לאחרונה מאכלס את מדפי הספרים ספר חדש ומעניין העונה לשם "תזונה בריאה וטעימה" – אמנות הבישול והרכבת התפריט בעידן החדש, המשלב את אמנות הריפוי עם אמנות הבישול.
הספר מכיל מתכוני
בריאות רבים, אך חשוב להדגיש כי הוא ,למעשה, ספר הדרכה או אם תרצו, 'מורה נבוכים' המעניק הכוונה לחיים בריאים. הספר מכיל הסברים מקיפים על תזונה בריאה, רעיונות כיצד לגרום למזון בריא להיות טעים, וגם חובק בתוכו פרק שלם של תפריטים לחגים, תפריטים לאנשים החולים במחלות שונות, תפריטים לנשים מניקות ונשים בהריון, תפריטים לילדים ונוער ואפילו מילון מונחים.
אם נתעמק קמעה בפרקי הספר, נוכל למצוא שם ערב רב של יעילות גלומה : החל מהגדרה על מזון "בריאות", אוכל 'אורגני' ? כלים ושיטות בישול, מוצרים מן החי, שמנים ושומנים, אגוזים וזרעים, תבלינים, ניקיון ואקולוגיה פנימית וחיצונית, הגדרת הנטורופתיה, דרך מתכונים למנות קלאסיות לארוחת בוקר ובראנץ', סלטים, דגים, לחם, לחמניות ומאפים, ממרחים, תבשילי דגנים, קטניות וירקות, ממולאים, מרקים, עוגות ועוגיות ועד לפרק שלם אחר המתייחס להרכבת תפריטים לבניית תפריט צמחוני, בריא ומאוזן, הצעות לתפריט תזונה בריאה כללית, המלצות לתפריט "לקחת לעבודה", מזון לבניית דם וגם לתקופת ניקוי כבד וכיס מרה, טיפול במחלות לב, סוכרת, קנדידה ועוד.
בשיחה קצרה שניהלנו עם כותבת הספר, שני ריף – פרופסורסקי, נטורופתית במקצועה ונשואה + 3, בוגרת הקולג' הישראלי לרפואה טבעית ומרצה בקולג' לרפואה משלימה בסמינר אפעל - התגלתה אישה חביבה וצנועה המנהלת לצד בעלה, חן, אורח חיים המאפיין את אמונתם ושיטות הטיפול והתזונה.
אז איך הכל התחיל ?
את השירות הצבאי שלי עשיתי בנח"ל ומשם עברתי לקיבוץ לוטן שבערבה, בו הייתי חברה עד שנת 2000. לימודי הנטורופתיה החלו מטעם הקיבוץ בין השנים 1992-1997, בקולג' הישראלי לרפואה טבעית (ז"ל) בתל-אביב.
הבישול והכתיבה אצלי הם אאוטודידאקטיים, והיו תחביבים מאז שאני זוכרת את עצמי.
עם סיום הלימודים חזרתי לקיבוץ (1998), שם הקמתי ביחד עם מספר חברי צוות נוספים את מרכז הבריאות "נווה בריאות". מטרתו הייתה להביא מטופלים מהאזור ומהצפון לעבור תהליכי טיפול שונים ולשלב את הריחוק מהמרכז, את האקלים המדברי, את הלינה הכפרית ואת הפרויקטים האקולוגיים למען תהליכים שהמטופלים נזקקו להם.
לאחר עזיבת הקיבוץ בשנת 2000 עברתי עם משפחתי לבנימינה והוקם "בית המרפא של חן ושני".
במקביל לעבודה כמטפלת וכאמא במשרה כמעט מלאה, הקמתי את "המטבח של שני" המספק שירותי קייטרינג לפי דרישה.
לאורך כל הדרך מסיום הלימודים ועד היום העברתי חוגים וסדנאות בתחום הבישול הבריא ובנושאים שונים הקשורים ברפואה הטבעית, עומדת להעביר קורס בישול בריא במסגרת לימודי הנטורופתיה של הקולג' לרפואה משלימה בסמינר אפעל, ומהשנה הבאה גם בטכניון.
מהי הגדרתך לנטורופתיה ?
נטורופתיה לפי שני היא "השאיפה לאורח חיים טבעי ובריא, תוך שימוש במגוון הכלים והחומרים שהטבע נתן לנו עם מינימום התערבות חיצונית מלאכותית.
זה כולל : רפואה מונעת (תזונה, יציבה נכונה, חשיבה חיובית, הרגלי שינה, נשימה והימנעות מרעלים) וטיפול טבעי (צמחי מרפא, מגע וכו')".
איך הכרת את אישך ?
למדנו יחדיו בקולג' בקורס ארומתרפיה. הוא היה בשנה ד' ואני בשנה ב' של הלימודים. ערב אחד אחרי השיעור, הוא רצה לעשות עוד טיפול ושאל מי רוצה לבוא אליו הביתה. הייתי עם כאב גב, רציתי לקבל טיפול וידעתי שאני יכולה לסמוך עליו. בדרך אליו הוא תרגל עליי תשאול נטורופתי מקיף וכך התגלה תוך כדי השיחה שיש לנו הרבה במשותף למרות שהגענו מרקעים מאוד שונים ומאז אנו ביחד.
כיצד את מגדלת את ילדייך ?
הילדים נולדו לתוך גישת החיים של חן ושלי, שרק הלכה והתעצמה עם השנים. הם לא חוסנו, הם ינקו את הרפואה הטבעית תרתי משמע, וכיום ברור להם מאליו שאם חולים - צריך לקחת ויטמינים או להימנע ממזונות מסוימים ואם כואב עושים מסאז'. הם אפילו לא יודעים מה זה קופת חולים.
כיום קצת קשה להם עם היותם שונים משאר הילדים מבחינת האוכל, החיסונים וכו' אבל עם הזמן, כך אני מאמינה, הם ילמדו להעריך את זה. בדיוק מהסיבה הזאת אני עורכת כיום סדרת מפגשים עם הורי ביה"ס בו הם לומדים, במטרה להגביר את המודעות וכדי שהם לא ירגישו כל כך יוצאי-דופן.
מהם תחביביך ?
גינון, קריאה, תשבצים, כתיבה, בישול ועוד ...
אם לא הייתה נטורופתית, במה הייתה עוסקת ?
סביר להניח שהייתה ממשיכה לעבוד בחקלאות אבל עם דגש אורגני (לפני הלימודים עבדה בפרדס שחלקו יועד להיות אורגני).
מה ה'אני מאמין' שלך ?
שאין דבר כזה "אי-אפשר" !
הטבע נתן לנו את כל הפתרונות, אנחנו רק צריכים לדעת למצוא אותם ולקרוא את הוראות השימוש.