רוחניות - העצמה נשית באמצעות המצלמה אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 18/04/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > רוחניות > העצמה נשית באמצעות המצלמה
  כתבות אחרונות
העצמת נשים ב העצמת נשים ב"סינדיאנת הגליל", כפר מנדא

העצמה נשית בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני העצמה נשית בפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני

"שיחת אימון" - אימון אישי ב-40 יום

אבק כוכבים בערבה -  12.8.12 - אשראם במדבר אבק כוכבים בערבה - 12.8.12 - אשראם במדבר

מונחים בסיסיים בעולם התקשור

שלום, אהבה וצדק פנימי שלום, אהבה וצדק פנימי

הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע רוחני

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

העצמה נשית באמצעות המצלמה

מאת: נטלי בן ישראל
העצמה נשית באמצעות המצלמה

טכניקת טיפול המתבססת על שילוב אמנויות: אמנות פלסטית, דרמה, תנועה, סיפור, ודגש מיוחד על תחום הצילום - פוטותרפיה. אני מעניקה חוויה מחזקת ומזככת לדימוי הנשי. וכן, יפה עד מאד לצלם נשים בהריון..



הדימוי הנשי הוא דימוי העובר שינויים וטלטלות לאורך כל שנות חייה של האישה, בשל התקופות המרובות בה הוא נמצא במצבי ביניים: ילדות-נעורים-נשיות-הריון-לאחר לידה. הגוף הנשי נתון כל הזמן בשינויים פיזיים, שינויים המשפיעים על הדימוי העצמי של הנערה/אישה ואשר מצריכים עיבוד רגשי.

מרביתנו מתהלכות עם דימוי עצמי המורכב מהישגינו בתחומי החיים, משפחה, קריירה ולא מעט מושפעות מהדימוי הגופני שלנו, אשר התעצב בבסיסו בגילאי הבגרות המוקדמים, בתקופת ההיריון ובתקופה שלאחר הלידה. במצבי הביניים המאפיינים תקופות מעבר כמו, בין ילדות לנעורים, במהלך תקופת ההיריון ובתקופה שלאחר הלידה, האישה/הנערה, מוצפת הורמונים, רגשות, לבטים וחששות.

אלו זמנים רגישים, מלאי פגיעות, אשר מצריכים עבודה מלאת עידון, וקיים צורך ממשי לשמור על האישה/נערה. ולכן, בתקופות ביניים אלו, הכל-כך משמעותיות בחייה של האישה, העבודה הטיפולית צריכה להיות רק בגבולות הנכונים לאישה, כל אחת בצורה המותאמת לה ביותר ולכן הדגש יהיה קודם כל על חיזוק והעצמה.

בצילום האישה/הנערה ובתיעוד רגעיה החד פעמיים, תוך הגדשת יופייה, רגישותה וחוזקה, ניתן לאפשר לה מבט מחודש אל עצמה, ולהעניק לה ערך עצמי חדש. התיעוד מאפשר לה לחזור ולהביט ב"אני" שלה, כפי שלא מתאפשר ביום יום, לתת לה תחושת נוכחות, תחושת קיום, ותחושת נראות ועדות לכך. המבט שהמצולמת חווה מצד הפוטותרפיסטית, הוא אוהב, עוטף, מעריך ומחפש "לשמוע", רק את מה שיש למצולמת לומר. ללא ציפיות, ללא ביקורת, ללא אכזבה, ומבלי שנכניס לה מילים לפה או נביט בה באופן שהיא עצמה לא רוצה לחוות.

דימוי עצמי, קבלה עצמית ובטחון עצמי, מרכיבים את מירב הטיפול. בטיפול באמצעות צילום, יש לנו את הכבוד להעניק לאישה את הנראות הכול כך רגישה ואחרת, ואת החוויה הכול כך שונה של תפיסת ה"אני" שלה, כמו גם את היכולת לחוות איתה ולהיות שותפים-נוכחים לנראות שלה, ובכך רק להעצים את הערך העצמי ואת חוויית הקיום שלה.

הכוח הזה של הצילום נעשה בעזרת שיקוף הבבואה שלה, היכולת שלה להתבונן בעצמה באופן השונה ממבט בראי, אם מתוך זוויות שונות, תאורה משתנה, ומגוון פוקוסים. הרעיון הוא לשאול את המצולמת "מה את רואה?", מדובר בתהליך של שיקוף והעצמה.

בעבודתי עם נערות ונשים, פיתחתי טכניקת טיפול המתבססת על שילוב אמנויות - אמנות פלסטית, דרמה, תנועה, סיפור ודגש מיוחד על תחום הצילום - פוטותרפיה. המטופלת מתבקשת להצטייד במצלמה לאורך התהליך הטיפולי, ובאופן זה אנו יכולות להתרשם מבחירות הצילום שלה, לנתח את אופן הסתכלותה על הסביבה.

באמצעות הבחירות האסתטיות שלה, אנו יכולות ללמוד על הדרך בה היא תופסת את המציאות סביבה, מוטיבים בהן היא מתעסקת בחייה האישיים. כמו כן, המטופלת חווה מפגשי צילום בהם אני מתמקדת בה, מה שמאפשר לנו לחקור את החוויה הסובייקטיבית שלה כמצולמת, ואת הפירוש שלה לאופן בו היא נתפסת על ידי הסובבים אותה.

בנוסף, אני מקיימת מפגשי צילום חד פעמיים לנשים - "העצמה באמצעות המצלמה" - כדרך להקניית חוויה חיובית של נראות, לכדי שחרור, העצמה וחיזוק החוויה הנשית. דרך מאוד חזקה ואפקטיבית לעבודה על הדימוי הגופני והדימוי העצמי. העבודה היצירתית מספקת חוויה בדומה לחוויית המשחק אצל ילדים. מאפשרת עיבוד של חומרים רגשיים מעולמה הפנימי של המטופלת, על ידי השלכה. היא לא מדברת על עצמה ביצירה - היא מדברת על היצירה שלה. היא לא מדברת על עצמה בתמונה שלה, אלא מדברת על הבחורה המצולמת.

בעצם העבודה האמנותית, יש אפקט עוצמתי של ערך. יצרתי משהו שלא היה שם קודם. ראיתי את עצמי מזווית שלא ראיתי קודם. נתינת פרספקטיבה חדשה, לא רק במילים, אלא במראה. דבר שמחלחל למודעות ונוכחותו עושה עבודה אקטיבית, גם אם האישה/הנערה תביע במילותיה התנגדות ראשונית, כי היא לא פוטוגנית ואיננה מתחברת למדיום הצילום והאמנות.

מעצם היצירה, האישה/הנערה עוברת תהליך של קתרזיס ושל פורקן - חווית הכיף, השחרור, ההתרככות לכדי מצב של נינוחות. התהליך עצמו מחזק וממלא מצברים. פעמים רבות בעת הצילומים בטבע, ניתן לראות את השמחה הילדותית, השובבה, על פניה של המצולמת. היא מאפשרת לעצמה להתנהג בצורה שלא הייתה מאפשרת ביומיום, 'בעולם המבוגרים'.

השימוש באמנויות הרבה פחות מאיים, ומנטרל באופן משמעותי את מנגנוני ההגנה שכל כך חזקים בטיפול הוורבאלי. הטיפול באמנויות מאפשר ריחוק השלכתי, שבד בבד מורכב כולו מיציקת תכנים רגשיים של המטופלת. המטופלת מדברת על עצמה, דרך התיאור שלה את יצירתה או דמותה המצולמת. המצלמה והצילום הופכים לידידי אמת!

*** הכותבת היא צלמת, פוטותרפיסטית ותרפיסטית באמנות (M.A.), מתמחה בעבודה עם נשים ונערות, כדרך לעיבוד הדימוי הנשי והעצמתו.  natalie.benisrael@gmail.com

(* צילומים: נטלי בן ישראל)



העצמה נשית באמצעות המצלמה
העצמה נשית באמצעות המצלמה
העצמה נשית באמצעות המצלמה
העצמה נשית באמצעות המצלמה
העצמה נשית באמצעות המצלמה
נוצר: 2/27/2014 8:35:00 AM
עודכן: 4/3/2014 3:27:00 PM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים