פסטיבלים - לראשונה - פסטיבל המדע הלאומי ה- 1 / חינם לכל המשפחה אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 27/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > פסטיבלים > לראשונה - פסטיבל המדע הלאומי ה- 1 / חינם לכל המשפחה
  כתבות אחרונות
סלאביינסקי בזאר, האולימפיאדה של האמנויות והמוזיקה - ויטבסק, בלארוס סלאביינסקי בזאר, האולימפיאדה של האמנויות והמוזיקה - ויטבסק, בלארוס

פסטיבל האור ירושלים 2015 פסטיבל האור ירושלים 2015

בשביל היין - מטיילים מבלים וטועמים, ממיטב יינות הכרמים בשביל היין - מטיילים מבלים וטועמים, ממיטב יינות הכרמים

פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים, חוגג חצי יובל, חוה פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים, חוגג חצי יובל, חוה"מ פסח

פסטיבל פסטיבל "אוכל כפרי במטה יהודה" 2015

'טעם כנרת' בסימן 'טעם השלום' 'טעם כנרת' בסימן 'טעם השלום'

פסטיבל ימי ענף הזית ה- 20 פסטיבל ימי ענף הזית ה- 20

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

לראשונה - פסטיבל המדע הלאומי ה- 1 / חינם לכל המשפחה

מאת: איריס לקנר
לראשונה - פסטיבל המדע הלאומי ה- 1  / חינם לכל המשפחה
משרד המדע והטכנולוגיה, משיק את פסטיבל המדע הלאומי ה-1, במסגרתו ייפתחו לראשונה שערי מרכזי המחקר והפיתוח האזוריים לציבור הרחב.




הפסטיבל ימשך יומיים, ויכלול מגוון רחב של פעילויות מרתקות המותאמות במיוחד לילדים ולבני נוער.
במוקדי הפסטיבל, הפרושים בכל רחבי הארץ, מרמת הגולן ועד קיבוץ קטורה שבדרום, צפויים להשתתף – ללא תשלום - רבבות מבקרים שיהינו מחווייה ראשונה מסוגה, מעשירה וייחודית.

מנכ"ל משרד המדע, שר-שלום ג'רבי: "הצבנו לעצמנו משימה ברורה: לצמצם את הפערים בין המדע והקהילה תוך מתן דגש על הפריפריה החברתית וקירוב המדע לכל רבדי האוכלוסיה. זו מטרתו של פסטיבל המדע הלאומי ה-1. אני קורא לכל אזרחי ישראל, מכל המגזרים, להגיע, עם משפחותיכם, למרכזי המו"פ הפרושים עבורכם בכל רחבי הארץ".

הצצה לחלק מהפעילויות הצפויות בפסטיבל:
אגמון החולה – פעילות ייחודית הכוללת סיור מקיף ופעילויות, דוגמת:
מה הינשופים אוכלים? על ידי בדיקה פשוטה לומדים שהינשופים בעצם עושים הדברה ביולוגית לנברנים. מעקב אחרי נברנים על ידי חפירת מחילות באדמה ומילוין בגבס. תצפיות ציפורים עם המחשות לילדים.
מה זה ביו-גז? המבוגרים יבשלו קפה והילדים יצלו מרשמלו על ביו-גז העולה מתוך אדמת הקאבול הייחודית לעמק.

איך משחזרים בית כנסת עתיק בצורה המדויקת ביותר? בבית הכנסת העתיק אום-קנטיר, ליד נטור, נערכו לאחרונה חפירות ושוחזרו פריטים דוגמת ארון הקודש ועוד. לכל פריט ואבן מאבני בית הכנסת שחרב, הוצמד שבב אלקטרוני ייחודי שתיעודו מאפשר שיחזור מדויק ומהימן של בית הכנסת.

מה קורה כשקולה ומנטוס נפגשים? אטרקציות מדעיות לילדים במו"פ שומרון - היציאה אל מחוץ לכדור הארץ: כוח הכבידה, ה"גן הכימי" – הניסוי שהאסטרונאוט אילן רמון ז"ל ערך בחלל, שיגור טילי מים – החוק השלישי של ניוטון.
צפיפות ולחץ אוויר: ביצה במי מלח, ניפוח בלון בתוך בקבוק, שאיבת אוויר מבקבוק והעפת כדורים פורחים.
תכונות הגז פחמן דו חמצני: מערת הכלבים, יצירת הגז וזיהויו, תופעת ההמראה, הדגמה עם יוד, פעילות עם קרח יבש.
תופעות גיאומורפולוגיות: זיהוי סלעים, יצירת מערות, שקיעת מלחים והרי געש.
חומצות ובסיסים: שימוש באינדיקאטורים לזיהויים, תגובת סתירה, תגובה בין קולה ומנטוס, כתב סתרים.

כיצד ניתן לנצל פסולת חקלאית ולהפכה למקור אנרגיה? במו"פ אגודת הגליל, שפרעם – ייערך סיור שיסביר כיצד ניתן לנצל פסולת חקלאית שמזהמת את הסביבה, כמו זו הנוצרת לאחר סחיטת הזיתים להפקת שמן זית, ולהפכה למקור יעיל זמין וזול של אנרגיה.

הזדמנות נדירה להיחשף לפנינת ארץ שאינה פתוחה לקהל הרחב - בהרי גופנא שבדרום מערב השומרון, בין נווה צוף לנחליאל, נמצא אפיקו המפותל של ואדי זרקא. בואדי עשרות בריכות, בוסתנים מרהיבים, גבים וצומח ייחודי.

לא רק יין – ביקור בכרמים וביקב הררי קדום, סיור במטעי הזית, השקיית
כרם יין בקולחין ושימוש בשיטות קירור להפקת יין ארומאטי, דריכת ענבים בגת העתיקה, הכנת תירוש והסברים על תהליכי התסיסה.

ביקור בחלקות המחקר של צמחי ספר המדבר במו"פ יהודה, הסבר על צמחי מרפא, סיור במעבדות ומפגש עם חוקרים העוסקים בביולוגיה של צמחים מקומיים והשפעותיה על חיידקים ועל גוף האדם, סיור במפעל מקומי המייצר מוצרי טיפוח מצמחי מרפא.

איך בודקים שעל הירקות שלנו אין רעלים? במו"פ לחקר מדבריות החוף, בית קמה, ייערך סיור במעבדות בו יודגמו המכשירים הבודקים ירקות לייצוא על מנת להבטיח שאין בהם שאריות של חומרי ריסוס רעילים. עוד יודגם ציוד ישראלי חדיש לבדיקת תגובת הצמחים לתנאי הגידול.

תשתו קפה סולארי? ביקור בפארק הסולארי שבקיבוץ קטורה – בפארק יש כמה סוגים של תאים פוטו-וולטאים – במקום תוצב מערכת שמחממת קומקום מים בכוח הסולארי ותשמש להכנת קפה, או תה. ביקור בתחנה מטאורולוגית – בה נמדדות כמויות גשם, טמפ', רוח וכו'.

מו"פ ים המלח – ביקור במעבדה לביוכימיה ולביוטכנולוגיה של העור בים המלח. במסגרת הביקור יקבלו המבקרים הדרכה והדגמה מעבודת החוקר בנושא מלחי ים המלח והשפעתם על העור, יוצג ציוד המעבדה המיוחד המשמש למחקר העור, נתבונן בתאי עור באמצעות מיקרוסקופ ונלמד על הפוטנציאל של אזור ים המלח כמקור לחומרים קוסמטיים ותרפוייטים.

הצגת מחקר על הירידה בכמויות הגשם ב- 15 השנים האחרונות בערבה וההשלכות - ירידת מפלס מי התהום, ירידה באיכות המים, עליה בהמלחה, התייבשות צמחיה וירידה בכמות ומינים של בעלי החיים ועוד.

תוכנית מרכזי המו"פ האזוריים היא מפעל ישראלי ייחודי שזוכה להתעניינות אונסק"ו מתוך מטרה ליישמו ברחבי העולם, ובעיקר במדינות מתפתחות. פעילות זו היא חלק מיישום המדיניות החדשה של שר המדע, פרופ' דניאל הרשקוביץ ומנכ"ל המשרד, שר-שלום ג'רבי, להנגיש את המדע לציבור.

חול המועד סוכות, ימים ראשון ושני, 4-5 באוקטובר 2009

האירועים פתוחים לקהל הרחב ללא תשלום.
כל המידע והפרטים באתר משרד המדע:http://www.most.gov.il



לראשונה - פסטיבל המדע הלאומי ה- 1  / חינם לכל המשפחה
נוצר: 10/2/2009 6:05:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים