נאצי.

 תוכנית הסרטים הקצרים של השנה תיקח אותנו אל עולמם של Sci-Fi, והפסטיבל אף יתקיים בבתי ספר בחיפה ובנצרת עם "Wallace and Gromit: The Curse of the Were-Rabit" כחלק מהפרויקט "Film in the Classroom" - עליו עובדת המועצה הבריטית בשנתיים האחרונות. הפרויקט מביא את הקולנוע הבריטי אל בתי הספר.

 הסרט הפרובוקטיבי: Destricted שהוצג לאחרונה במוזיאון הטייט בלונדון, הוא אסופת סרטים שייצרו מיטב האמנים הפלסטיים ובמאיי קולנוע ניסיוני ,כשהתבקשו לייצר סרטים קצרים שמתייחסים לשאלות בוערות שקשורות במערכת היחסים הסבוכה בין פורנוגרפיה לאמנות (בינהם לארי קלארק, מתיו בארני, מרינה אברמוביץ', סאם טיילור ווד, וריצ'ארד פרינס). בית הספר ללימודים רב תחומיים, המכללה האקדמית בית ברל, ביקש לבדוק את הביטוי של הקשר פורנוגרפיה ותרבות ישראלית והזמין אמנים פלאסטיים (גליה יהב, רועי רוזן), סופר (חגי דגן) יוצר מהסדרה "סקס ישראלי" (שמעון אדף) ופסיכולוגית ואשת מחקר (רות גולן), לדיון על הביטוי של תופעת הפורנוגרפיה בתרבות הישראלית. לאחר הדיון יוקרן הסרט Destricted (יום שישי ה-19 לינואר).

 בנוסף יקיים הפסטיבל השנה דיונים ביקורתיים סביב קולנוע וסוגיות חברתיות. דיון במוסר כפול (יחד עם המחלקה ללימודי המזה"ת וההיסטוריה של אפריקה של אוניברסיטת ת"א) של יחסים עם אפריקה, בהשתתפות חוקרים מהאקדמיה ודיפלומטים מומחים לנושא. דיון סביב הנושא קולנוע ושואה (יחד עם יד ושם).

חברת yes היא נותנת החסות לפסטיבל השנה, ועל כן יכלול הקרנת מרתון של הסדרה "black pool" במהלכו.

בין אורחי הפסטיבל יהיו השנה :
שין ביגרסטף – השחקן הראשי של "קאשבנק" ומפיקת הסרט, לין באוסאגר. במאי הסרט KZ, רקס בלומשטיין יגיע, במאי הסרט "תיירות השואה" – ג'ס בנסטוק, הבמאי והמפיק של "החיים והמתים" ומר ג'ון דוריה – ראש מח' השיווק האסטרטגי לסרטים.

לפרטים ומידע נוסף : 6060800 - 03





נוצר: 6/1/2007 6:51:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים