ראיון השבוע - זיוה עירון – עורכת דין, מרצה ופעילה חברתית אשת חיל במשרה מלאה אתר נשים s
חברה הרשמה לאתר
היום באתר 07/12/2024
אימייל
סיסמא
פורטל נשים - iWomen
יצירת קשר    |   
דף הבית > ראיון השבוע > זיוה עירון – עורכת דין, מרצה ופעילה חברתית אשת חיל במשרה מלאה !
  כתבות אחרונות
כולם רושמים עכשיו – ספיישל חג עם יובל אברמוביץ' כולם רושמים עכשיו – ספיישל חג עם יובל אברמוביץ'

שרי הורמן, בימאית הסרט החשוב שרי הורמן, בימאית הסרט החשוב "פרח המדבר"

אורלי בר קימה אורלי בר קימה

ד ד"ר אדית דיטה דניאל חושפת מנפלאות ההומאופתיה...

ראיון אישי עם אליוט גולד – אורח הכבוד של פסטיבל הסרטים הבינלאומי של חיפה ראיון אישי עם אליוט גולד – אורח הכבוד של פסטיבל הסרטים הבינלאומי של חיפה

קוונטין טרנטינו בארץ – ראיון חגיגי עם צאת סרטו, קוונטין טרנטינו בארץ – ראיון חגיגי עם צאת סרטו, "ממזרים חסרי כבוד"

אישית לוחצת עם דניס ריצ'ארדס אישית לוחצת עם דניס ריצ'ארדס

בועז סופר – איש הטנטרה והרוחניות בועז סופר – איש הטנטרה והרוחניות

ראיון עם אן פונטיין – בימאית הסרט, ראיון עם אן פונטיין – בימאית הסרט, "קוקו לפני שאנל"

ראיון עם לין רות' – במאית ראיון עם לין רות' – במאית "הבוגד הקטן"

ראיון אישי עם דסטין הופמן ראיון אישי עם דסטין הופמן

ראיון אישי עם אדוארד זוויק ראיון אישי עם אדוארד זוויק

שירלי גליק – מגישה בערוץ 'החיים הטובים' שירלי גליק – מגישה בערוץ 'החיים הטובים'

אלינור מנור-שחם  – מנכ אלינור מנור-שחם – מנכ"לית תיאטרון גבעתיים

בן יהודה. חני בן יהודה.
המפיקה שתלווה אותך כל הדרך לאירוע ותהיה שם רק בשבילך! בן יהודה. חני בן יהודה. המפיקה שתלווה אותך כל הדרך לאירוע ותהיה שם רק בשבילך!

הולייוד בחיפה : הצעיר לבית פיינס באחד על אחת הולייוד בחיפה : הצעיר לבית פיינס באחד על אחת

יובל אברמוביץ' מדבר יובל אברמוביץ' מדבר

אמילי עאטף, יוצרת הסרט הזר בתוכי' אמילי עאטף, יוצרת הסרט הזר בתוכי'

הילה קומם – אישה עם אוצרות של תרבות הילה קומם – אישה עם אוצרות של תרבות

תרבות השכול - אפשר גם אחרת תרבות השכול - אפשר גם אחרת

היתומה מהונגריה שחלמה להיות רופאת ילדים,
 הפכה להיות חופפת שיער ולימים 'האימא של הספרים'
היתומה מהונגריה שחלמה להיות רופאת ילדים, הפכה להיות חופפת שיער ולימים 'האימא של הספרים'

טל חושף... אלו הם חיי טל חושף... אלו הם חיי

תמי לנצו'ט לייבוביץ' – האישה והנימוס תמי לנצו'ט לייבוביץ' – האישה והנימוס

רינה שביט – כל הדרך ל רינה שביט – כל הדרך ל"בריאנה" שלה

אסתי נווה – יועצת ארגונית של החיים אסתי נווה – יועצת ארגונית של החיים

עדנה אדרת - אישה עם סיפור ודרך עדנה אדרת - אישה עם סיפור ודרך

"מהודו באהבה" – סיפורה של רינה פושקרנה

נצחון הרוח והצבע נצחון הרוח והצבע

החיים הם נס אחד גדול ומתמשך ! החיים הם נס אחד גדול ומתמשך !

חדש בישראל !
Quality Plus – להתחיל  מחדש אחרי גיל 45
חדש בישראל ! Quality Plus – להתחיל מחדש אחרי גיל 45

שרי עמירם - מפיקה את החיים שרי עמירם - מפיקה את החיים

ראיון עם סופי מרסו – פסטיבל הסרטים חיפה 2007 ראיון עם סופי מרסו – פסטיבל הסרטים חיפה 2007

להתחיל את השנה בצחוק גדול להתחיל את השנה בצחוק גדול

אמילי שלי אמילי שלי

ראיון עם סוזן באייר, במאית ראיון עם סוזן באייר, במאית "אחרי החתונה"

אוריאלה פז מורין – האישה והאומגה ! אוריאלה פז מורין – האישה והאומגה !

  לכתבות נוספות ליחצו כאן


שתפו בפייסבוק

זיוה עירון – עורכת דין, מרצה ופעילה חברתית אשת חיל במשרה מלאה !

מאת: איריס לקנר
בשיחה שניהלתי עם עורכת הדין, זיוה עירון, עלו לא מעט נושאים המטרידים חברתית וגם כמה פתרונות מקוריים ונקודות השקפה עם חומר למחשבה.


זיוה עירון – קווים לדמותה
עורכת הדין היא אשת קריירה בעלת משפחה. השכלתה כיום כוללת : תואר B.A במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים, עריכת דין והיא מתפקדת גם כמרצה לזכויות הקשיש מכוח החוק האזרחי ומרצה על ההיסטוריה האמריקאית.
זיוה עירון היא חברה בויצ"ו ובוועדת הספורט של הלשכה.

אך מה שהיום נראה מושלם ואידיאלי, לא היה כך מתחילת הדרך. "מאז ומעולם רציתי ללמוד משפטים, אבל בשל כך שנישאתי צעירה והייתי אם צעירה לא הייתי יכולה להרשות לעצמי את "הלוקסוס" ללמוד, לא לעבוד ולהחזיק מטפלת. בזמנו לימודי המשפטים היו בתכנית מלאה וקשה היה לשלב בין כל הגורמים, כך שהחלום נדחק לצדדים.
בזמן לימודיי לתואר הראשון במדעי המדינה נחשפתי למשפטים מעניינים למשל פס"ד קול העם" , פס"ד ישן שבא למנוע מצב של פגיעה בחופש הביטוי וכן עלו פס"ד שפתרו עוולות ופגמים בשלטון הציבורי וזה הדליק אצלי את הרצון לתקן את המעוות ורדיפה אחר הצדק.
משסיימתי את הלימודים ותהיתי מה הלאה, ידעתי שאני ממשיכה עם משפטים. באותה התקופה נפתחה המכללה ברמת גן ויכולתי לשלב את לימודיי עם עבודה בחצי משרה וכך סיימתי את לימודיי תוך שלוש וחצי שנים.
מייד עם סיום לימודיי, קיבלתי הצעות שונות בתחום המשפטי גם במשרד שבו התמחיתי. למרות הקשיים החלטתי שאני פותחת משרד עצמאי - זאת בעיקר בשל פניות של תושבי המקום לעזרה ועבודה עם לשכת הרווחה במועצת גני תקווה".

אילו נקודות ציון בעבודתך את יכולה לציין ?
"כל תיק שאני מקבלת על עצמי, זוכה ממני להתייחסות הכי מקצועית.
החוכמה היא מצד אחד לגבות כסף ומצד שני לטפל בתיק במקצועיות ובמהירות, להתייחס לבן אדם כאדם לא חשוב אם עני או עשיר, והכי חשוב לסיים את התיק על אף שהאדם יכול להיות חסר אמצעים, נודניק, שתיקו משעמם וכו' (הרבה תיקים הועברו אליי מעו"ד אחרים שהתייחסו בזלזול ללקוחות..)

מהם תחומי ההתמחות הספציפיים שאת נוהגת לטפל בהם ?
היות ואני רואה עצמי כ"רופאת משפחה", מגיעים אליי תיקים בתחומים שונים. יש תיקים שאני מעבירה לעו"ד אחרים שמתמחים בנושאים ספציפיים.
משפחה - עזובות וניהולם, צוואות, "צוואות בחיים", הסכמי ממון, אפוטרופסות, הסדרי ראיה ועוד.
נזיקין - תאונות אישיות, תאונות עבודה, תאונות דרכים.
ביטוח לאומי - נכות כללית ונכות בעבודה.
גזזת - פיצוי שניתן לעולים שנפגעו מטיפול שקיבלו עם הקמת המדינה כנגד מחלת עור הנקראת 'גזזת' שבעקבותיה נגרמו להם נזקים רבים בעור בראש והרבה מהם לקו בסרטן. כתוצאה מכך המדינה הכירה באשמתה. רוב הנפגעים הם יושבי מעברות יוצאי צפון אפריקה .

עד כמה השפיעה ובאיזו צורה עובדת היותך אישה במעמדך בעולם המשפטים ? האם הרגשת פעם אפליה כלשהי ?
אני אישית לא הרגשתי אפליה בעבודתי כעורכת דין מאחר שמערכת המשפט היום היא 50:50. בתחומי העבודה אין אפליה, אבל: יש לציין את האפליה בין עורכת דין ועורך דין.
מעמיתיי למקצוע אני שומעת שעורכי דין נאלצים לעבוד בין 10-12 שעות ביום כשהשכר הוא שכר נמוך ולא כולל שעות נוספות. שמעתי מרבים מעמיתיי שזה מכוון כנגד הנשים. ומדוע ? משום שכמה נשים בעלות משפחה יכולות לעבוד 10-12 שעות ביום ולהפקיר את ילדיהם ? לכן יותר ויותר נשים פורשות מהמקצוע. חלקן עובדות כמלצריות, מורות, מזכירות במשרדי עורכי דין - זאת בכדי לטפח משפחה וילדים, ומשאירות את השטח לעורכי דין שזמנם בידם או לעורכות דין שמעוניינות לטפח קריירה על חשבון משפחה. זוהי עובדה קיימת שאני שומעת עליה יותר ויותר מעורכות דין.

האם את פעילה בארגונים חברתיים / עמותות ?
אני פעילה בויצ"ו. במסגרתה אני נפגשת מדי חודש עם קבוצות נשים המרימות תרומה - בכל פעם למטרה אחרת. פעם מעון לנשים מוכות בירושלים, וכו'.

מהי עמדתך בנושא החינוך למשפטים כפי שהוא מתנהל כיום ?
אני חושבת שמקצוע המשפטים הוא מקצוע חשוב, בעבר הקריטריונים לקבלה היו נוקשים יותר. היום הם גמישים יותר. גם שעות הלימוד והתרגול בעבר היו ארוכים יותר ומתכוננים, היום הם יותר גמישים וכמעט פתוחים לכל, באור יהודה יש שלוחה לחרדים שלומדים שם פעמיים בשבוע אני לא יודעת כיצד זה אפשרי, בכל מקרה נקלטו הרבה עורכי דין לא ברמה נאותה. עד כמה שאני יודעת הלשכה החליטה להחמיר עם מבחני ההסמכה לאור מה שאני כתבתי להם.

אילו בעיות חברתיות או ברמת מדינה את חושבת שהן הכי אקוטיות ודורשות שינויים מרחיקי לכת ונקיטת צעדים מחמירים, למשל ? כיצד ?
כפי שאת יודעת, המדינה לא מושלמת. מחוקקים חוקים שקשה לאכוף אותם וקשה להצביע עליהם. למשל, שוויון הזדמנויות בעבודה. מטרתו ליצור שוויון. כמובן שהחוק יבוצע שאין להפלות מחמת גזע מין מוצא וכו', אך כמובן שיש עבודות שיעדיפו גברים על נשים או מה שקורה עם עו"ד, עדיין לאישה יפה קל יותר להתקבל לעבודה מאישה מכוערת ולא בהכרח בגלל הכישורים. זה גם מאוד קשה להוכחה. עדיין יש אפליה בין אשכנזים וספרדים. אני מכירה ספרדים ששינו את שם משפחתם משום שקל יותר להתקבל לעבודה כך. כמובן חייבים להזכיר את החוק למניעת הטרדה מינית בעבודה שהיא כמעט יום יומית ואינה מתפרסמת מסיבות שונות. על מנת להתמודד עם האפליה כמובן צריכים להעלות יותר את המודעות של העובדים בעת הקבלה ולתת להם הסבר על הזכויות, עמו גם להעניש בחומרה כשצריך.

האם תוכלי לשתף בקוריוזים משעשעים ממקרים שטיפלת בהם ?
בתחום המשפחה אישה פשוטה שטיפלתי בה בנושא דירתה, באה אלי עם נכדתה בבקשה כי אחליף את השם הרשום בטאבו משם נכדתה לשמה שאלתי אותה למה, הנכדה אמרה לי שמרגע שהדירה רשומה על שמה, הסבתא אומרת לה עם מי לצאת ומה ללמוד, באיזה שעה לחזור הביתה, הנכדה פשוט התחננה אני מוכנה לחתום על כל דבר העיקר שאקבל את החרות שלי בחזרה (מי מוכן היום לוותר על דירה הרשומה על שמו).

ומה לגביי מקרים דרמטיים שהתעסקת איתם ?
מקרים דרמטיים יש הרבה. אני זוכרת תיק גירושין שניהלתי לאזרח ישראלי מאשתו בגרמניה תוך התכתבות עם השופט – מה שהביא לחסכון ענק בהוצאות ללקוח ותוצאה יפה ומשביעת רצון, או אפוטרופסות של המדינה שנכפתה על קשישה והחלטה להוציא מהבית את הקשישה כשאני מתנגדת נחרצות וטוענת כי ברגע שיוציאו את הקשישה מהבית, זה למעשה גזר מוות עבורה. בית המשפט לא שהה לבקשתי, הוציא האישה מהבית ותוך חודשיים היא נפטרה, לא פגשתי את השופטת לאחר מכן, חבל !

מהו, לטעמך, המכשול הגדול ביותר העומד היום בין אנשים ? הגורם להכי הרבה מחלוקות ?
המכשול הגדול העומד בין האנשים הוא כמובן חוסר סובלנות. אם אנשים היו מקשיבים זה לזה מחלוקות רבות היו נפתרות. אני חושבת שהרבה מתיקי הגירושין המתנהלים בבית המשפט יכולים היו להסתיים מחוץ לבית המשפט. לכן למדתי גישור על מנת לפתור בעיות כאלו - שלא לדבר על חיסכון גדול בכסף, שנאה ואנרגיות אחרות המתבזבזות לשווא.

עורך דין המטפל במקרים כמו נזיקין, גישור, רשלנות רפואית או צוואות מתעסק עם אנשים הנמצאים במצבים רגשיים מאוד קשים על פי רוב. אילו איכויות או תכונות נוספות את מפעילה במקרים כאלו ? האם מצאת לנכון להכשיר את עצמך או ללמוד לפתח שיטות נוספות שאת נוהגת על פיהן ?
התכונה הכי חשובה היא הקשבה ומציאת פתרון. כמובן שאין מקרה דומה לקודמו, לכן אני לפחות פעם בשבוע נמצאת בהשתלמויות או בלשכה או באוניברסיטאות באזור המרכז כדי ללמוד ולדעת יותר. ככל שאתה יודע יותר אתה זוכה לפידבקים יותר חזקים מהלקוח.

מה מפחיד אותך ?
מפחיד אותי שזכויות האזרח ייזוקו וירמסו, מפחיד אותי הקשישים שמנוצלים ע"י מערכות שונות, מפחיד אותי גורל אנשים עם מוגבלות שאין להם פתרון, מפחיד אותי שאני אהיה חולה ולא אקבל את התרופות הטובות ביותר ע"י סל התרפות, האלימות הגואה בין הצעירים, מפחיד אותי מערכת החינוך שלא מחנכת רק מלמדת איך לעבור את בחינת הבגרות, מפחיד אותי שצעירים לא יודעים גבולות, ויותר ויותר אלימות ורצח נשים.

מהו אושר בעינייך ?
אושר בעיני הוא כאשר אני מצליחה במשפט או בפני ועדה ואדם נכה מקבלת תגמול מהמדינה או אדם שנדרס לא באשמתו מקבל פיצוי הולם מחברת הביטוח. אני מאושרת כאשר חברות ביטוח משלמות ללקוחותיי ביטוח סיעודי שהן נמנעות מלשלם בתירוצים שונים. אושר בעיני הוא כאשר אני כותבת צוואה מסובכת או הסכם ממון וממצה את רצון לקוחותיי .




נוצר: 19/12/2007 04:03:00
עודכן: 03/06/2008 21:28:00

זכויות נשים גרסה להדפסה בעיקר נשים שלח לחבר
רק נשים