טיפולים - חגים ומשפחה – איך זה הולך ביחד אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 27/07/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > טיפולים > חגים ומשפחה – איך זה הולך ביחד ?
  כתבות אחרונות
תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל? תסמונת קדם ווסתית - האם אני חייבת להתרגל?

"בית דרך חיים" - הבית לחיים בריאים

פוטוטראפיה : תנו לגוף לדבר

"הקשר בין נשימה לנשמה"

האם אפשר לשנות הרגלים מזיקים האם אפשר לשנות הרגלים מזיקים

מהי מדיטציה ?

שלושת ה שלושת ה"טיפוסים" כמודל לבחירת הטיפול בהומיאופתיה קלאסית

  לכתבות הקודמות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

חגים ומשפחה – איך זה הולך ביחד ?

מאת: טיפים באדיבות "נרבן"
בתקופות חג אינטנסיביות נהוג לחשוב שהשהייה עם המשפחה המורחבת משך זמן רב מימי שגרה תורמת ועוזרת למצב הנפשי שלנו, אך במקרים רבים שהייה ממושכת עם בני המשפחה פירושה סיר לחץ אחד גדול כשכל אחד מבני המשפחה מושך לכיוונו – ע"ע "הכל דבש" או נסה לדמיין ארוחת חג בבית משפחת פוליאקוב...על זה נאמר: "אוי אברוך...!"


נכון שלא כל המשפחות הן כאלו אבל גם במשפחות דביקות וחמות אפשר ל"עלות אחד על העצבים של השני". כמו שמתכוננים היטב לארוחת החג, היכן נקיים אותה, מה נבשל וכו'-גם כאן מומלץ לבוא מוכנים-בעיקר נפשית ואף להצטייד בקורטוב של הומור –אם לא משפחתי אז לפחות עצמי – שיכול לעזור להתמודד.
למי שתמיד מוצא את עצמו שואל (בליבו כמובן): "מה לעזאזאל אני עושה כאן?!" או סתם למי שרוצה לדעת מראש איך לצאת בחיים מארוחות חג, מומחי "נרבן" מנדבים עצות "עשה ואל תעשה". ובקיצור: איך לשרוד בסביבה שבה הכוונה תמיד טובה אבל בפועל הרבה פעמים יוצא ההפך= הלא היא הסביבה הביתית משפחתית של כל אחד ואחת מאיתנו.


הורדת לחץ בתקופת החג האינטנסיבית:
חג הפסח משרה עלינו את רוח החג המביאה שמחה, משפחתיות ואהבה גדולה. עבור חלקינו ישיבה במשך מספר שעות עם בני משפחה שאיננו רואים ביומיום, בליעת הצפרדע של משפטים מיותרים הנאמרים ואירוח בני משפחה שאינם נוטלים חלק בהכנות המרובות לחג מוסיפים לנו מתח, לחץ ועצבנות מיותרת.

להלן כמה טיפים להתמודדות טובה יותר עם תקופת חג הפסח:

1. אל תעמיסו על עצמכם יותר מידי, אל תיקחו באחריותכם יותר ממה שאתם יכולים לדאוג לו בנוחיות.
2. אל תנסו לנהל או לשנות אנשים אחרים. תמיד זיכרו שלאנשים אחרים יש רצונות, זיכרונות וחוו חוויות אחרות הקשורות לחגים בשונה מכם. הקשיבו אולי תוכלו גם ללמוד משהו על הדרך.
3. הכינו עצמכם לזיכרונות מהעבר. דעו מראש כי זיכרונות שליליים של אירועים כמו מוות, פרידה או מחלה שהתרחשו בחגים קודמים עלול להעיב על רוח החג הנוכחי. עלול להיווצר גם מתח מצפיה במידה ויש לכם זיכרונות חיוביים מאוד מחג מושלם שחוויתם בעבר. הזיכרונות והרגשות עלולים לצוף. דעו להתכונן אליהם מראש.
4. דעו לצפות אירועים או עיכובים. רכשו מראש את מתנות החג ותוכלו להימנע מרגשות הכעס ותסכול הנובעים מקניות בצפיפות רבה. נהלו רשימה הכוללת קניות מתנות ומזון, תכנון הכנת הארוחה, זמן משוער ליציאה מהבית במידה ואתם מוזמנים והיכן אתם מתוכננים לבלות את ימי החג.
5. הימנעו משימוש במזונות "מנחמים". בתקופות לחוצות אנשים רבים מחפשים נחמה במזון או אלכוהול על מנת להתגבר על הקשיים בקלות רבה יותר. אמנם הנחמה תגיע אך לזמן קצר בלבד. החרטה על אכילת מזון עתיר קלוריות או מצב שכרות יעשו יותר נזק מתועלת וכך גם לא תלמדו להתמודד עם בעיות אולי גדולות יותר שתחוו במהלך החיים.
6. צריכת תרופות. רבים מהאנשים חשים שיש להם צורך בעזרה תרופתית קלה שתוכל להקל על התחושות בתקופת החגים. רבים מעדיפים תרופה על בסיס טבעי כמו נרבן אשר יעילותה מוכחת, איננה ממכרת ואפילו נטילה חד פעמית תוכל להביא להקלה.
7. גישה חיובית תביא לתוצאות טובות. במהלך החג צפויים להיות שינויים והפתעות. צפו להם וקבלו אותם בחיוך וביצירתיות. קיבלתם לימון? הכינו ממנו לימונדה.
8. התחשבו ובקרו יותר אנשים בודדים בחג. אל תעיקו בזיכרונות מכאיבות, לחצים חברתיים או ציפיות לא הגיוניות מבני משפחתכם הרווקים, גרושים, אלמנים או פרודים. לרוב זה רק יעשה את המצב רגיש יותר.
9. לחצים כלכליים בתקופת החגים. לרבים הנטל הכלכלי מביא את הסיבה הגדולה ביותר למתח במיוחד בתקופת החגים. אל תתביישו לבקש עזרה פיננסית מקצועית במידת הצורך. במידה ותהיו מאורגנים כלכלית כל השנה תדעו גם להתארגן לעומס שמביאים עימם החגים.






נוצר: 3/22/2010 9:43:00 AM

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים